Snelle -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (19.10.2010 23:54:53)
|
Podrum, nemoj da se brineš! I žućkasto-zelena stolica je sasvim normalna kod dojenih beba i uopšte ne mora da bude znak da nešto nije u redu! Moje dete više ima zelenu nego žutu stolicu, dva puta smo radili koprokulturu i oba puta je pokazalo sve u redu....nema bakterija, nema virusa, krvna slika odlična! Kažeš da imaš puno mleka, možda beba, pošto je još uvek mala, posisa samo ono prvo mleko, ne stigne do masnog, pa stolica i od toga može da bude zelena. Ako je beba dobro raspoložena, lepo napreduje....nema problema. I da, ni nama Probiotik nije pomogao, pa sam prešla na Bacterilac infantis, i od njega je stolica bila savršeno zlatno-žuta, a onda se posle nekoliko dana vratilo na staro. Pretpostavljam da je kod nekih beba jednostavno tako. Obavezno joj masiraj stomačić, radi kružne pokrete nožicama. Moja Lana je plakala kada je trebala da kaki ili prdne, i onda sam joj stalno radila "vežbice" nogama. Od tada - kaki 4 puta dnevno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , naravno bez ikakvih problema.
|
|
|
|