tisa s -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (26.10.2011 15:37:59)
|
Ja sam mama dvogodisnje Nine i tromesecnog Olega. Ninu sam dojila 15 meseci (do trudnoce). Moja Nina je imala zelenkaste stolice. Bila sam prestravljena da je gladna, a ja sam imala mleka i to bas, bas.... Na internetu sam nasla da su zelene stolice stolice gladi, da to sto imam premnogo mleka je uyrok gladi jer beba popije samo prednje, nekaloricno mleko, da zelene stolici su odraz prehlade, kako i da se zelene stolice javljaju usred nekih namernica u israni majke. Donekle me je smirio nas pedijatar koji tvrdi da beba ima legitimno pravo da ima zelenu stolicu ako majka ima dovoljno mleka. Njoj zelenkaste stolice pojavile u 4 mesecu, a ja sam joj u petom mesecu u ishranu pocela uvoditi hranu. Medjutim, uvek sam se pitala da li je u tom periodu gladovala, da li sam joj mozda tada trebala davati dohranu... Onda se rodio Oleg... Oleg koji je zelene stolice poceo da ima u 5 nedelji, ali Oleg koji je za 6 nedelja napredovao 2.200 grama, tako da danas znam da ni moja Nina nije bila gladna. Zille, ako ti dete lepo napreduje, doj ga, a pelenu smotaj i baci.
|
|
|
|