serpica -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (24.11.2015 19:16:51)
|
Zenice drage,ja imam kakvo takvo iskustvo u dojenju,prvo dete 3m drugo 9m i trece 1m..verujte da mi je ovo sad dojenje bilo pakao u pocetku,verovala sam da znam,da mogu i imala jaku volju,ali jednostavno ona je bila takva beba,beba koja nije htela da sisa,beba koja je povukla dva puta i nije imalo sanse da je probudim,beba koja je od prvog dana spavala cele noci,ja sam je budila na svaka dva sata da sisa,jednostavno nije htela..a kad beba ne sisa mleko se smanji,onda sam se kao luda izmuzavala cak i kad nije bilo ni kapi mleka...Mislila sam da ce biti isti scenario kao i zadnjeg puta..ali sam resila,sisace dok imam i jednu kap mleka u dojkama...pravi pakao prva dva meseca moje dete dodalo samo 360gr,zamislite to,a ni jedna stolica nije bila zelena..pa se pitam kako nij bila gladna ako je dodala samo toliko? Pored tolikih obaveza u kuci bila sam spremna sve da ih "pobijem" dok ne uspem da dojim kako treba. Plakala sam i za njen red jer ona nije plakala...mnogo puta nisam spremila rucak ni uzinu za decu,mnogo puta mi je kuca bila u haosu i sto puta se posvadjala sa muzem...ali sam uspela,treci mesec dodala je 1600gr samo sisanje..sad,ne silazi sa dojke,za dva dana je merim a verujem da je onaj mali pauk sa rodjenja presla 8kg. Ne osudjujem nikog kazem,i sama sam prosli put prestala da dojim,sto zbog stresa mleka nije bilo a nisam se ni trudila,nisam imala snage...
|
|
|
|