Snelle -> RE: Cheese cake (7.2.2013 13:45:39)
|
Našla sam novi recept za cheese cake, malko je manje "d''''''''umreš" od Lesicine Mocart torte [sm=smiley36.gif] DakleM ovako, sastojci: Za podlogu: 150 gr. pettit beure 150 gr. lešnik napolitanke 150 gr.margarina 2 kašike mleka 1 kašika lešnik cappucino Za beli fil: 250 ml.slatke pavlake 150 gr.bele čokolade 1/2 kesica želatina 250 gr.krem sira Za tamni fil: 250 ml.slatke pavlake 150 gr. tamne čokolade (min. 60% kakaa) 1/2 kesica želatina 250 gr.krem sira i još: 100 gr. lešnik karamele čoko flips Za ukrašavanje: šlag pena, šećerne mrvice i ukrasni roleri Priprema: Podloga: Izmrviti keks i napolitanke, dodati otopljeni margarin, mleko i cappucino. Lagano izmešati, pa stavite u kalup za tortu (Ø22cm). Beli fil: Umutiti krem sir. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Čokoladu istopiti na pari i malo ohladiti. Želatin potopiti sa 2-3 kašikice vode i ostaviti. Krem sir i slatku pavlaku sjediniti, pa dodati čokoladu. Želatin rastopiti na laganoj vatri i pomešati sa sirom, slatkom pavlakom i čokoladom. Polovinu fila preliti preko podloge, resporediti čoko flips pa staviti drugi deo fila. Ostaviti da se ohladi. Karamele rastopiti i preliti preko belog fila. Ostaviti da se ohladi. Tamni fil: Umutiti krem sir. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Čokoladu istopiti na pari i malo ohladiti. Krem sir i slatku pavlaku sjediniti, pa dodati čokoladu. Želatin rastopiti na laganoj vatri i pomešati sa sirom, slatkom pavlakom i čokoladom. Fil preliti preko rastopljenih karamela i ostaviti gotov cheesecake u frižideru preko noći. Dobro rashlađeni cheesecake možete dekorisati šlag penom i šećernim mrvicama.
|
|
|
|