nenja22
|
crveni fil: 600-800g crvenog voća (ja stavim šta nađem, najviše volim da pomešam crveni miks frikom i borovnicu ledo, to je taman 750g zajedno) 2-3 kašike šećera jedan vanili šećer kesica želatina oko 1/2l vode (tu uključeno i onaj sok koji se ocedio kad se voće otapa, ako ne otapate voće pre, staviti ili nešto manje vode ili malo duže ukuvavati) malko ukuvati, dodati otopljeni želatin (pripremljen po uputstvu sa kesice, ja ponekad stavim i dva ako mi se čini ređim) i vratiti malo na toplo, ali ne da provri nikako. ostaviti da se hladi dok se sprema ostalo. kora: 300g mlevene plazme + jedna kutija izlomljenog wellness keksa sa suvim grožđem (ili ok cake) ukupno oko 500g keksa oko 150g otopljenog butera šolja toplog mleka sve to smuljati i utapkati u kalup prečnika oko 23cm staviti u frižider dok se sprema beli fil beli fil: 200g ABC sira 200g kremsi sirnog namaza jedna kisela pavlaka jedna slatka pavlaka 5-6 kašika šećera jedan vanilin šećer 2 kesice želatina umutiti slatku pavlaku posebno, a posebno ostalo sa šećerom. u sirni deo dodati otopljeni želatin, pa onda polako dodati umućenu slatku pavlaku. ako postane tečno, nije problem, stegnuće se, ali je super kad se slatka pavlaka ne razbije skroz, pa bude onao vazdušastije posle. staviti preko kore i vratiti u frižider da se malko stegne. kad je crveni fil ohlađen na sobnu temperaturu, a ovo u frižideru se malko steglo, preliti crveni fil preko i vratiti u frižider. ja najčešće pravim uveče, pa do sutra ostavim, ali stegne se to fino već posle par sati, pa se odmah može i jesti. evo je poslednji put kakva je bila otprilike (to što se zuti beli fil, to je jer sam stavljala, što ponekad radim, crni šećer)
_____________________________
početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema
|