|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cheese cake
6.11.2012 15:41:17   
Jole84
Ako vam je frka sa želatinom (a verujte da je vrlo lako) onda probajte samo s vodom user posted image -utoplite lonče s vodom do ključanja,a ovamo posebno natopite želatin kao što sam malopre napisala i kad ga rastopite pomešajte s tom vodom,videćete kad se ohladi u frižideru da s vrlo brzo stegne.Po meni je najbolji želatin- Dr Oetker,mada ni drugima ne fali ništa.

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Cheese cake
6.11.2012 15:44:45   
MERYEN
Ma ja cu da probam pa sta bude user posted image

_____________________________

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Cheese cake
6.11.2012 15:45:50   
viking
Meryen, pošto ćeš ti verovatno prva, javi user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Cheese cake
7.11.2012 7:46:18   
mala buba
meni cheese cake nikad ne uspe. user posted image ne znam da napravim. probam za vikend

_____________________________

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Cheese cake
7.11.2012 9:20:56   
viking
A u čemu pogrešiš? Koji deo ti ne uspe? I koji praviš, lažni čiz sa plazmom i krem sirom ili pravi?

< Poruku je uredio viking RR -- 7.11.2012 10:29:10 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu mala buba)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Cheese cake
7.11.2012 11:11:36   
lesica
Ja zbog Lenke pravim ovako(silnim isprobavanjem se ispostavilo da ovaj najviše voli)

Za koru:

300gr mlevenog plazma keksa
125 gr margarina
3 kašike meda

Beli fil:

500gr mascarpone sira
500ml slatke pavlake + 1 kremfiks
250gr šećera u prahu

Crveni fil:

pakovanje smrznutih malina
200 ml vode
4-5 kašika šećera
1 kesica želatina

Kora se napravi tako što se otopi maslac pa se ulije u mlevenu plazmu,doda se med,umeša i nabije se u kalup.
Beli fil se pravi tako što se umuti slatka pavlaka sa krmfiksom,a posebno se umuti mascarpone sa šećerom u prahu,pa se sve sjedini i prelije preko kore.
Crveni fil pravim tako što pomešam maline sa 100 ml vode i šećerom,stavim da se kuva i od početka ključanja ostavim 2-3 minuta a onda dodam želatin koji sam prethodno ubacila da nabubri u 100ml vode. I uz lagano mešanje ostavim još minut-minut i po. Prelijem i to je to.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Cheese cake
7.2.2013 13:45:39   
Snelle
Našla sam novi recept za cheese cake, malko je manje "d''''''''umreš" od Lesicine Mocart torte user posted image

DakleM ovako, sastojci:

Za podlogu: 150 gr. pettit beure
150 gr. lešnik napolitanke
150 gr.margarina
2 kašike mleka
1 kašika lešnik cappucino

Za beli fil: 250 ml.slatke pavlake
150 gr.bele čokolade
1/2 kesica želatina
250 gr.krem sira

Za tamni fil: 250 ml.slatke pavlake
150 gr. tamne čokolade (min. 60% kakaa)
1/2 kesica želatina
250 gr.krem sira
i još: 100 gr. lešnik karamele
čoko flips

Za ukrašavanje: šlag pena, šećerne mrvice i ukrasni roleri

Priprema:
Podloga:
Izmrviti keks i napolitanke, dodati otopljeni margarin, mleko i cappucino. Lagano izmešati, pa stavite u kalup za tortu (Ø22cm).

Beli fil:
Umutiti krem sir. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Čokoladu istopiti na pari i malo ohladiti. Želatin potopiti sa 2-3 kašikice vode i ostaviti.
Krem sir i slatku pavlaku sjediniti, pa dodati čokoladu. Želatin rastopiti na laganoj vatri i pomešati sa sirom, slatkom pavlakom i čokoladom. Polovinu fila preliti preko podloge, resporediti čoko flips pa staviti drugi deo fila. Ostaviti da se ohladi.
Karamele rastopiti i preliti preko belog fila. Ostaviti da se ohladi.

Tamni fil:
Umutiti krem sir. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Čokoladu istopiti na pari i malo ohladiti. Krem sir i slatku pavlaku sjediniti, pa dodati čokoladu. Želatin rastopiti na laganoj vatri i pomešati sa sirom, slatkom pavlakom i čokoladom. Fil preliti preko rastopljenih karamela i ostaviti gotov cheesecake u frižideru preko noći.

Dobro rashlađeni cheesecake možete dekorisati šlag penom i šećernim mrvicama.

< Poruku je uredio Snelle -- 7.2.2013 13:48:39 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Cheese cake
7.2.2013 14:05:19   
lesica
Hmmm.... mljac! user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Cheese cake
7.2.2013 14:13:26   
Snelle
Lesice, šta misliš hoće li polovina želatina po filu biti dovoljna, pošto ja u voćni chesecake stavljam 2 želatina u srednji fil, a u voćni deo jedan?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Cheese cake
2.8.2014 22:37:59   
New Mom
Za Sanjicu.user posted image

Cheesecake Stracciatella

Potrebno:
300g mlevenog keksa (ja sam uzela Zlatni pek)
200ml (toplog) cokoladnog mleka (moze i obicno)
500g sitnog nemasnog sira
500ml slatke pavlake za slag
2 kremfixa
200g cokolade za kuvanje
2 kesice vanilin secera
70g sitnog secera

Priprema:
Mleveni keks preliti toplim mlekom, pa umestiti testo. Kalup namazati maslacem pa vlaznim rukama staviti koru u njega i poravnati.
Mikresom umutiti slag sa kremfixom da bude bas gusto. Zatim dodati sir, vanilin secer i secer i kratko jos umutiti da se sjedini.
150g cokolade nozem narendati u slag i lagano umesati.
Staviti slag preko kore. Preostalih 50g cokolade narendati odgore za ukras.
Staviti u frizider na bar 3 sata da se stegne.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Cheese cake
2.8.2014 22:44:54   
Torbica
NM al je doooobar! Hoce ga biti narednih dana? user posted image
Isprobavam obavezno! Divno sto nije masna podloga, klasicna, maslac i keks, nego sa mlekcem!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Cheese cake
2.8.2014 22:50:49   
Sanjica26 RR
Jao divota od recepta. Sto je divno kad svi za mene stavljaju recepteuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Cheese cake
2.8.2014 22:55:34   
superm
Ovo ce definitivno biti sutra na repertoaru!user posted image

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Cheese cake
2.8.2014 23:02:54   
New Mom
Torbi, planuo, sta da ti kazem. Al ako se planiras, napravicu za tvoju dusu.user posted image

Ma prelagan, nema kuvanja, pecenja, gotov za 10 minuta. Uzivanje.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Cheese cake
3.8.2014 12:29:10   
Torbica
Upravo ga praaaavim! user posted image
Okacicu sliku ovdi!

< Poruku je uredio Torbica -- 3.8.2014 12:30:37 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Cheese cake
3.8.2014 15:00:43   
bubulence
koliki kalup ste koristile?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Cheese cake
3.8.2014 15:08:33   
Didy
Neko je negde stavio recept za čiz kejk bez sira ako se ne varam. user posted image Meni se jako sir oseti, ne mogu da pojedem ni zalogaj, a neće ni Stefan, pa sam htela da probam taj recept bez sira (koji apsurd - čiz kejk bez čiza user posted image ), ali ne mogu nigde sad da ga nađem. Možda sam nešto pogrešila? user posted image

Bubi, manji kalup, 24-26.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Cheese cake
3.8.2014 15:42:05   
gagana83
Jesi probala sa Mascarpone sirom? To je sir bas za kolace, dobija se od slatke pavlake i uopste se ne oseca.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Cheese cake
3.8.2014 16:32:31   
Didy
E, vidiš, to mi nije palo na pamet. Znam šta je maskarpon, jeli smo ga u Švajcarskoj kao dodatak voćnoj salati, ali nisam videla da ima kod nas po marketima da se kupi. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Cheese cake
3.8.2014 16:47:41   
Sanjica26 RR
Didy ja ga nalazim u Idei i Merkatoru.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Cheese cake
3.8.2014 16:52:54   
Didy
Ok, Sanjice, onda ću ga naći. Ja od sireva jedem samo one tvrde bez ukusa, tipa trapist, a mm uzimam fetu i eventualno sitni sir za peciva, pite i sl. Nikad ni ne zagledam ništa drugo na policama sa sirevima, baš ću potražiti.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Cheese cake
3.8.2014 17:23:16   
Torbica
Mascarpone je bio oko 600 din pola kg u Merkatoru,a može se praviti i u kućnoj varijanti,ima raznih recepata. Na Coolinarici. Pišem sa telefona, okacicu sličicu kasnije,odličan je!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Cheese cake
3.8.2014 18:36:11   
gagana83
I ja ga pravim, po receptu sa Coolinarike, od Imlekove slatke pavlake, postavljala sam negde recept.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Cheese cake
3.8.2014 18:42:24   
Anoniman
ja obozavam cheese cake, ali vise volim kad je ispod ono kao neki biskvit, a ne ovo sa mlevenim keksovima.

sto se sireva tice, mislim da najcesce u receptima koriste mascarpone, ricotta ili philadelphia.

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 99
   RE: Cheese cake
3.8.2014 21:26:19   
Torbica
user posted image

Ovo je cetvrtina koja je prezivela! user posted image
Ja ne volim jako slatke kolace, a onaj ko voli moze da doda secera po ukusu, a i u koru moze da stavi meda.
Divan, kremast, osvezavajuci, 10-ka!user posted image

Par puta mi se desilo da se slatka pavlaka umuti malo vise pa bude masnije, to ne volim. Tako da ja odmah stavim sve sastojke, kremfix razmutim u slatkoj pavlaci, odmah dodam sir, vanil secer i umesto obicnog sam stavila fruktozu. Ekstra recept!

< Poruku je uredio Torbica -- 3.8.2014 21:28:08 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here