RE: Idemo u vrtić-2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

mama micki -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (22.1.2014 8:11:54)

Drage mame evo i mene na ovoj temi. Pošto uskoro počinjem da radim Sara u ponedeljak kreće na privikavanje. Plašim se, jako je vezana za mene. Sa Teodorom je od prvog dana išlo lako, sada je već predškolac i žao joj je što neće viši ići u vrtić ali dobra stvar je da će skoro cela njena grupa ići u istu školu i to mi je baš lepo.
Javljam kako je prošao prvi dan, a do tada ću dobro da se pripremim psihički.

adulence -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (22.1.2014 11:06:09)

micki sigurna sam da ce to biti sve ok,znas i sama da je teze nama nego njima,moja Iva se potpuno privikla i kada je ostavljam i kada dolazim po nju ona ne place to mi je najbitnije i deluje zadovoljno,tako cete i vi sigurno...

mama micki -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (22.1.2014 11:11:57)

Adulence, nadam se! Pomislim na jaslice i setim se tvoje Ive pa pomislim samo da i nama tako bude!

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (22.1.2014 12:57:33)

adulence super, bas se brzo prilagodila[sm=bravo.gif]
a kako ce maksim, to cemo tek da vidimo.... posto je on drama queen[sm=zz_cry.gif]

adulence -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:22:54)

hahahahah drama queen umrla sam od smeha....nego zene da vas pitam Iva nije isla u jaslice sreda,cet,petak a iskreno ne verujem ni da ce u ponedeljak,jel treba ja da donosim od lekara neko opravdanje da se tako izrazim ne znam kako to ide?

Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:26:47)

Adulence , ja nikad nisam nosila opravdanje niti su mi trazili
kad krene da slini i ima temperaturu prva dva - tri dana ako je onako pa ne dramaticno ne vodim je kod lekara ,obicno nazovem vrtic i kazem sta joj je i kad prodje onda je odvedem i umanje mi cenu za te dane sto nije isla
cak i kad idemo na salas ili stajaznam najavim da nece doci taj dan i umanje cenu
ali u nekim vrticima traze potvrde
nazovi u ponedeljak ujutru pa ih pitaj
ja cak ni ne trazim zvercicinu vaspitacicu , kazem i tetici [sm=smiley36.gif]
ali to je mali vrtic

milicicak -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:31:24)

Kod nas u vrticu traze potvrdu od pedijatra da je dete zdravo, bez toga ih ne primaju u kolektiv. Ne prave pitanje da li je DZ ili provatnivlekar. Ustupak prave jedino kad im najavis da nece doci zbog ne znam ja cega... ali ako dete odsustvuje par dana traze potvrdu da je zdravo. Naravno, za sve opravdane izostanke umanjuju cenu.

Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:40:35)

IZVORNA PORUKA: adulence

hahahahah drama queen umrla sam od smeha....nego zene da vas pitam Iva nije isla u jaslice sreda,cet,petak a iskreno ne verujem ni da ce u ponedeljak,jel treba ja da donosim od lekara neko opravdanje da se tako izrazim ne znam kako to ide?

Kod nas možeš pravdati samo jedan dan, za više se obavezno nosi opravdanje od lekara.

adulence -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:44:43)

mhm ,u redu da znam...sta mije ciniti,cini mi se da na onom ugovoru pise da ako izostaje nedelju dana se donosi potvrda,ali provericu jos...

Klarita -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:45:08)

Kod nas mora potvrda lekara da je dete zdravo, pa cak i polse raspusta i praznika [sm=smiley29.gif] ali, onda kada spoji 5 dana da ne ide, s tim sto ako u ta 5 dana udje i vikend i onda mora potvrda. Nikakvo usmeno opravdanje ne prihvataju i bezobrazno vracaju decu koja ne odnesu[sm=smiley21.gif]

Vidim da se razlikuje od vrtica, do vrtica, pa je najbolje da nazoves vaspitacicu i pitas ili sam vrtic, kako god i ciji broj imas.

Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:49:43)

kod nas u dz kad dovedes dete zbog viroze i kazes da ide u vrtic ( jednom pitala ) kazu , ma dajte kakvo opravdanje , nije to skola
e sad izes ga sta je pametnije
u svakom slucaju i zbog deteta je dobro da bude par dana bez temperature ili proliva pre nego sto krene u vrtic

Klarita -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:54:42)

A, kod nas samo javis doktorici da ti spremi za ujutru uverenje, ne vodis dete da pregleda i konstatuje da je zdravo. Imaju obrazac, Boze me sacuvaj, samo ne vidim svrhu, jer svakako ja procenjujem da li mi je dete zdravo ili nije. Bunila se protiv toga, bunila i bunila...ne uzese me za savet roditelja sto mi tako dugacak jezik, maj[sm=smiley35.gif] im njihovu [sm=smiley36.gif]

mamin mish -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 11:59:17)

Kod nas u vrticu je obavezna potvrda lekara da je dete zdravo osim ako najavim izostanak ranije iz nekog drugog razloga i to do dan dva. sve sto je duze mora potvrda.
Mada to se razlikuje od vrtica do vrtica.
Nazovi u ponedeljak pa pitaj.

Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 12:02:47)

Klarita , savet roditelja [sm=smiley3.gif]
kad je to bilo na dnevnom redu jaaako sam morala da skindam koncice sa pantalona [sm=smiley36.gif]
u zvercicinoj grupi su blizanci i trojke i bez dileme smo odlucili da mama trojki treba da bude u savetu jer njena deca su trecina grupe [sm=smiley36.gif]

Didy -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 13:38:16)

Kod nas od skoro mora opravdanje od dr čak i kad jedan dan ne dođu. meni je problem što ja decu ne vodim kod dr dok baš ne dogori do noktiju. Kad dobiju T, skidam im, ako imaju sekret, dam im fluimucil, ako 3-4 dana stanje ne ide na bolje, onda ih odvedem. Antibiotike nikad ne dajem, pogotovo ne na svoju ruku. I onda najčešće bude ovakva priča - Dobar dan, doktore, deca su mi imala T nekoliko dana, imali su sekret, davala sam im to, to i to. Verovatno je bio neki virus. Sad su dobro. Ne bismo ni dolazili, ali nam treba opravdanje za vrtić". Idiotski, ali moramo formu zadovoljiti. I isto neće da prime decu ujutro ako ne dođu s opravdanjem od lekara.

mama micki -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 14:52:09)

Kod nas u vrtiću(opština Savski venac) opravdanje je obavezno ako dete nije išlo u vrtić 7 kalendarskih dana. Ako dete nije bilo bolesno a potrebno je opravdati izostanak onda roditelj može da napiše izjavu i tako hoće da opravdaju ali ako je prošlo tih 7 dana obavezna je potvrda od lekara da je dete zdravo i da može u kolektiv.

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 18:17:42)

zavisi od vaspitaca... sada u vrticu nam nikad ne traze nikakva opravdanja, ni za dan, ni za 5 dana... a u jaslama smo obavezno morali da nosimo. a isti je vrtic u pitanju[sm=jezicek.gif]... tako da po meni najvise zavisi od vaspitaca

Didy -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.1.2014 21:25:55)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

zavisi od vaspitaca... sada u vrticu nam nikad ne traze nikakva opravdanja, ni za dan, ni za 5 dana... a u jaslama smo obavezno morali da nosimo. a isti je vrtic u pitanju[sm=jezicek.gif]... tako da po meni najvise zavisi od vaspitaca

Kod nas je ovo na nivou celog vrtića. Od septembra su baš pooštrili. I umanjuju ti cenu samo ako je dete bilo bolesno duže od 5 dana ako doneseš opravdanje. Ako si iz bilo kog drugog razloga odsutan, plaćaš punu cenu. Jedino imaš tokom letnjeg raspusta pravo na 30 dana "godišnjeg odmora" i to ne treba ničim pravdati, ali moraš najaviti kad dete prestaje da dolazi.

mama micki -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.1.2014 7:38:42)

E mame, evo došlo vreme...danas krećemo u jaslice, nadam se da će sve biti ok, pa se javljam kad se vratimo...[sm=smiley13.gif]

mama micki -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.1.2014 11:53:05)

Evo mi se vratile kući. Sve je prošlo super, nije uopšte plakala, ostala pola sata. Sutra idemo ranije i ostajemo duže.

Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.1.2014 11:58:09)

Super mama micki, biće ona ok [sm=smiley1.gif] čini mi se da se lakše adaptiraju kada su tako maleni nego kada krenu kasnije, kao moje dete.

Kod nas je trenutno neka nestašica vaspitačica [sm=smiley36.gif] pa su jedno jutri u svojo sobi a drugo u sobi sa starijom grupom (do 10 kada stiže vaspitačica). Moje dete ne pravi nikakav problem oko odlaska u vrtić, malo se kući buni ali kratko, zaista. Lepo pokuca na vrata i uđe, zatvori vrata za sobom i ne pogleda me. Međutim, kada vidi da nisu u svojoj sobi onda krene da roni suze, jutros mi baš bilo žao, mukica. Ne voli promene, a svaki drugi dan se ovako premeštaju i on svaki drugi dan plače. Baš me to nervira.

mama micki -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.1.2014 12:26:38)

Sigurno da je lakše dok su mali, meni je i starija ćerkica krenula sa 15 meseci, sad je već predškolsko i kaže da obožava da ide u vrtić.
Pa u tom uzrastu u kom je tvoj Maki oni su već svesni svega i ne vole promene, mada se brzo prilagođavaju. Meni ih je žao samo što po ovoj zimi moraju da idu u vrtić, ja ne vozim pa mi je baš nezgodno.

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.1.2014 14:49:16)

Teodora dve nedelje ne ide u vrtic vec dve nedelje zbog bronhitisa. Kaze kako.joj nedostaju vaspitacice i drugari. Jako cudno s obzirom da place svako jutro. Juce mi je rekla da nece da place vise. Ajde bas da vidimo i to cudo. [sm=smiley1.gif]

mama micki -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.1.2014 14:58:11)

Plače jer se razdvaja od roditelja ali još malo i više neće da plače[sm=smiley1.gif]. Mora da joj je lepo u vrtiću čim joj nedostaje vaspitačica. Moj savet...iz iskustva...kad ti dete kaže da mu nedostaje vaspitačica, znaj da nemaš razloga za brigu kad je u vrtiću. Ja sam stariju ćerkicu prvo upisala u jedan vrtić i ne da nije htela da ide, već je umela da dobije temperaturu od plakanja i čim uđemo vrtić ona se odguruje nogama i neće da uđe, a kad vidi te vaspitačice, počne da plače kao da je muče, e onda ja shvatim da je problem u njima a ne u detetu i promenim vrtić, od tada druga priča, evo sad ne ide nekoliko dana i već kaže da jedva čeka da krene.

lokica77 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (13.2.2014 10:17:46)

evo i nas u ovoj temi, u utorak polazimo u vrtic...nadam se da ce sve proci kako treba, ufff tako brzo prolazi vreme kao da smo juce dosli iz porodilista ,a evo moj zvrk vec polazi u jasle[sm=smiley27.gif] moje, a ja se krajem meseca vracam na posao[sm=zz_stomp.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>