MishMash -> RE: Povracaj pdv-a na opremu i hranu za bebe (7.9.2016 15:06:23)
|
Ja sam bila prošle godine u Beču i kupila sam detetu za 20e skijašku jaknu Trespass. U Primarku su majice dugih rukava bile po 1e i 2e, 3 para hulahopki 2,5e, 2 para helanki 3e i da ne nabrajam sad sve redom. Ima i skupih stvari, ali je poenta u tome da svako može sebi da priušti pristojnu odeću i opremu za klince. Ovde su i na buvljaku majice 400-500 dinara. Igračke su jeftinije kod njih i to dosta. Playmobile setovi su 50% jeftiniji nego u Pertiniju. U Dm-u su bile cene iste kao kod nas ili jeftinije. Dečiji dodatak je za svu decu 200e do punoletstva. Ne očekujem nikakvu pomoć od države, ali to ne znači da država nije dužna da obezbedi bolje uslove imajući u vidu koliki nam je natalitet. Iz ličnog iskustva znam kako se bahate zaposleni u firmama koje su budžetski korisnici, a mi sa druge strane moramo da kupimo svaki sirup za kašalj, svake kapi za nos, svaki antipiretik i tako u nedogled. Mogli bi da uvedu fiksne marže, neka odrede određene brendove koji ne bi bili oporezovani, neka uvedu dečiji dodatak za svu decu nezavisno od proseka plate. Meni tih njihovih 250 dinara mesečno ne treba.
|
|
|
|