CTEBA -> RE: Povracaj pdv-a na opremu i hranu za bebe (31.1.2017 22:14:13)
|
Bože me sačuvaj... "ognjena28" = Ako kutija pelena košta 1000Din, onda je porez 166,67Din, a ne 200Din. Možete videti, ispod kako da izračunate porez. "Maraj", računica nikad ne može biti njihova ili naša! Matematika je egzaktna nauka i to vrlo! [sm=smiley2.gif] Porez se ne računa unazad (kao što Vi radite), nego se porez dodaje na vrednost robe. Ne možete Vi računati 20% od ukupne cene koju ste već platili sa porezom, već možete računati samo 20% na cenu robe. Ako želite da "izbijete" porez iz ukupne cene, evo Vam dole primer kako. Porez za 20% možete izračunati, npr, na ovaj način: podelite plaćenu cenu sa 1,2 i imate cenu bez poreza. Sada na to izračunajte 20% i dobijate vrednost poreza koju će vam poreska služba vratiti. ((plaćena cena) / 1,2)*0,2 = IZNOS PDV-a od 20% Ako je porez 10%, onda ovako: ((plaćena cena) / 1,1)*0,1 = IZNOS PDV-a od 10% Može još svakako nekako, ali mislim da je ovako najplastičnije, kako se najlakše razume. [sm=duda.gif] Što se tiče povraćaja pre rođenja deteta, da li vraćaju PDV? DA VRAĆAJU! Mi smo dobili u prošlom povratu za artikle kupljene i pre porođaja. Prekontrolišite svoje račune i izračunajte koliko trebate dobiti, pa ako su omašili (kao nama prošli put za par hiljada, jer kao nije videla jedan račun), ODMAH napišite tzv žalbu! Na običnom papiru, rukom, ako nemate štampač! Ostavite kontakt telefon. Nemojte biti blagi ni snizhodljivi, jer ništa vi ne tražite njihovo, niti ikog išta molite, niti nešto tražite na šta nemate prava po zakonu kao državljanin RS. U roku od par dana je zvala inspektorka koja je to radila. Zvala da dođem. Rekao sam, mogu da dođem ako će mi napisati "opravdanje" za taj dan da mogu da izostanem sa posla. [sm=smiley36.gif] Ne mogu ja to da Vam napišem. Ako hoćete mogu da Vam objasnim preko telefona. Nije mi dala da dođem do reči, npr 10min. Non-stop me ućutkivala. Čak je bila i rekla da je to ustvari radila koleginica a ne ona, pa ovo - pa ono i da ne zalazim u priču dublje, da bi na kraju rekla da je ona radila i da dobro, srediće to i biće mi uplaćeno. Vidi sada šta nije uzela u obračun. [sm=bravo.gif] Verovatno je tamo nagrdio neki šef ili ko već, jer je stigla žalba sa ispisanom računicom i podvučenim stavkama koje fale, pa je bila nadrndana. A naravno da tu ima posla da to sve pregleda i sračuna, ali pošto do sada nisu morali baš da se muče, naravno da nisu baš naviknuti. Čak mi je bila rekla da ja ne verujem sve što Vučić kaže na televizoru! [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Ali da bi ste mogli proveriti morate imati uvid u tačan iznos koji trebate da dobijete. Pozdravljam i nadam se da će barem nekome pomoći, ovaj malo poduži post... [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|