dunja RR -> RE: Povracaj pdv-a na opremu i hranu za bebe (7.9.2016 11:01:27)
|
Ovo je dokaz da država nema para, sve su istrošli da ne kažem nešto drugo. Sada skidaju na svemu što mogu. Evo suzi reče i za vrtić za blizance. Jednostavno gledaju sada gde god mogu da ne plate (mislim na državu). Ja npr gledam Kalemegdan, pre par dana smo šetali, pa ona živa ograda okolo, sve štrči i nije sređena. Nema se para ni za komunalce, da srede centralni park, mesto gde dolazi svako ko dođe u Bg. Recimo ... E za PDv, ne znam. Ovo što reče Anck, sada je bolje onima koji nisu ni mogli da refundiraju, ali da je to fer. U stvari pitanje je šta je fer. Da li da svi dobijaju isto ili da ipak oni ugroženiji dobiju više. Ovi koji imaju i koji ne spadaju u PDV, reći će možda ko im je kriv što ne zarade ... Tako da, uvek će biti nezadovoljnih strana. Isto je bilo i za vrtiće, sećate se, kada su oni sa većim prosekom plata više plaćali, a sada je isto za sve. Očigledno državi ovako više odgovara, jer su izračunali da će manje para da keširaju, jer je više onih što nemaju, i donosilo se puno računa na refundaciju. Tako država nije znala koliko će da kešira, ovako su odredili fiksno i znaju šta ih čeka. Mene interesuje kako je u drugim državama? Ajde nek nam se jave, Eca, Emica, i ostale devojke, pa da napravimo poređenje i objavimo tekst na tu temu?
|
|
|
|