|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija III deo
10.6.2014 20:16:51   
nata11
Opet cu malo da smorim sa tim plavim uputom nezamerite. Jel oni mogu da ti napisu taj uput za bilo koju ustanovu ili je pisu za ustanovu koja je sledeca po nadleznosti u tvom okrugu? Valjda me razumete. Mene bas muce nedaju upute pa da imam sve informacije ako zatreba/

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2351
10.6.2014 20:41:39   
margom
Zavisi o cemu se radi, i odakle si.....ovde u Beogradu sto se tice steriliteta mozes birati izmedju dve klinike koje se bave sterilitetom, Narodni front ili Visegradska....mada mislim da ako si iz nekog mesta koje pripada teritorijalno Beogradu, isto tako mozes da biras izmedju ove dve ustanove.....mada mislim da cesce salju u Visegradsku....

< Poruku je uredio margom -- 10.6.2014 20:43:17 >

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2352
10.6.2014 21:49:52   
Štetica
Nato ako nepostoji ambulanta za sterilitet u Le onda te ginekolog salje u KC kom pripadate teritorijalno tj u tvom slucaju Nis.On ti pise uput za Nis,jedino neznam dal treba da ga overavas u socijalnom ili ne,ali to vec moras nekoga tu da pitas,ili okrenes u Nis ambulantu i raspitas se tacno sta i kako,jer to ide pod specijalisticki pregled.
Magrom nerazumem zasto su i danas radili analizu sa krvlju koja stoji od juce kod njih,to mi je bas neozbiljno. I nisu mi uopdte jasni sa njohovim vrednostima. Ako znamo da progesteron luci zuto telo,tj cim ima O i on raste,a kod tebe je bilo 3 folikula,negde mi i jeste logicno da on bude visok,i neznam zbog cega tolika frka oko toga. Pa neznam sta bi bilo moj da izvade jer pored trudnoce ja ga uzimam + 400mg dnevno,verovatno bi se slognuli kada bi videli vrednosti. A i kad god sam vadila hormone 2dc meni je progesteron bio iznad gornje granice,jednostavno kasnije 3-4dc pocinje da pada.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2353
10.6.2014 23:07:09   
ivancica_
I ja vas pozdravljam devojke I navijam da budu user posted image . Ja vec cetvrti put radim inseminaciju u Visegradskoj pa sada cekam da vidim ishod ovoga puta ako nista ne bude da pocnemo polako pripreme za vantelesnu. Sto se tice uputa za visegradsku treba plavi kada prvi put dodjes tj. 2 ili 3 dan ciklusa da su brisevi sterilni od oboje, hsg da je uredan I na dan inseminacije za muza plavi uput zbog obrade sperme a za nas zeleni uput za dnevnu bolnicu. Eto to je to.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2354
10.6.2014 23:07:13   
margom
Stetice isto mislimo, zato se vise i ne nerviram, cekam petak kada mi je 14dpo da izvadim konacnu betu, i to je to...problem je nastao iz razloga sto su mi analizu radili u labu u kome ne rade sa zenama koje se lece od steriliteta i prolaze razne stimulacije, te im nisu poznate takve vrednosti....mada mi i dalje nije jasno kako je moguce da ne znaju da odrade ispravnu analizu.....kako je moguce da im je u sest testova danas beta setala od 6 do 75.....ej bre, pa nije to mala razlika, ogromna je.......e u petak dajem krv na pravom mestu i cekam konacan rezultat, mada su mi ovi vec danas nabacili da po stanju ostalih hormona (mislim da pomenuse FSH i E) misle da nije doslo do trudnoce.....ma idi, samo me iscimase, bolje da mi prethodnih dana nisu nista javljali i budili nadu.....

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2355
10.6.2014 23:12:31   
ivancica_
Margom ja svaki put kazem da necu da se nadam nego idem da ispostujem proceduru da bi imali uslov za vantelesnu ali cvrc uvek proradi ta nada I zelja pa pomislim ma ipak je mozda ovaj put pravi. A ja pijem ovaj utrogestan od njega hoce grudi da mi otpadnu koliko me bole I tako svaki put.

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2356
11.6.2014 9:50:23   
margom
Ivancice, ja ne pijem i ne primam nista posle IUI, ali ispada da sam tako ludacki odreagovala na Klomifen i Pregnil, da sam jedna u milion kojoj su rezultati posledica te terapije. Ne shvatam samo kako je moguce da im beta seta gore dole, ajd za progesteron jos i mogu da razumem, ali mi za betu stvarno nije jasno....A ja se sto se tice ovog postupka nisam skoro ni malo nadala, jer znam koji je procenat uspesnosti, istomsmontako ispostovali misljenje prof Spremovic da bi pre ulaska u VTO pricu bilo dobro da se vidi kako moj organizam reaguje na stimulaciju (vala smo ga bas videli,za sve pare), kao i da biolog pogleda uzorak mm jer patimo i od loseg spermograma. Nadam se samo da mi ovo iskustvo sa Klomifenom nece u bliskoj buducnosti poremetiti hormone i da ce se sve brzo smiriti, jer su meni svi reproduktivni hormoni do sada uvek bili savrseni, ovulacije su bile dobre i sve je bilo na svom mestu, osim povremenih problema sa TSH, mada sam i njega zauzdala terapijom.
A kod koga ti radis inseminacije, tj. ko te vodi u Visegradskoj?

(odgovor članu ivancica_)
Direktna veza do poruke: 2357
11.6.2014 10:09:39   
Štetica
Magrom reakcija na klomifen i stimulaciju za vto koja je dosta jaca,nema veze jedna sa drugom.Jer za vto do neke granice i mogu da kontrolisu kako ces odreagovati(diferelin). Moj primer je :
1 stimulacija klomifenom 8 folikula
2× stimulacija femarom za iui po 3 folikula
treca iui uz prirodnog ciklusa 2 folikula
2×vto i oba puta po 5 folikula,prvi put 4jc a drugi 3jc.Tako da sam najburnije reagovala na klomifen. Ja spremam dlanove za navijanje u petak.

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2358
11.6.2014 11:35:56   
margom
Stetice user posted image draga, hvala ti na podrsci, mislis da je moguce i pored togabsto su videli da je FSH na granici, tj. trebalo bi da je nizi za trudnocu, mada pitanje je da li su i to ispravno odradili......Mogla sam ja danas da odem u neku priv. laboratoriju i uradim betu, ali mi se malo smucilo, a i iskreno da vam kazem sve su mi vene izbusene, svaki drugi dan su mi vadili krv, sva sam modra....Videcemo, i dalje postoji mala nada.....U svakom slucaju punnnooooo vas sve ljubim i grlim........user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2359
11.6.2014 12:11:49   
ivancica_
Maragon ja sam kod doktorke Stojnic I prezadovoljna sam sa njom. Ona je mene prvo stimulisala klomifenom ali sam slabo odreagovala zato sto imam policisticne jajnike. Sledeca terapija je bila puregon od 100 jedinica I bilo je 2 folikula ali nista. Treca je bila malo jaca pa je otislo na tri na jednom I dva na drugom jajniku I opet nista. Sada cetvrta je bila stimulisana gonalom minimalna doza I bilo je tri folikula na desnom sva tri od 18 mm pa eto cekamo. Meni je endomertijum uvek dobar ali daju taj utrogestan cisto kao podrsku. Ja pijem gluformin zbog policistinih jajnika jer nekada nece da mi puknu folikuli vec odu u folikularne ciste tako da je generalno problem do mene. Hormoni su mi svi dobri kada kod su radjeni. A to kod tebe sto im beta tako seta pa stvarno mi nije jasno kako. Ajde hormoni I da polude to u redu hoce nije svaciji organizam isti ali beta ne bi smela. Lepo ti sacekaj taj petak kako su ti rekli I radi privatno ako do tada ne dobijes ja ti drzim palceve. Ja je nisam nikada radila jel sam na zalost svaki put dobila tacno u dan tako da nije bilo prilike za time.user posted image

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2360
11.6.2014 12:14:55   
ivancica_
Margom pogresila sam nik u kucanju izvini....user posted image

Direktna veza do poruke: 2361
11.6.2014 12:22:21   
margom
Hvala ti Ivancice na lepim zeljama, i ja tebi zelim isto......a kada ti ne-ocekujes user posted image ....tj. kada ti je 14dpo?

Direktna veza do poruke: 2362
11.6.2014 14:44:46   
ivancica_
Meni to dodje 20 tako da jos ima vremena hvala na lepim zeljama I cekamo rezultat da javis nadamo se pozitivan.user posted image

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2363
11.6.2014 17:50:31   
HocuB
Danas Beta 98 user posted image
Hvala svima na pruzenoj podrsci, magrom navijamo i za tebe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2364
11.6.2014 18:01:47   
Verolina
Bravo. cestitaam,user posted image user posted image user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu HocuB)
Direktna veza do poruke: 2365
11.6.2014 18:03:10   
zece
Hocu b cestitam stetice i jas najburno reagirav na klomifen nekolku pati piev i imav po 7,8 folikuli a pri vto samo 5

(odgovor članu HocuB)
Direktna veza do poruke: 2366
11.6.2014 18:53:28   
micaubica83
HocuB,cestitam user posted image ,da li je neka cura radila inseminaciju u Nisu i kakva su vam iskustva?Da li rade swim up metodom?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2367
11.6.2014 19:01:07   
micaubica83
HocuB,videh da si napisala da je tvoj suprug radio Mar test i imao 50% vezanih spermatozoida.Interesuje me da li je imao aglutinaciju u spermogramu pa je zato radio Mar test? Pitam zato sto su mom suprugu videli aglutinaciju pa su mu zbog toga predlozili Mar test,inace mu je spermogram dobar

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2368
11.6.2014 19:02:29   
micaubica83
I da li je pio nesto zbog pozitivnog Mar testa?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2369
11.6.2014 19:18:15   
nata11
Hocu B cestitam user posted image
Stetice hvala na pojasnjenjuuser posted image user posted image

(odgovor članu micaubica83)
Direktna veza do poruke: 2370
11.6.2014 19:47:49   
Štetica
Hocu B cestitam,bas dugo nije bilo na ovoj temi trudnica.
Magrom ako je FSH u pitanju nek oni njihovu teoriju okace macku o rep,jer on se tolerise do 12(gornja granica za komisiju za vto).A ako je tsh on bi trebalo da bude do 2 i to 2-3dc,jer tad se rade hormoni stitne zlezde,a to vadjenje 20+dc,je suludo. Meni se fsh uvek vrteo oko 10-13 pa imala ok jc,u aprilu sam kontrolisala(na svoju ruku) FSH i bio je 17.5 a AMH je bio <0,1 pa ja taj ciklus ostah prirodno trudna.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2371
11.6.2014 20:53:06   
HocuB
micaubica83, godinama smo isli privatno u Bg kod urologa imao vitaminske terapije, operaciju i nista. Po preporuci prijatelja sa istim problemom odemo u Torlak i to saznamo. A u medjuvremenu odemo kod drugog urologa koji je po starim nalazima rekao da je broj ok, ali da progresivno pokretni uvek ostaju mali... dao mu je proksid plus i jos jedan lekic pa da proveri Asa-Mar test. (Ovaj drugi sam trenutno zaboravila, javljam posle). Terapiju je upravo ispio krajem meseca, kada sam ja imala IUI. Mislim da je i to malo uticalo, posto je dr. rekao da za IUI je potrebna dobra pokretljivost da bi preplivali.
Hvala puno svima user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2372
11.6.2014 21:33:11   
margom
Juuuupiiiiii HocuB jesam li ti rekla da ce biti beta ko kuca , jeeeeeeeeeee.......cestitaaaaaaammmmm.......Mnogo mi je drago da vam je uspelo, sada uzivaj i cekaj prvi ultrazvuk sa uzivanjem....Poljubacccc....
Stetice, nisi me dobro razumela, oni su meni juce odradili sve hormone, pa i FSH koji bi , da je doslo do trudnoce kako im je to govorila setajuca beta, trebalo da pada, a on je na nekoj granici i iznosi 4. Ali kazem, cekam petak i "pravu" betu, pa sta bude bice..... Danas sam malo skrenula misli, postavili smo montazni bazen u dvoristu, spremamo se za brckanje i radujemo letnji radovima hehheeeeee.......user posted image ...

(odgovor članu HocuB)
Direktna veza do poruke: 2373
11.6.2014 21:49:32   
HocuB
magrom, hvala puno user posted image I tebi zelim isto, navijam jos uvek, samo pozitivno user posted image
Drugi lek koji je pio moj muz je Pronison 20mg Galenikin, i on bas utice na smanjenje tih procenata koje je on imao 50. Za savete i objasnjenja pitajte doktorku na Torlaku. Ona je nama sve lepo uprostila i objasnila. Nismo uradili kontrolni Mar, a i mene bas interesuje da li se % smanjio.

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2374
11.6.2014 22:02:42   
micaubica83
HocuB,hvala ti puuunooo user posted image ,sutra mm ide kod urologa i stize nalaz ASA testa pa cemo videti,inace mu je spermogram dobar,tako su mu bar rekli doktori.Mozes li mi samo napisati koliko je tvoj suprug imao progresivno pokretnih spermatozoida?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
5 prednosti kasne trudnoće
Danski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here