Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Inseminacija III deo 4.6.2014 18:39:05
|
|
|
|
Maraj
|
Margom draga, i ja razmišljam kao degu. Držim fige i navijam iz sve snage
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 4.6.2014 19:05:32
|
|
|
|
margom
|
Devojke ljubim vas, hvala na podrsci, vi najbolje znate kako je tesko sada cekati sledeci ponedeljak....to ce mi inace biti 10 dpi, i mislim da bi se do tada trebalo po beti Hcg videti ima li sta ili nema.....A u pravu si Degu, za progesteron.......Ja sam inace po njihovom izuzetno dobro odreagovala na terapiju klomifenom, samo me malo buni uticaj Pregnila na eventualne testove na trudnocu, bilo iz krvi, ili iz urina, cula sam da moze da daje lazno pozitivne rezultate......mada ja sam primila samo 5000 iju, do sada bi vec trebalo da je izadlo iz sistema, za razliku od zenica koje ga primaju i posle VTO par puta nedeljno, pa im beta bude po 100-200.... Joooooj sto bi to bilo lepooooo.......Nista, sada sedim, eventualno nesto zbrckam u kuhinji za jelo, ps opet sedim, lezim, malo izadjem na terasu i to je to...... Sve vas punoooooo ljubim, vi ste moja podrska i snaga....
< Poruku je uredio margom -- 4.6.2014 19:10:18 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 5.6.2014 21:24:54
|
|
|
|
margom
|
Meni je danas 6dpi, i moram da prijavim uzasnu mucninu koju imam poslednje dve noci i jutros.....znaci skoro da nisam nimalo spavala, to je onaj uzasan osecaj muke bez poriva da povratim.....Apsolutno ne tvrdim da je to simptom, ali moram da vas pitam da li je iko od vas trudnih ili ne-trudnih imao slican dozivljaj, mozda i od klomifena ili pregnila, ne znam.......Inace mogu da prijavim i nadudost stomaka, gasove, blago ziganje povremeno u jajnicima i to je to........ Uhhhh, ko ce docekati ponedeljak....a svi oko mene frljaju se frazom "Opusti se samo!".....ma ajde....bas je to lako......
< Poruku je uredio margom -- 5.6.2014 21:25:59 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 6.6.2014 20:07:50
|
|
|
|
Maraj
|
Margom,ja nisam imala simptome kao ti... Osim,naduvenog stomaka. Znam da je ovo čekanje najteže... Izdrži vikend, pa nam se javi u ponedjeljak sa
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 0:12:54
|
|
|
|
degu
|
Ja sam imala simptome kao pred svaku al ona nije stigla Muka ti je verovatno od progesterona, sve to dobro zvuči al opusti se
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 12:59:26
|
|
|
|
margom
|
Uhhhhh da mi je neko rekao koliko je tesko cekati......Elem, danas je 8dpo i inseminacije, nekih simptoma osim nadutog stomaka i povremenog blagog osecaja kao pred menstruaciju nema.....sve je to blago i za sada ne toliko vazno pomena.....Sigurna sam da su te mucnine bile posledica nabujalih hormona, drago mi je da su nestale.....Razmisljam nesto, mi smo muckali dva dana pre inseminacije, kolika li je verovatnoca da smo tada nesto uradili hehehheee......A najveci stos jeste sto je ona moja blesava drugarica koja mi je radila analizu progesterona 4 i 5-og dana posle IUI,na svoju ruku odradila i betu, koja je 4-og dana bila 25, a 5-og 35...e sad naravno da smo svi odmah posumnjalj na ostatke HCG hormona iz Pregnila koji sam primila na dan IUI, ali stos je u tome sto bi onda vrednosti trebale da opadaju kako se on cisti iz organizma, a ne da rastu. u okviru 24h...u svakom slucajumerimo ga ponovo u ponedeljak......Eto, ubacila mi je crva u mozak i sada ko sta radi ja blejim po internetu i trazim slican slucaj......makar mirujem hehehheee.......Ljubim vas devojkeeee......odoh u shoping sa mm......to je lek za zivce hihihihi......
< Poruku je uredio margom -- 7.6.2014 13:00:06 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 13:01:38
|
|
|
|
nata11
|
Margom odmaraj i smiri glavicu
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 14:21:50
|
|
|
|
degu
|
Margom ubaciše tebi crva sumnje svi redom Realno 4-5 dpi je jako rano za implantaciju, a sad nemam objašnjenje što beta raste Navijam jako da uspe a verujem ja i u one plivače 2 dana pre inseminacije
< Poruku je uredio degu -- 7.6.2014 14:24:17 >
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 15:55:21
|
|
|
|
HocuB
|
Ja sam imala inseminaciju 29.05 i u ponedeljak sam primila pregnyl 5000. Trebala sam da cekam 14 dana pa da uradim Beta hcg, ali htela sam da vidim rezultate pre. Nisam znala na uticaj pregnyla u rezultatu Beta hcg. U cetvrtak rezultat Beta hcg bio je 81,9 , danas sam ponovila i pao je na 16,2. Postoji li mogucnost da ponovo poraste ili bi to bilo to
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 17:18:31
|
|
|
|
margom
|
Hocu B, a zasto pregnil cetiri dana nakon inseminacije.....onda ti i jeste bilo mnoooogo rano da Pregnil izadje iz sistema, nepuna tri dana.....a mozda i jeste bio vecim delom Pregnil kada je rezultat bio 81, a sada je beta prava stvar pa ce jos rasti....videces na sledecem vadjenju krvi razliku i to ce ti onda biti pouzdan rezultat....i ja cekam ponedeljak da to vidim.... Koja ti je to IUI po redu, kako si prosla sa folikulima ? Zelim ti lepu betu sledeci put kada je budes vadila.....
< Poruku je uredio margom -- 7.6.2014 17:20:00 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 18:41:27
|
|
|
|
HocuB
|
IZVORNA PORUKA: margom Hocu B, a zasto pregnil cetiri dana nakon inseminacije.....onda ti i jeste bilo mnoooogo rano da Pregnil izadje iz sistema, nepuna tri dana.....a mozda i jeste bio vecim delom Pregnil kada je rezultat bio 81, a sada je beta prava stvar pa ce jos rasti....videces na sledecem vadjenju krvi razliku i to ce ti onda biti pouzdan rezultat....i ja cekam ponedeljak da to vidim.... Koja ti je to IUI po redu, kako si prosla sa folikulima ? Zelim ti lepu betu sledeci put kada je budes vadila..... Magrom, ovo mi je prva inseminacija. Pila sam klomifen 5 dana i imala tri lepa folikula od 20, 18 i 15. Pregnyl sam dobila 36 sati pre uradjene inseminacije. Posle iui dobijam svaki drugi dan progesteron i pregnyl 02.06. Razlog za drugi pregnyl ne znam. Trebala sam betu uraditi tek 12.06. ali sam nestrpljiva. Uradicu jos u ponedeljak... nadam se da ce mi porasti. Margom, pa da obema bude lepa Beta u ponedeljak :-D :-D
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 19:04:15
|
|
|
|
degu
|
HoćuB dobila si drugi Pregnil da ti stabilizuje žuto telo, možda si imala problema s tim ili sa niskim progesteronom. na žalost beta koju si radila baš ništa ne znači, to su samo ostaci pregnila, al dobra vest je da još ništa nije gotovo i da tek beta koju ćeš raditi kad su ti rekli će ti pokazati jel uspela IUI ili ne.
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 19:41:52
|
|
|
|
HocuB
|
Degu, postoji li mogucnost da mi je danasnja Beta realna a ne posledica pregnyl-a?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 19:46:51
|
|
|
|
degu
|
Iskreno mislim da su to još ostaci pregnila, ako sam dobro shvatila prošlo je samo 5 dana od kad si ga primila zadnji put, a implantacija je najčešće od 8-10 dana od oplodnje i tek onda počinje da se luči beta Hcg od ploda.
< Poruku je uredio degu -- 7.6.2014 19:47:30 >
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 20:08:22
|
|
|
|
HocuB
|
IZVORNA PORUKA: degu Iskreno mislim da su to još ostaci pregnila, ako sam dobro shvatila prošlo je samo 5 dana od kad si ga primila zadnji put, a implantacija je najčešće od 8-10 dana od oplodnje i tek onda počinje da se luči beta Hcg od ploda. Da, 5 dana od prognyl-a a 9 dana od iui. Pretpostavljam da bi u ponedeljak trebalo da im da realniju sliku U ispitivanjima mi nisu nasli nikakav problem, svi hormoni bili u granicama. IUI sam radila u Visegradskoj, posto sam u decembru za VTO odbijena zbog neuradjenih 3 inseminacija. Tada sam predala sve analize. Sada pred iui su mi samo trazili ponovo da uradim briseve na bakterije, hormone nisu ispitivali ponovo. Mislila sam da su mi dali standardne terapije koje daju svima. Uradili su mi E2 ali mi nisu dali rezultat, kad sam pitala, rekli su mi sve ce to doktor objasniti. Da li je iko ispitivao Betu nakon pregnyl-a do kraja i kakav je bio ishod?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 20:34:45
|
|
|
|
margom
|
HocuB i meni je prva IUI i ja sam je radila u Visegradskoj, kod prof Spremovic. Ista terapija Klomifenom, sem sto ja nista ne primam nista od terapije posle IUI. Na folikulometrije sam isla skoro svakog dana, s tim sto su mi dan pre i na dan same inseminacije vadilini E2 i LH.....Sve je bilo savrseno, a dobili smo pet folikula od 17 do 19 mm. Pregnil dobila u petak 30.5. na dan IUI, u 7:00 ujutru, a IUI radjena posle podne.... Cetiri dana kasnije isla na kontrolni UZ, gd se videlo da su tri folikula pukla, a dva presla u folikularne ciste. Tog dana su mi radili progesteron, kao i sutradan, i javili su mi da se i vise nego duplirao. Usput saznajem da su mi proverili i betu (drugarica mi radi tamo), i da je ona za manje od 24 hbporasla sa 25 na 35.....Ja u potpunom rebusu, jer bi beta od ciscenja Pregnila trebala sa opada, a ne da raste.....Sada vise nista ne znam, ne nadam se puno, a potajno ZELIMMMMM da uspe.....l
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 20:48:28
|
|
|
|
HocuB
|
IZVORNA PORUKA: margom HocuB i meni je prva IUI i ja sam je radila u Visegradskoj, kod prof Spremovic. Ista terapija Klomifenom, sem sto ja nista ne primam nista od terapije posle IUI. Na folikulometrije sam isla skoro svakog dana, s tim sto su mi dan pre i na dan same inseminacije vadilini E2 i LH.....Sve je bilo savrseno, a dobili smo pet folikula od 17 do 19 mm. Pregnil dobila u petak 30.5. na dan IUI, u 7:00 ujutru, a IUI radjena posle podne.... Cetiri dana kasnije isla na kontrolni UZ, gd se videlo da su tri folikula pukla, a dva presla u folikularne ciste. Tog dana su mi radili progesteron, kao i sutradan, i javili su mi da se i vise nego duplirao. Usput saznajem da su mi proverili i betu (drugarica mi radi tamo), i da je ona za manje od 24 hbporasla sa 25 na 35.....Ja u potpunom rebusu, jer bi beta od ciscenja Pregnila trebala sa opada, a ne da raste.....Sada vise nista ne znam, ne nadam se puno, a potajno ZELIMMMMM da uspe.....l Margom, ja sam radila kod prof.Tulica. Nisu mi radili UZ tako da ne znam sta se desilo sa mojim folikulima. Primila sam Pregnil 5000, vidim da ih ima nekoliko jacina. Mozda si dobila manju dozu pa je tvoja Beta realna. Zelim da ti uspe Kad ponovo radis Betu?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 21:54:04
|
|
|
|
margom
|
Primila sam istu dozu kao i ti, 5000ij, ali samo pre IUI. A ne verujem da je i beta kod mene bila realna, mozda i jeste delimicno, ne znam....radim ponovo progesteron i betu u ponedeljak, to ce mi biti 10dpo. Malo je cela ta prica sa inseminacijama zbrda zdola tamo.....imam utisak da ih rade tek onako, radi reda......I mi smo hteli pravo na VTO, ali ne mozeeeee.....prvo na IUI mora.....iako nemamo dobar spermogram. Sta je problem kod vas?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.6.2014 22:21:12
|
|
|
|
HocuB
|
Kod nas je spormogram brojcano dobar ali slabiji procenat progresivno pokretnih. Pio je proxid plus mesec dana pre iui da bi poboljsali pokretljivost. Radili smo i Mar test, moj je dobar a njemu je 50% vezanih sper.a treba biti ispod 10%. Tamo sam upoznala zenu od 32.godine da vec drugi put kod njih radi VTO, i ne zna sta je iui, njima niko nije to trazio. Da li postoje kriterijumi po kojima tnekoga ukljucuju odma na Vto a nekoga prvo na iui?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.6.2014 10:13:13
|
|
|
|
margom
|
Mislim da nekog narocitog pravila nema, logika je da parovi sa slabijim spermogramom idu na IVF, ali znam gomilu ljudi koje su najpre maltretirali da idu na IUI i pored katastrofalnog spermograma, i samo im trosili godine...da bi kada se zeni priblizi 40-seta, na vrat na nos jurili na IVF.....Uostalom kao i u svemu ostalom i ovde izgleda vlada ona stara "u se i u svoje kljuse", pa ko ima mogucnosti, odabere kliniku u koju ima poverenja, spremi pare i bira sta ce da radi (mi smo se pre ove IUI tako odlucili za Prag ukoliko bude potrebe).....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.6.2014 13:11:39
|
|
|
|
micaubica83
|
Nova sam na forumu,pripremam se za inseminaciju ako ne bude trudnoce jos 3 meseca.Moze li mi neko reci kada dobijem uput da li odmah moram da odem sa suprugom ili on krece samo kada treba da se uradi inseminacija?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.6.2014 16:48:59
|
|
|
|
HocuB
|
IZVORNA PORUKA: micaubica83 Nova sam na forumu,pripremam se za inseminaciju ako ne bude trudnoce jos 3 meseca.Moze li mi neko reci kada dobijem uput da li odmah moram da odem sa suprugom ili on krece samo kada treba da se uradi inseminacija? micaubica83 i za supruga ti treba uput a on odlazi samo na dan inseminacije. Prvo telefonom zakazujes konsultacije, barem sam ja tako morala u Visegradskoj.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.6.2014 23:45:11
|
|
|
|
micaubica83
|
HocuB hvala na odgovoru .A da li uopste vredi raditi inseminaciju ako suprug ima aglutinaciju,spermogram mu je dobar sve je u redu i kod mene i kod njega osim te aglutinacije?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 9.6.2014 7:33:00
|
|
|
|
margom
|
Mico ja mislim da bi se to prvo trebalo leciti, jeste li bili kod urologa? Ja odoh da dam krv, pa sta nam Bog da.....ljubim vas sve.....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 9.6.2014 8:14:11
|
|
|
|
nata11
|
Margom
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?