|
RE: Alergija, astma i trudnoća 9.5.2010 17:43:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Iz teme Trudnice-drugo tromesečje: IZVORNA PORUKA: ivaj IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: ivaj Nadala sam se da ce me zaobici u trudnoci,ali eto nije.Najgore je to sto mi jedino pomazu erius tablete i sa njima mogu da zivim normalno,a njih sad ne smem da uzimam. Ako ti je za utehu, meni je tako bilo 1 dan, kad sam išla kod sveki u prirodu. Mama je tada skakala na mene da počnem da pijem nešto za alergiju, ako hoćeš, pitaću je šta mi je rekla, koji lekić, pa se raspitaj o njemu, mama tvrdi da se to daje u svetu trudnicama. Ja sam odbila, čvrsto sam verovala da će proći jer nisam imala alergije ni u prvoj trudnoći. Primirila sam se kod kuće, sve zatvorila, i sledeći dan je bilo bolje. Ajde pitaj molim te,ovo je neizdrzivo Plasim se samo da mi ne bude kao prosle godine kad su mi oci oticale,pa mi se zatvori i nos i grlo pa pocnem da se gusim,uzas. Nisam verovala da je to tako zeznuto.I otkud da mi se pojavi ta alergija odjednom,uopste mi nije jasno?.Pre nego sto sam se porodila nikad nisam imala problema sa tim. IZVORNA PORUKA: Tasha RR Mama mi je na putu, vraća se valjda sutra uveče ili prekosutra ujutru, hajde me tada podseti! IZVORNA PORUKA: nala Ivaj, ne bi trebalo da u trudnoci imas vecih problema nego inace. U trudnoci se alergije javljaju u slabijem obliku osim ako si ekstrasenzibilna. Mozda bi trebala da se konsultujes sa svojim DR i nekim dermatologom, alergologom... I ja sam alergicna na polen i mnoge sitne cestice, ali u trudnoci ne pijem nista, barem mi za sada nista ne treba. Do sada nisam imala napad gusenja, inace je za mene to uobicajeno i ne mogu bez "presinga" da zivim. Nos mi je zapusen, konstantno jedna nozdrva ne radi sta bi trebala. Kijam kao blesava.Cim osetim da pocinju simptomi, odmah sve zatvaram i ne izlazim napolje, nego legnem i odmaram.Mogu ti reci da meni posle odmora bude bolje. Nadam se da je to prolazno i kod svih ostalih trudnica i da cete se bolje osecati za koji dan. IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: nala Ivaj, ne bi trebalo da u trudnoci imas vecih problema nego inace. U trudnoci se alergije javljaju u slabijem obliku osim ako si ekstrasenzibilna. Mico, to nije baš tako. Kod nekih trudnica se alergija manifestuje u blažem, kod nekih u jačem obliku, retko ostaje onakva kakva je inače. Pisali smo o tome dosta u temi Alergija, astma i trudnoća. Drži se ivaj, znam kako ti je. Evo mene 4ti dan boli grlo. Teši me to da mi brat kaže da je njega bolelo 7 dana, i 8mi dan kao rukom odnešeno, netsalo, kao da ništa nije bilo... pa eto... još malo pa će i taj 8mi dan. C vitamina, čaja, meda, febricet slobodno, bolje to nego da imaš temp, jer temp nije preporučljiva u trudnoći. IZVORNA PORUKA: dacica jao,mene hvata alergija,juce sam kijala i mislila da ce da mi iscure oci,a svrbele me kao lude...a,evo i sad..bas me uhvatilo-grozno-cini mi se da mi nikad nije bilo ovako..uzas IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 cao dacice, smes li da koristis sprej Flixonase? ja sam ga koristila pre dve godine, kijala sam ko luda sve dok mi svekrva nije to dala. IZVORNA PORUKA: nala Tasho, sad sam tek otkrila tu temu. Hvala! Nisam ni pretpostavljala da moze biti i tako. Neznam, verovatno je to tacno, ali ja sam ta koja ne moze bez presinga i bojala sam se da mi se alergija u najgorem obliku ne javi jos u prvoj trudnoci, a onda mi je DR rekao da nema bojazni jer ce se organizam izboriti i bilo je tako..Zao mi je sto nije kod svih trudnica kao kod mene. IZVORNA PORUKA: Tasha RR On je super, ja sam ga koristila, ali piše u uputstvu da se obavesti lekar ako smo trudne (no, to piše u većini lekova). IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: nala Tasho, sad sam tek otkrila tu temu. Hvala! Nisam ni pretpostavljala da moze biti i tako. Neznam, verovatno je to tacno, ali ja sam ta koja ne moze bez presinga i bojala sam se da mi se alergija u najgorem obliku ne javi jos u prvoj trudnoci, a onda mi je DR rekao da nema bojazni jer ce se organizam izboriti i bilo je tako..Zao mi je sto nije kod svih trudnica kao kod mene. I meni se isto i u prvoj i u ovoj trudnoći ublažilo, čak bih mogla reći nestalo... da je ovako inače, ne bih nikakve lekove uzimala, ali nije... Žene moje, hajde, kopiraću sve ove postove tamo u temu, pa da se tamo piše.
|
|
|