|
RE: Alergija, astma i trudnoća 23.6.2016 8:38:44
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Htela sam da zapišem jednu veoma zanimljivu stvar. Imam astmu, i njeno stanje u trudnoći nije menjalo, jedino što je bilo bitno je bilo da dobijem predporođajni mix lekova pošto sam išla u totalnu (CR). No, hoću da vam kažem za alergiju. Meni se prolećna alergija na polene pojavila pre nekih... 5-6-7godina, nisam sigurna. Krenulo je bezazleno, i svake godine sve gore i gore, da sada ako ne pijem predviđene lekove, niti vidim, niti mogu da dišem... ma haos živi. Međutim, u trudnoći i za vreme dojenja - ništa! Inače pijem 2 vrste lekova + koristim jednu pumpicu 2x na dan, u trudnoći sam koristila samo tu pumpicu 1x na dan, preventivno. Onda sam se ja pitala kako to, pa sam dobila objašnjenje da žene sa alergijama, u trudnoći ili nadrljaju pa im se stanje još više pogorša, ili im alergija skroz prođe. Jel imala još neka od vas sličnih iskustava? To je moj post iz 2009-te, kada je stariji sin imao 2,5god. Hoću da podelim sa vama šta je bilo u ponedeljak, 20.06.2016. Završila sam na infuzijama, i sada pijem šaku lekova 4x na dan. Toliko sam se gušila da nisam mogla da govorim ni hodam. Ne sećam se kada sam bila poslednji put tako loše. Jeste, baš zbog svega što piše u mom postu iz 2009-te, opustila sam se. Počela sam da verujem da mi lekovi za alergiju ne trebaju i ukinula ih sebi. Ipak, lekari kažu da nisam nadrljala samo zbog toga. Jeste, problem je i užasna vlažnost vazduha, i onaj topao "fen" vetar koji je dodatno isušio i razneo polene, i to što nisam uzimala lekove, ali kažu i da je prošlo 5 godina od poslednjeg porođaja, i da se hormonski status vratio u normalu i da sam sada kao pre trudnoće, tj, astma se vratila u svoje početno stanje. Bila sam mirna 10 godina jer sam 4,5 god nakon prvog porođaja opet ostala trudna, a kažu da taj hormonski "poremećaj" traje cca 5god.
|