Anoniman -> RE: Obrezivanje (sunet) muškog deteta (8.1.2009 15:29:06)
|
mamy2, odmah ću da se ogradim da ne bih bila pogrešno shvaćena: nemam ništa protiv ni jedne vere. Jasno mi je i to da muslimanska vera nalaže obrezivanje. Ustvari sam se iznervirala na rr.ba što je jedna od forumašica iskritikovana zašto ne želi da obreže svoje dete. Zato sam otvorila ovu temu. Koliko je u muslimanskoj veri grozno da se piša ne obreže, toliko je u nemuslimanskoj grozno da se obreže. Ustvari, umesto reči "grozno", adekvatnija bi bila reč "neprihvatljivo". Naravno i među decom nemuslimanske vere se desi da dete mora biti obrezano iz nekih medicinskih razloga, i naravno to nije smak sveta. Ali mi se nije dopao način tretiranja onih koji su se na rr.ba javili da to nisu odradili, nekako su diskriminisani. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] I nije mi se dopalo što su forumašice sve vreme navodile da je sem vere razlog higijena. I iskrena da budem, ne znam u čemu je problem sa higijenom. Ja sam u temi Higijena dečakove piše nedavno pisala o tome da se mom malom zalepila kožica, i da smo bili da je čupnu. Od onda, nekada uz suze (njegove) nekada bez njih, prevučem kožicu, dobro isperem sve što se nakupi, a ne nakupi se gotovo ništa jer moj sinčić nosi samo noćnu pelenu, i sve super! Prsten kožice se MORA prevlačiti preko glavića da bi se rasteglio. Redovnim prevlačenjem, on se rastegi i tu nema nikakvih problema. Ovo sam napisala SAMO ONAKO... da se zna kako to nas uče da se treba raditi, uopšte ne kritikujem obrezivanje, čak i ako je iz samo verskih razloga... Ne zanima dal neko drugi obrezuje svoje dete, ja znam da ja moje neću (da ponovim - ako ne budem morala).
|
|
|
|