dunja RR -> RE: Kada može beba u sedeći položaj? (11.10.2014 23:26:06)
|
Ja kada imam neku dilemu nedeljama, pitam Maslačka, i hop, žena me uvek smiri i donese osmeh na lice [sm=smiley31.gif] A ovo za stomak nisam znala, mislila sam da ima dosta beba koje vole taj položaj. Često viđam na FB bebe mnogo mlađe od S kako spavaju na stomaku. Ma kakvi, Sava to nije hteo, ni pre kaišića. Još nama pedijatrica na prvoj kontroli rekla, svako jutro i svako veće po pola sata na stomaku. Ma kakvi, on što ti kažeš ni 5 sekundi, odmah vriska i okreći nazad. I baš sam se plašila kako će glavicu držati kada nikada na stomak nije hteo. Ali prošle nedelje na kontroli dr. reče da je sve super, hvala Bogu. Bili smo jednom kod privatnog fizioterapeuta (par dana pre 3. meseca) i ona nam je rekla da bi on (tada, sa 3m) već trebao da drži ruke ispred sebe i da hvata predmete, i da kao posledica toga, što to ne radi (sa 3 meseca) može biti smotanko kasnije, tj. trčati sa raširenim rukama (pokazala nam je kako to izgleda) i rekla da su takva deca trapava. To me malo zabrinulo. On je tek pre neke dve nedelje, možda i kasnije, krenuo sam da pruža rukice (ali baš stidljivo) ka loptici, zvečki. A pedijatrica nam pre par dana reče da mu je motorika super, doduše gledala ga je 5 minuta, privatna fizioterapeutkinja ga je gledala skoro sat vremena.
|
|
|
|