Maslacak15 -> RE: Kada može beba u sedeći položaj? (3.4.2014 8:29:49)
|
Naravno da nema veze, sirok je spektar normalnog razvica. * roditelji su optereceni u vecini slucajeva zato sto je tto prirodno.Svako se raduje kad dete ume nesto novo da uradi, a narocito kad su upitanju tako krupne promene. I ja nevidim nista lose u tome, sto naravno neznaci da je necije tudje dete "losije" ako je nesto savladalo kasnije. Nego mame postanu i osetljive, pa im ne treba mnogo ako dete u nekom segmentu nije brzo a Svi zapitkuju kad ce kace.... Da ne odlutam od teme mislim da je Ona nastala zbog tog nekog pritiska pa su majke zbunjene jer se ocekuje da dete treba da sedi... Odgovor na temu je po meni: kad sedne samo. To u krilu je ok, njima je zabavno vole, promatraju svet i mozes da ih pratis na pravi nacin i modifikujes kad osetis da im je tesko. Meni se desavao sledeci paradoks pitaju me ljudi sa Pet mesci jel ga stavljas da sedi? Stavljaj, treba po malo... Onda te iste osobe dva meseca kasnije kad mi dete samo ustaje i krece Uz namestaj da hoda: Sta ga pustas, Mali je iskrivice mu se noge i slicno.... Znaci ja treba da zakljucim da je dobro da stavljam dete da sedi Koje nije spremno zrelo i sposobno da se drzi samo, a kad dete samostalno ustaje ja da ga sprecavam? Da ne moze da Ustane nebi stajao.....
|
|
|
|