Verus -> RE: MPR (MMR) vakcina (8.4.2011 13:57:53)
|
poseydon, evo samo sam izdvojila par recenica iz vaseg teksa. Da me pogresno ne razumete: slazem se sa tim da farmakoloska "mafija" radi puno toga da bi naravno, sto vise profitirala. Kao sto sam i gore navela slazem se da deca primaju previse vakcina (eto, zauske, ovcije boginje, sve to dete moze da prelezi bez problema, ALI i moze da ima posledica, osobito od boginja..). Da se razumemo, imunitet je jedna veoma fino nastimana masina. Koja isto tako, moze da se pokvari i padne u totalni haos ako nesto krene naopako. Antitela imaju veze sa imunitetom, ona su upravo ono sto nam daje imunitet na dati antigen (virus, bakteriju, i sve sa cim dodjemo u kontakt). Bas ovaj deo gde pominjete kad dete uhvati temp i bude bolesno na kratko=i reakcija imuniteta koju spominjete=je upravo, stvaranje antitela na ono cemu je dete tada bilo izlozeno. Postoje bolesti koje ce deca dobiti u zivotu, prelezati temp i malim mukama i biti ok, ali postoje i bolesti, kao sto su polio, i da se dete ne vakcinise i ostane bolesno, posle toga ostati invalid. Eto, recimo to je jedna velika koju NE treba izbegavati. Ja sam veliki pobornik homeopatije, makrobiotike, i uopste prirodnog lecenja, i okretanja prirodi i nama samima za zacelenje. Ali isto tako znam i shvatam da nam to nekada nije dovoljno. Ljudi bi umirali od banalnih infekcija da nema antibiotika-zar bi lisili vase dete tog leka i pustili da se telo samo izbori? Nikako. Sto se tice posledica koje ste naveli, dijabetes, hepatitis, meningitis, i hiv se ne dobijaju od vakcina. Oni komadici virusa koji su navedeni u tekstu su atenuisani virusi: naime, zadrzi se genetski materijal virusa na koje ce imunitet stvoriti antitela, a ukloni se deo koji ga cini "zivim" i izaziva bolest (mada, virusi u stvari nisu ziva bica). I sama sam puno razmisljala na ovu tematiku tako da ne kazem da je jedno tacno, a drugo nije: ovo sto navodim su cisto naucne cinjenice... IZVORNA PORUKA: poseydon antitijela nemaju nikakve veze sa imunitetom!!! posle dolaze dugorocne posledice tipa dijabetesa, hepatitisa, meningitisa,hiv,... da ne nabrajam sve bolesti od kojih stradaju danasnja djeca... cesto se zna desiti da dijete uhvati temperatura i za par dana sve prodje kao da nista nije bilo... ustvari to je bio napad neke bolesti na vase dijete ali imuni sistem je odreagovao kako treba i vase dijete je prelezalo bolest a da vi toga niste svjesni.
|
|
|
|