serpica -> RE: MPR (MMR) vakcina (2.9.2014 13:59:54)
|
ja vam nisam ovde pisala svoje iskustvo od pre 20.tak dana sa nasim pedijatrom u vezi MMR-a. Dete je pregledao i rekao mi je da je zdrav( zavrsili smo sa antibiotikom pre toga par dana) i da primimo MMR.Zamolila sam ga da odlozimo bar za koji mesec jer bebac ne hoda,ne puzi,ne ustaje i ne stoji,uz to jos mu nisam uvela belanac,pa sam htela da malo odlozimo vakcinu dok ne ojaca i mentalno i fizicki i da pre toga uradimo krvnu sliku cisto da budem mirna. On je poceo da vice na mene kao lud,da to sto dete ne hoda i ne jede belanac nema nikakve veze sa MMR-om,poceo je da vice kako cu da platim kaznu od 50000din i gurnuo mi karton pod nos da potpisem da odbijam vakcinu.[sm=zmeden.gif] Rekla sam mu mirno da ja ne odbijam vakcinu nego samo hocu da je maloo odlozimo jer nekako mislim da jos uvek nije spreman,maltene me isterao iz ordinacije uz pretnju da cu dobiti sudski poziv.To je sve bilo u petak,bebac je vec u nedelju na noc dobio takav osip po celom telu,i opet temp visoku,odvela sam ga u hitnu oni su nas uputili na kliniku ali sam ja zvala drugu dr koja je naredila hitnu kks i urin.Kad su stigli rezultati Leukociti su bili 19 CRP 16 bakterijska infekcija.Opet antibiotik. Pitao me je dezurni dr u hitnoj: "ko je ovom detetu hteo da da MMR"? Sta da vam kazem,osecala sam da ne treba da mu dam MMR jos uvek i sva sreca pa sam odbila da je primio ko zna kako bi se zavrsilo sve.A majmunu je bilo tesko da mi da uput da uradim kks pre MMR-a.Odmah sam prebacila kartone kod druge dr ovog vise necu ni da vidim.A lecio mi je decu 10god i slepo sam mu verovala.
|
|
|
|