Sanchy -> RE: MPR (MMR) vakcina (5.4.2014 23:02:09)
|
Nisam gledala emisiju,ali i ne moram,dovoljna mi je ova sad situacija oko infanrixa i pentaxima gde se zarad forsiranja nasih zivih vakcina stvara vestacka nestasica petovalentnih na nasem trzistu pa da zakljucim da su pare te koje odredjuju u kom pravcu vetar duva..Citala sam intervju jednog naseg istaknutog imunologa na jednom drugom sajtu o bebama gde je izjavio da je nasa Polio vakcina zastarela i da nema potrebe da zivi virus decije paralize cirkulise medju narodom i da zato drzava uvodi petovalentne vakcine sa inaktivisanim virusima o svom trosku a sad su nase vakcine odjednom dobre..,ma dajte,,Interes je taj koji vlada ovim svetom a ne briga o bilo kome,niko nece zastititi dete bolje od nas samih,,,ne vidim samo sta antivakcinalni lobi ima od toga sto istice mane danasnjih vakcina?Naspram ogromnih farmaceutskih kompanija koje zgrcu milione i milioone..ehhh,Nije sve tako crno belo,nisam protiv vakcina generalno,smatram ih za nuzno zlo,zao mi je sto ne postoje lekovi za sve te bolesti a ne da deci treba ubrizgavati uzrocnike da bi stvorili antitela koja ce ih jednom,mozda,zastiti ukoliko dodju u kontakt sa tim patogenom,i da se tolike pare izdvajaju za to a ne za pronalazenje lekova[sm=smiley15.gif]..isto kao sto se i bilo koja studija moze izfabrikovati zarad necijeg interesa,,shodno tome mi jos nismo primili MMR a ako i budemo dobice Priorix a ne ovu nasu,jer nisu iste po sastavu,razlika je u jednom soju virusa zausaka koji je u nasoj vakcini,naravno onaj koji je jeftiniji za proizvodnju a vise negativnih efekata moze da izazove za razliku od Priorixa koji sadrzi soj koji je stabilniji
|
|
|
|