Tiziana -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.2.2013 9:12:46)
|
Moze da se krene u jasle bez mmr, meni su oba deteta krenula bez te primeljene vakcine,sin krenuo sa 12m a primio tek sa 20m jer ima ekcem pa su nam odlagali uvodjenje belanceta, pa bio cesto bolestan i tako da ne duzim,primio tek sa 20m,a cerka krenula sa 11m u jasle i primila sa 15m priorix. niko mi nije rekao za revakcinaciju. a sto se tice mmr-a, ja ne znam koliko tvoj brat ima godina,ali ta vakcina je uvedena relativno skoro,pre nekih 10tak godina mozda. mi kad smo bili deca nije je bilo. sto se tice morbila,pre tri cetiri godine je bila epidemija negde u vojvodini,i koliko sam razumela te boginej kao boginje nisu opasne,ali mogu da izazovu razne komplikacije i zato oni insistiraju da deca koja idu u kolektiv budu vakcinisana. ja ti sad ovo potpuno laicki pisem, to je samo ono sto su meni rekli pa ako ima ovde neko ko zna to malo sturcnije od mene neka ti napise. meni ni jedno ni drugo nisu imali reakciju na mmr odnosno priorix,iako sin ima predispozicije da razvije razne alergije i da ima reakcije na sve i svasta. ja citam sad razne textove o stetnosti vakcinacije itd i nije mi prijatno,moram da priznam,aliverovatno mi ne bi bilo svejedno i da ih nisam vakcinisala...
|
|
|
|