Christabel -> RE: MPR (MMR) vakcina (12.11.2012 15:01:19)
|
Mi jos nismo primili MMR, a iskreno ni ne zuri mi se. Po kalendaru je trebalo odmah posle rodjendana, ali je bio dogovor da sacekamo nedelju-dve dok ne uvedem belance. Onda se prehladila pa je vukla slinav nos 10ak dana. Pa sam ja pustila da posle toga prodje jos nekih 10-15 dana da se oporavi. Onda je imala proliv sa temperaturicom 3 dana. Sad opet ima temperaturicu jer joj za 5 dana evo vec treci zub izbija, i to oni nazad, cetvorka i petica. Tako da verovatno necemo ici ni ove nedelje. Kod nas uopste ne pregledaju bas detaljno pre vakcine tj.ima pregled, ali se ne vadi krv i sl, samo dr pita roditelje da li je dete u prethodna 3 dana bilo bolesno. Sto se tice price o stetnosti mmr-a, nisam strucna, pa necu da diskutujem, ali istina je da mi uopste nije svejedno za tu vakcinu. Za sve ostale vakcine, koje su obavezne, nisam brinula, niti cu brinuti. One neobavezne ne planiram da trazim za bebu. Takodje, posle svih desavanja od pre par godina, kada je u pitanju bio onaj grip i kada sam vise pocela da razmisljam na tu temu, postalo mi je jasno da kod vakcinisanja, osim te osnovne teznje da se suzbije bolest, pocinju da se javljaju i licni, ekonomski i dr. interesi pa sam prilicno skepticna prema svemu.
|
|
|
|