Anoniman -> RE: Tema za istresanje negativne energije - IX deo (7.11.2012 12:16:55)
|
evo, nisam komentarisala do sad ali evo kao odgovor na sanjin odgovor: posto je mama po drugi put, a prvom detetu nista ne fali - zasto bi zafalilo ovom? kako se to bebi hrani na pola sata, ako flasica uspe da stoji pola sata napravljena? i da, meni se desavalo da ceka par puta napravljeno mleko, ne zato sto je mene nesto sprecilo, nego zato sto je u pocetku bila teska na jelu, pa ponekad i sad zeza sa vecernjim mlekom (a ponekad trazi dodatno). posto ne znamo kakvi su uslovi, nemojmo ni da sudimo. ja kad sam se rodila spavala sam u sobi koja je sluzila kao sve - dnevna, spavaca, trpezarija, okupljali su se tu razni ljudi, rodjaci i prijatelji, pusilo se u toj sobi, pa opet smatram da sam imala (i imam) odlicne roditelje i nikad mi nista nije falilo. kad sam se rodila imali su samo dve prostorije, od kojih se samo jedna grejala. ne kazem da bih se ja tako ponasala, verovatno bih pre zabranila svima da dolaze, a pogotovo da puse, ali svi smo mi razliciti. a sto se saveta tice - ne moze se svaki savet ni prihvatiti jer zavisi i od toga kako se daje. i kad date savet, zasto mislite da je druga strana obavezna da ga poslusa? mislim, to je savet, a ne naredba! jedino sto bi mozda po meni bilo neprihvatljivo u svemu tome nabrojanom jeste nepaznja kad je u pitanju bebina glavica. ali sa druge strane, moja zaova koja ih ima cetvoro kaze kako su sa prvim detetom svi bili uplaseni i pazljivi, proveravali i da li dise kad je spavala, a sa cetvrtim je sve bilo mnogo opustenije, starije cerke su je razvlacile i stavljale na pod da "hoda" i pre nego sto je beba maltene naucila da sedi. mislim da sve spolja izgleda drugacije. na kraju krajeva, roditelji su roditelji i oni odlucuju. svi ostali rodjaci mogu samo da vole i da savetuju.
|
|
|
|