Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 8:16:45
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Ubicu svekrvu za primer... od sinoc mi je stala na zivac,a jutros se nastavila,htedoh djubre na glavu da joj bacim a ne u kontejner Inace dobro jutro Vam zelim...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 8:47:33
|
|
|
|
NadaR
|
Djevojke ,stvarno niste fer! Vas niko nije prozivao zbog vašeg problema i ne razumijem toliko samosažaljenje. Jednostavno ne možeš biti skroz siguran u nešto kako bi i šta bi ti dok to ne osjetiš na svojoj koži!
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 8:48:18
|
|
|
|
NadaR
|
IZVORNA PORUKA: Sesilija 83 Ubicu svekrvu za primer... od sinoc mi je stala na zivac,a jutros se nastavila,htedoh djubre na glavu da joj bacim a ne u kontejner Inace dobro jutro Vam zelim... Ja ću muža ..
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 9:04:35
|
|
|
|
bebironcic
|
Ne zelim da se raspravljam i ubedjujem jer to nikamo ne vodi i samo ce doci do neprijane situacije....ok,to je vase misljenje oko samosazaljenja ali niste u pravu,isto kao sto je jedna od devojaka napisala kako joj je dosta tih koji vode brigu o tudjim zivotima,pa bi samo da je pitam da li bi i tada isto tako odreagovala da je u pitanju njen bratanac,bratanica,sestric ili sestricina?! I da,mi koji nemamo decu smo zarazna bolest,kuga,tifus......i nije mi jasno zbog cega se digla tolika prasina i toliko negativnog stava u vezi doticnog posta o nesavestnoj majci........i ok,mislila sam da je ovo jedno mesto gde ce covek naci podrsku i razumevanje za ringerajke a ne osude...ali ok..stvar misljenja!I,da......samo cu jos ovo da kazem-da,ja sam jedna od tih koja se bori sa suprugovom neplodnoscu vise od 4 god. i koja nikada nece imati svoju decu(sto ne znaci da sam ne znalica i da nemam pojma,jer sam cuvala male bebe od po 1,5 kg.....)
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 9:16:33
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Nada RR Djevojke ,stvarno niste fer! Vas niko nije prozivao zbog vašeg problema i ne razumijem toliko samosažaljenje. Jednostavno ne možeš biti skroz siguran u nešto kako bi i šta bi ti dok to ne osjetiš na svojoj koži! Nado, ja se ne samosazaljevam. To nikada u zivotu nisam radila. Ali ne moze niko da mi kaze da li sam ja pozvana ili ne da prokomentarisem ponasanje majke sa svoje pozicije nekoga ko ne moze da ima decu, jer se vodim osecanjima i povrsno razmisljam! Da li se ja slazem sa necijim misljenjem o savesnosti ili ne savesnosti moj je izbor i moja procena, ali: a) ja mogu hocu i zelim da imam dete/decu b)kada razmisljam o ljudima koji mi nisu bliski nikada se ne vodim osecanjima vec razumom. Tu subjektivnosti nema. v)i vala povrsne sudove nikada nisam donosila. Ja se ne ljutim na zenu koja je napisala ovo, ali recenica ne moze da ima decu i zbog toga....je stvarno odvratna. I ja bih sad vama svima mogla da kazem da ne mozete da shvatite koliko je odvratna jer povrsno razmisljate sa stanovista majki. Ali necu, jer to nije istina, i jer se uzdam u neciju dobru volju da kontrolise stil reci medju ovolikim zenama koje se trude da imaju dete, a imaju i mozga i te kako da stvore misljenje o necemu!
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 10:14:22
|
|
|
|
Lu
|
Majke, nemajke, trudnice, trudilice, ove, one...daj iskulirajte malo nismo u vrtiću! I ja sam dok nisam bila majka (a niko mi nije mogao garantirati ni da ću biti), sto puta izgovorila, jao strašno, ja ne bi nikad ali nikad nosala za djetetom tanjur sa hranom, primjera radi...i pogodite sad da li sam to radila! Šta sad trebam se nervirati što mi je skoro svako tad rekao, možeš sad pričati a vidjećeš kad budeš imala dijete Ne razumijem zašto se nervirate, zar vas usitinu može povrijediti riječ osobe koju ni ne poznajete,pa taman i da ju poznajete imate valjda svoje prioritete, granice prema ljudima...vrijeđa nas samo ono što mi dozvolimo da nas vrijeđa.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 11:03:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Bebirončić je sama napisala da se neke žene toliko muče da dobiju decu, a neke se ponašaju kao dotična nemajka, da nije to napisala niko ne bi dovodio u pitanje da li ona decu ima ili nema. Ako je sud objektivan, ne vidim potrebu da se naglasi lični problem i sa tim poredi tuđi život. Ja ne smatram da ona nema pravo da komentariše tuđe stavove i mišljenja, kao i majčinstvo, ali šta, ženama koje nisu onakve majke kakva ona smatra da će jednog dana biti treba oduzeti decu? Taj stav je onaj koji je za mene problematičan, sasvim sam sigurna da niko nije ništa loše mislio, svi smo mi ovde da učimo, ja do sad nikad nisam razmišljala o frazi "ne može da ima decu", sad kad znam da to može da zaboli, trudiću se da se drukčije izrazim. Ponavljam, sigurna sam da niko ništa loše nije mislio.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 11:17:43
|
|
|
|
Verolina
|
Nedjo, ja uopste nisam bilo sta rekla sto se odnosilo na ono sto je bebironcic napisala, samo sam rekla da ona ima pravo da prosudjuje bilo to lose ili dobro. A uvek moze da se diskutuje na tu temu fino, bez da se iskljucuju zene koje nemaju decu, odnosno njihovo misljenje.Uhvatila sam se za ono sto je Lilla napisala jer sam se osetila delom te price. I stvarno mi je zasmetalo. I stojim iza onoga da se uopste ne ljutim, ali bi bilo lepo kada bi se malo vodilo racuna o recima po pitanju tako delikatne tematike. To je ono sto je meni zasmetalo, a sve majke kojima je zasmetala ona izjava o nesavesnosti mogle su isto tako da apeluju na bebironcica. Meni bi to bilo skroz ok. Uostalom, to je vecina i uradila. Tacno je da pre i posle deteta nisu ista razmisljanja, mnoga se promene, mnoga se modifikuju, ali to ne znaci da pre deteta o deci i majcinstvu niko nema stav, pa ma kako on pogresan bio. Inace, za onu recenicu,hvala na razumevanju, jer mi stvarno smeta.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 11:23:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Htedoh da kažem, ali sam se izgubila u epskoj opširnosti, da, pošto zaista nije važno da se žena već ostvarila kao majka ili će to tek uraditi, mislim da nema potrebe naglašavati taj deo "ja se borim sa potomstvom a ona tako", jer se i mnoge majke u tome pronađu, pošto svaka od nas pravi greške koje bilo kome, ko nije u našoj koži, deluju velike, i neprihvatljive. Moja kuma, da vidi da mi je dete pojelo čokoladu sa poda, bi se frapirala. Meni je to normalno (nije praksa, ali se dešava ). Mislim da se Lila samo nespretno izrazila, ali da nije želela nikoga da uvredi.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 11:24:51
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Mislim da se Lila samo nespretno izrazila, ali da nije želela nikoga da uvredi. I ja isto mislim
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 11:59:39
|
|
|
|
sanji
|
Ja sam se složila sa Bebironcicem u ovom postu pa se ljutite i na mene. A sad ću i da vam objasnim zašto, pošto imam utisak da post niste baš lepo pročitale. postala mama,po drugi put,jednom decaku. Znači da se razumemo, neke bi stvari već trebalo da zna. Ne vodi se racuna o bebinim flasicama,dudi i ostalom pratecom opremom koja je potrebna za jedno novorodjence!Flasice stoje tako otvorene,da malo napada prasina, Nije rekla da žena nije odmah potrčačla da opere flašicu nego da ne vodi računa o bebinim stvarima. napravljeno mleko stoji na stocicu jedno pola sata pa se onda beba nahrani Ja ih imam dve, ali kad sam im pravila mleko, hranila sam ih, i ne znam šta to može da mi iskrsne da ostavim gladnu decu da čekaju? beba spava u dnevnoj sobi gde se sedi,dolaze smrkavi,bolesni Spavale su mi u dnevnoj par meseci dok nismo stvorili uslove za odvajanje ali sam goste primala u trpezariji. beba se hrani na pola sata Ne vidim razlog za to pošto se mleko pravi, znači beba je na adaptiranom, ne na majčinom. ovo nije ni delic onoga cega sam se ja nagledala! Mislim da ne treba objašnjenje, kao ni za sledeći deo posta A,sto je najgore,ne prihvata ni jedan savet koji joj se da!!!!!!!!!!!! I još nešto! Dete je drugo po redu pa je malo kretenski da majka ne zna da ga drži i da ga tumba i klimata mu glavu! Ko se ne slaže O. K ali mislim da je u pravu što se iznervirala.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 12:02:31
|
|
|
|
Olga75
|
pa da onda je najbolje da se dete odvede u ustanovu za nezbrinutu decu gde ce se o njemu bolje voditi racuna samo ovo rekoh i sad odoh jer svakom je svoja muka naveca a meni moja
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 12:08:44
|
|
|
|
Anoniman
|
To što dete ne nahrani odmah ne znači da je dete gladno, možda naprotiv, nije gladno?! Ovo nisu stvari zbog kojih se zove socijalna služba, ako ti se ne dopada, kažeš, njeno je da li će savet prihvatiti ili ne. Nisu sve žene savršene majke, nisu sve bezgrešne, i svaka radi onako kako smatra da treba. I da, svako ima pravo da se iznervira, ali ako to javno iznese na forumu, može da očekuje i neslaganje sa tim
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 12:15:16
|
|
|
|
isidora88
|
kupili smo frizider prosle nedelje i trebali su jos u petak da ga isporuce, a oni se prave blesavi, svaki dan i h zovemo i nikad ne znaju kada ce poslati, pa jbt. kao sa marsa da treba da stigne, a mi smo sve to vreme bez frizidera, bacam gomilu hrane, hranimo se kojekuda zbog nekih nesposobnih debila
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 12:16:55
|
|
|
|
Anoniman
|
evo, nisam komentarisala do sad ali evo kao odgovor na sanjin odgovor: posto je mama po drugi put, a prvom detetu nista ne fali - zasto bi zafalilo ovom? kako se to bebi hrani na pola sata, ako flasica uspe da stoji pola sata napravljena? i da, meni se desavalo da ceka par puta napravljeno mleko, ne zato sto je mene nesto sprecilo, nego zato sto je u pocetku bila teska na jelu, pa ponekad i sad zeza sa vecernjim mlekom (a ponekad trazi dodatno). posto ne znamo kakvi su uslovi, nemojmo ni da sudimo. ja kad sam se rodila spavala sam u sobi koja je sluzila kao sve - dnevna, spavaca, trpezarija, okupljali su se tu razni ljudi, rodjaci i prijatelji, pusilo se u toj sobi, pa opet smatram da sam imala (i imam) odlicne roditelje i nikad mi nista nije falilo. kad sam se rodila imali su samo dve prostorije, od kojih se samo jedna grejala. ne kazem da bih se ja tako ponasala, verovatno bih pre zabranila svima da dolaze, a pogotovo da puse, ali svi smo mi razliciti. a sto se saveta tice - ne moze se svaki savet ni prihvatiti jer zavisi i od toga kako se daje. i kad date savet, zasto mislite da je druga strana obavezna da ga poslusa? mislim, to je savet, a ne naredba! jedino sto bi mozda po meni bilo neprihvatljivo u svemu tome nabrojanom jeste nepaznja kad je u pitanju bebina glavica. ali sa druge strane, moja zaova koja ih ima cetvoro kaze kako su sa prvim detetom svi bili uplaseni i pazljivi, proveravali i da li dise kad je spavala, a sa cetvrtim je sve bilo mnogo opustenije, starije cerke su je razvlacile i stavljale na pod da "hoda" i pre nego sto je beba maltene naucila da sedi. mislim da sve spolja izgleda drugacije. na kraju krajeva, roditelji su roditelji i oni odlucuju. svi ostali rodjaci mogu samo da vole i da savetuju.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 12:38:09
|
|
|
|
sanji
|
Slažem se da se ne slažemo! Svako je drugačiji i drugačije i posmatra neke stvari. Socijalnu službu je verovatno pominjala pošto kaže da to nije ni delić stvari koje je videla. posto je mama po drugi put, a prvom detetu nista ne fali - zasto bi zafalilo ovom? Kseno ni onim cigančićima na ulici na izgled ne fali ništa. Sem kupanja i čiste garderobe. A uslovi su nešto drugo. S obzirom da naglašava dnevnu predpostavljam da ima i spavaće (bar jednu). Možda i ja nisam u pravu ali mi taj njen post nije uopšte nije isprovocirao.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 13:41:32
|
|
|
|
Anoniman
|
pa ako pretpostavimo da se pri nabrajanju krece od krupnijih stvari, ja cu pretpostaviti da su ostalo sitnice. i da definitivno nista od toga nije za zvanje socijalne. a porediti uslove u kojima zive ova deca koja ocigledno imaju i kucu i hranu (koja mozda stoji pola sata, ali je i dalje kvalitetna) i roditelje i rodbinu (koja se mozda ne slaze sa metodama odgoja) sa cigancicima koji prose na ulici, nema nekog smisla. eto i moja sveki i zaova ne vole da deca puzu, svoju decu nisu ucili, drzali su ih u kolicima i ogradici, jer smatraju da je dole prljavo (a mislim da je kod njih cistije nego kod mene) i opasno. ja se ne slazem i M sam ucila i ona puze (doduse, samo onda kad mogu da pazim na nju). i sta sad - da mi kazu da nisam dobra majka jer mi je dete na podu koji nije bas tog trena obrisan?
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 13:55:22
|
|
|
|
boba 11
|
Ja ne znam dal bi plakala ili besnela.Uveli smo pre dva meseca box paket jer smo do sad placali oko 4500 za telefon kablovsku mobilni i internet.Puno nam je pa ajd da smanjimo troskove na 3000 uvedemo box 4+ sa jos jednom linijom.Prvo sto smo se iscimali pet-6 puta ideci za svaku budalastinu u NS potrosili 5 hiljada za gorivo ,pa kako nisu uspeli sve da urade pre 31.8.dobili smo prvi mesec posebno racune za sve gluposti znaci oko 6.500hiljada ,ali nam je na zalbu receno kako je to samo u septembru a za oktobar ce nam stici objedinjen racun.I stigao je ,sve ukupno 5200 din-da odbijem 530 pretplatu za prikljucak za jedan odvojen broj znaci 4700 sve tj uracunata je i pretplata za ovaj objedinjen broj ,a po njihovim recima to nije trebalo da placamo.Dakle ustedela nista ,potrosila puno vise .I na to da dodam da sam ja kriva sto sam trazila da se ovo uvede a moj mm nije kriv sto nije znao da se dobro raspita kad je pravio ugovor
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 14:00:36
|
|
|
|
Snelle
|
I mi planiramo da uzmemo taj paket, imaju ga i moji roditelji i oni su prilično zadovoljni. kako je vama tako veliki račun A moja negativa - jedna devojčica u parku koja je inače vršnjakinja moje ćerke je iščupala čitav pramen kose mom detetu. Inače je mala nemoguća, i iz nekog nepoznatog razloga ne podnosi moje dete i koristi svaku priliku da je gurne, bez ikakvog razloga. Moje dete hoće da se igra sa njom, ali ona neće, hoće da je pomazi, ona je gura i uvek ima tu jednu istu hladnokrvnu facu bez imalo emocija i kad je ljuta i kad je besna.....Užasno me pogodilo to što joj je iščupala pramen. Sebe bih ujela za g....da mogu!
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 14:06:55
|
|
|
|
boba 11
|
Pa imamo dva fiksna prikljucka,bbtf ,iptv i internet.Na ova dva prikljucka smo racunali po njihovom objasnjenju da necemo placati pretplatu a ispalo je samo za bbtf koji i ne koristim.Pa jos na to sve oduzeli su celih 120 din za pretplatu(kao onih 300 impulsa) i racun za fiksni mi je sad 1200 din sa pretplatom.Nije stvar u tome,mi smo izgleda poseban slucaj i moji su dobili normalan racun.Sve u svemu ja bolje da kupim antenu i uzmem obican internet ,odjavim telefone i to je to.A na mob od mm ima jos 300 min neiskoriscenih i 480 poruka.Da sam znala uopste ne bih koristila fiksni
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 14:08:14
|
|
|
|
boba 11
|
i jos imamo 700 din za njegov mob uredjaj 12 meseci . Ja bi odlepila na tvom mestu da mi je neko unakazio dete
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 14:10:14
|
|
|
|
Snelle
|
Pa odlepila sam, ali šta sam mogla da uradim? Da se svađam sa njenom babom? Možda je i trebalo, jer ovo traje već duže vreme, a baka je u fazonu "Nemoj D" i to je to, umesto da je izgrdi
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 14:11:55
|
|
|
|
boba 11
|
Pa nista vi onda bezite od njih
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 14:15:11
|
|
|
|
Snelle
|
To mi je definitivno plan! Neću je više ni u blizini svog deteta, a kamoli da L pokuša da se igra sa njom.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.11.2012 14:40:20
|
|
|
|
Biserce
|
Mi zivimo u jednoj jedinoj prostoriji u tudjoj kuci dok ne napravimo svoju. Tu spavamo, jedemo, tu se ne pusi, ne kuva, gosti tj.moji dolaze mozda 1u mes dana i pred kupanje odlaze. Tu ne postoji spoljni prozor, prozor postoji ali gleda u dozidanu garazu. Provetravamo tako sto svaki dan kad sredim dete otvorim sve a njega izvedem napolje. I? Treba li neko da nam oduzme dete? Zato sto nismo u situaciji da mu priustimo nista? Sto mu je 70% garderobe tudje, krevet tudj, dubak tudj, prve cipele tudje, kolica tudja...igracke...a ono sto mu je kupljeno kupili su uglavnom drugi. Mogu da nabrojim na prste sta od nas ima sem ogromne ljubavi...koliko samo boli sve to...ali...hvala Bogu samo kad ga imamo, kad imamo za koga da se borimo...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?