|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravopis
23.5.2010 19:26:40   
pepino
Ti si nesto drugo,dosla si i z druge drzave,radila si to sto jesi,pa ti je bilo nezgono,razumijem te,ali ova ,,epidemija,, nije od toga,mnogi se foliraju vjeruj mi,cuju jedni od drugih pa kao nesto izvrcu,uvrcu,ja sam se znala zbog toga posvadjati sa bratom i sestrom koji zive vec godinama u B.L. ,ni oni nisu iz Bosne(izbjegli iz Hrvatske),a poceli ekavicu da govore,mislimuser posted image user posted image ,jos mi je sestra takodje novinar.Jelo skontala si mozda,ali ne mogu ti sad objasniti konkretnije na sta mislim,ajd kad se vidimo jednom prilikom na RR susretu u B.L. objasnicu ti malo boljeuser posted image

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 326
23.5.2010 19:28:22   
pepino
Necem vise Alexx,obecajem!user posted image user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 327
23.5.2010 19:53:00   
jelena038
IZVORNA PORUKA: pepino

Ti si nesto drugo,dosla si i z druge drzave,radila si to sto jesi,pa ti je bilo nezgono,razumijem te,ali ova ,,epidemija,, nije od toga,mnogi se foliraju vjeruj mi,cuju jedni od drugih pa kao nesto izvrcu,uvrcu,ja sam se znala zbog toga posvadjati sa bratom i sestrom koji zive vec godinama u B.L. ,ni oni nisu iz Bosne(izbjegli iz Hrvatske),a poceli ekavicu da govore,mislimuser posted image user posted image ,jos mi je sestra takodje novinar.Jelo skontala si mozda,ali ne mogu ti sad objasniti konkretnije na sta mislim,ajd kad se vidimo jednom prilikom na RR susretu u B.L. objasnicu ti malo boljeuser posted image
vazi. ps, videla sam taću sinoć user posted image udaje se, al to si već sve čuuuulaaaa... i tako user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

da ne bude OT - i ja kazem "zaspem", al kad pisem nesto ozbiljnije, napisem ispravno. ne mogu to da menjam, to mi je od kad sam prvi put zaspala, ispalo bi kao da vise ne spavam, ako jednom tek tako zaspim, umesto zaspem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 328
23.5.2010 19:56:25   
pepino
IZVORNA PORUKA: jelena038

vazi. ps, videla sam taću sinoć user posted image udaje se, al to si već sve čuuuulaaaa... i tako user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

da ne bude OT - i ja kazem "zaspem", al kad pisem nesto ozbiljnije, napisem ispravno. ne mogu to da menjam, to mi je od kad sam prvi put zaspala, ispalo bi kao da vise ne spavam, ako jednom tek tako zaspim, umesto zaspem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E to je vec komplikovano jako,o tome se moze naglabati ihahaj....user posted image
Ma nisam ni ja najpismenija,ako se tako kaze,nidje vezeuser posted image ,ato puno i ne pisem na ovu temu,al eto to mjesanje ekavice mi bas upalo u okouser posted image
P.S.Nisam cula za nju,al ona je vec udata,tako ja to gledam kad neko zivi sa momkom,tu je sve gotovouser posted image
Nek joj je sa srecom!

Direktna veza do poruke: 329
23.5.2010 21:04:33   
*Alexx*

Necem vise Alexx,obecajem!user posted image user posted image

user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 330
23.5.2010 21:27:47   
usamljena
user posted image Nisam valjda nesto pogresno napisala? Ja sam naime radila na nekom radu koju  je bio o gramatici, pravopisu, narecjima. Zato sam sve to morala nauciti user posted image I dalje citam jako mnogo, razlicite knjige pisaca iz ex yu drzava. Ono sto sam ja primetila: Srbija zadrzala svoje, Hrvatska - ne pokusavajte razumeti (cak je jednom Stjepan Mesic rekao da mu za neke ljude i njihov izgovor treba "prevoditelj", BiH- mix, mix, mix- sve moguce, u Hercegovini je kao u Hr, u R Srpskoj malo-malo ( pokusaji da se isforsira ekavica), F BiH i to malo-malo-malo sve moguce varijante. Da, ima tog H gde hocete- hlopta, hudovica, ... S kumicom sam se mojom salila, bas kad sam pisala o tome,  i kaze ona, posto joj sestra zivi na moru, morace joj reci da se pripazi hajkula! Slovenija- imali su noviteta nakon '90. god, ...
I ja pokusavam ne misliti o pisanju kad sam sa vama, malo opustanja. A evo sad bez muke mogu i na slovenscini user posted image Gramatika mi je malo user posted image ali mogla bih se izvuci
Zaista se nadam da nikoga nisam uvredila jer mi to nije bila namera

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 331
23.5.2010 23:10:16   
Anoniman

u B.L. sam isla u cetvrtom razredu osnovne i ne sjecam se da smo pisali i govorili ekavicu!user posted image  

Kazem nemam nista protiv nikog ni protiv ekavice,ali ovi u B.L. kao da se stide svoga jezika pa kao kad kazu dve valjda se bolje osjecaju,ne znam!?user posted image

Ja ne znam kako je u vasim skolama, ali u Srbiji se ravnopravno priznaje i ekavsko i ijekavsko narecje...Nije dozvoljeno samo mesanje ta dva NARECJA (ne jezika, jer koliko ja znam vi govorite srpski ijekavskog izgovora i ne moze me niko ubediti u suprotno)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pepino)
  Direktna veza do poruke: 332
23.5.2010 23:12:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

drage, skrenuste sa teme, nije tema ijekavica ili ekavica. Otvorite temu ako je nema, ali ovde o pravopisu, molim user posted image

Izgovor starog glasa "jat" spada u pravopisne problemeuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 333
24.5.2010 7:22:35   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: verolino

drage, skrenuste sa teme, nije tema ijekavica ili ekavica. Otvorite temu ako je nema, ali ovde o pravopisu, molim user posted image

Jeste, ali mi se nekako učinilo da se potegla priča o dijalektima, izgovorima... zato sam mislila da možda treba u novoj temi user posted image
Doduše, sad kad pogledam, i ranije smo pričali o tome kako se izgovara u Vojvodini, pa se nisam "bunila" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 334
24.5.2010 13:27:40   
snješka
Super što se niko ne svađa, što se poštuje tuđe mišljenje. Svaka konstruktivna kritika i rasprava su ok. Drago mi je što se poštujuj različitosti. Jupiiiii za rr.rs
Otišla sam malo van teme, ali mi je drago vidjeti da se ne svađa mnogo ovdje, dok bi na rr na kojoj sam bila već na 5. str. uveliko letjelo perje na sve strane.  user posted image

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 335
24.5.2010 13:29:08   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: snješka

Super što se niko ne svađa, što se poštuje tuđe mišljenje. Svaka konstruktivna kritika i rasprava su ok. Drago mi je što se poštujuj različitosti. Jupiiiii za rr.rs
Otišla sam malo van teme, ali mi je drago vidjeti da se ne svađa mnogo ovdje, dok bi na rr na kojoj sam bila već na 5. str. uveliko letjelo perje na sve strane.  user posted image

user posted image zato ovaj forum i jeste poseban.....

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 336
24.5.2010 14:34:51   
*Alexx*

user posted image

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 337
24.5.2010 15:38:17   
jelena038

mislim da sam otisla sa istog tog foruma kada su mi moderatori ispravili naslov teme iz ekavice u ijekavicu. bravo za rr.rs!user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 338
24.5.2010 15:41:00   
Mivica

zivot sa bosancem je avantura koju - ko ne proba, nije ziveo user posted image user posted image user posted image user posted image

TAČNO! user posted image

user posted image user posted image user posted image

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

Direktna veza do poruke: 339
24.5.2010 16:00:06   
Anoniman
ja moram sad stati u odbranu ili ti ga obranu Sarajeva

vidim pominje se OBN ... OBN je kupljen od TV NOVE tako da će tamo biti i tisuća, i općina i zrakomlat i zrakoplov itd

slovo H ... npr. za mene je Hurmašica za vas je Urmašica
međutim ja živim u Sarajevu 31 godinu i nikada osim u zajeb... nisam čula da neko kaže HLopta, niti Hajkula...itd

uvijek je npr bila kako za koga i kaF/V/H/a
..tako da nemojte rr.ba da izjednačavate sa cijelim Sarajevom
jer sam prva ja pobjegla sa rr.ba ...zašto upravo radi nečega što nema veze sa onim što je moje

(odgovor članu Mivica)
  Direktna veza do poruke: 340
24.5.2010 23:02:52   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: verolino

Jeste, ali mi se nekako učinilo da se potegla priča o dijalektima, izgovorima... zato sam mislila da možda treba u novoj temi user posted image
Doduše, sad kad pogledam, i ranije smo pričali o tome kako se izgovara u Vojvodini, pa se nisam "bunila" user posted image

Sve to spada u isti koshuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 341
   [Obrisana poruka]
24.5.2010 23:12:39   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu pepino)
  Direktna veza do poruke: 342
   [Obrisana poruka]
24.5.2010 23:14:20   
Brisani korisnik

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 343
24.5.2010 23:24:48   
jelena038
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mere i ne mere, kafućino, metnem, reknem, zovnem, poluklinika... user posted image joj, gagi, de me podseti... user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 344
24.5.2010 23:27:24   
Ellenica
Ovo kafućino obožavamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Veliki sam mamin dečak

Direktna veza do poruke: 345
24.5.2010 23:28:59   
Anoniman

mere i ne mere, kafućino, metnem, reknem, zovnem, poluklinika... 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 346
24.5.2010 23:29:15   
Anoniman
Ima onaj vic kad plavuša naruči kafućino ...
Konobar ga  donese i kaže :

- evo izvolite vaš kafućino i pazite da se ne ofržite... user posted image user posted image user posted image

Off topic.... user posted image

(odgovor članu Ellenica)
  Direktna veza do poruke: 347
   [Obrisana poruka]
24.5.2010 23:33:08   
Brisani korisnik

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 348
24.5.2010 23:33:24   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: kaliopi

Ima onaj vic kad plavuša naruči kafućino ...
Konobar ga  donese i kaže :

- evo izvolite vaš kafućino i pazite da se ne ofržite... user posted image user posted image user posted image

Off topic.... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 349
24.5.2010 23:34:40   
Ellenica
JA na OBN često čujem TO auto

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here