RE: Depilacija vs brijanje (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Lepota i moda

Poruka

Brand new mama -> RE: Depilacija vs brijanje (17.3.2015 12:01:21)

Ana,sto bi rekla moja kuma-Kakvo depiliranje zimi,prirodno krzno grije,stedim na carapama[sm=smiley36.gif] Moje dlake su prolupale,to raste ko ludo;) I sa depilacijom-mogla bi se depilirati svaka tri dana(a tek sto urastaju) Od kako sam se porodila,kosa mi je potamnila i ojacala(i to bas,bas;od njezne plavuse do brinete,mada mi kaze friterka da se jos vodim pod plavusama),ali noge-uzas.kada su mi provjeravali Hormone-sve je OK.
Ali da se vratim temi-brijanje.Nemam vremena da se sama mucim, epilator me unisti-imam bubuljice bar 7 dana,a dobar je.Tako da-brijac u ruke i kroz pustinju i prasumu[sm=smiley36.gif]. Inace Hawaiian[sm=smiley1.gif]

choopa choops -> RE: Depilacija vs brijanje (17.3.2015 16:13:45)

Bnm meni se najbolje pokazala depilacija šećernom pastom. Imam iste problem, meni urastaju dlake od svega, od epilatora, depilacije, brijača...Ma svega! A nekako najmanje sa šećernom pastom...

serpica -> RE: Depilacija vs brijanje (17.3.2015 16:22:05)

Ja sam isla na depilaciju jer drugacije nisam mogla nikako da se sredim,medjutim sad nisam isla duze vreme,obrijam se koliko mogu,nego me zanima da li one kreme za depilaciju ne stete ako njima skidam prepone,ne mislim bas unutru da stavljam nego sa strane i odozgo malo,sta mislite?

choopa choops -> RE: Depilacija vs brijanje (17.3.2015 17:02:21)

serpice ja lično ne bih, mada znam dosta žene koje su koristile...

Ima i vodje nešto o tome KLIK

serpica -> RE: Depilacija vs brijanje (17.3.2015 17:07:05)

Ne znam Chupa ne nadjoh odgovor,pitacu dr sutra kad idem na pregled

choopa choops -> RE: Depilacija vs brijanje (17.3.2015 17:12:37)

Pazi što sam gore napisala "vodje" [sm=smiley36.gif]

serpice na ovaj sam odgovor mislila, ali bolje da pitaš ti svog doktora ;-)

IZVORNA PORUKA: gagana83

Cipi evo nasla sam na jednom sajtu odgovor lekara u vezi krema za depilaciju u trudnoci:

Kako stoje stvari sa depilacijom kremama (npr. Veet)? Može li imati štetnog utjecaja na bebu, je li bolje izbjegavati?

Nažalost, točni podatci o utjecaju depilacije depilacijskim kremama u trudnoći nisu poznati. Ono što je poznato je, da je koža organ ogromne površine i odlične prokrvljenosti i da se gotovo sve što se nanosi na kožu ujedno i resorbira. Koliko se od depilacijske kreme resorbira, te kakav je utjecaj ovih tvari na trudnoću, nažalost nitko vam ne može sa sigurnošću reći.

choopa choops -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 15:15:08)

Da li neka od vas depilira pazuhe? [sm=zmeden.gif]

Nosim se mišlju već neko vrijeme da počnem sa tim, jer su mi dlake tu baš ojačale i oštre su i moram svaku noć da ih obrijem. To ne bi bio problem, da mi se tako koža ne iziritira i onda nastane haos [sm=zmeden.gif] Kreme za depilaciju mi ne odgovaraju, pa ne bih sa njima. Pa se razmišljam da li da probam sa depilacijom?! [sm=zmeden.gif] probala sam sinoć da nađem da li je štetno, s obzirom da tu ima i žlijezdi nekakvih ako sam u pravu, ali nisam našla na neke "kontraindikacije". Šta mislite?

mama krava -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 16:07:47)

Jaoooo, meni je to frka! Baš me interesuju iskustva!

emicaa -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 16:35:30)

Choopa moja kuma godinama sredjuje pazuhe sa epilatorom i nema nikakvih problema,i ja sam jedno vrijeme ali sam ipak odustala jer su mi urastale dlačice.

nata11 -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 20:14:23)

Ja nikako nisam za depilaciju tog podrucja. To je osetljiv deo. Ako mozes odvoji novac za epilaciju.

Mala Elena -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 21:30:50)

Choopo, a da probas vosak ?
Ja koristim i epilator i brijac ali za pazuh, ne hvala! Samo sam jednom i nikad vise! Boliiii...za lepotu mora da boli ali ne mora toliko.

emicaa -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 21:33:41)

Elena ma nije strašno [sm=smiley36.gif] prvi put boli a posle ne toliko [sm=jezicek.gif]

Mala Elena -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 21:59:41)

Ne ne, nikako, neces me ubediti.[sm=jezicek.gif]
Salim se, verovatno dok se navikne taj deo koze kao i svaki drugi deo koji se depilira...

suzi kju -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 22:15:00)

Jao pazuh, ne hvala , boli ubija, probala jednom, više JOK!!!

choopa choops -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 22:29:40)

Eh da imam para, rpvo bi na red došle vene (operacija), pa tek onda ostalo.

Ma nisam ni mislila sa epilatorom, mene od njega boli i kad po nogama čupam. Mislila sam baš na vosak. Najvjerovatnije ću sutra probat, nisam se sinoć i noćas brijala da mi porastu još jedan milimetar [sm=smiley36.gif] pa ako se sutra odlučim. Meni je tu koža baš nekako gruba, da li od tog silnog brijanja ne znam. Ali mislim da ne bi trebalo da boli?! Vidjećemo! [sm=smiley1.gif]

Mala Elena -> RE: Depilacija vs brijanje (27.5.2016 23:36:56)

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Jao pazuh, ne hvala , boli ubija, probala jednom, više JOK!!!

[sm=smiley36.gif]

suzi kju -> RE: Depilacija vs brijanje (28.5.2016 11:34:03)

Choopa javi molim te utiske [sm=smiley36.gif]
Meni je to stvarno jedno ružno iskustvo!

bebilule -> RE: Depilacija vs brijanje (28.5.2016 15:57:02)

Choopo, ja sam par puta depilirala pazuh. Mislila sam opet ovi ljeto. Moja ti je preporuka topli vosak i da ne radis sama. Tu su dlake jake, pa je potrebno da neko dobro i strucno trzne kako se ne bi polomile i urastale.
Sto se depilacije tice meni je najdraza secerna pasta. Pravim je sama i sama se i depiliram. Onda se ulijenim, pa idem u salon na vosak. Kada je bas vruce ne mogu jer se topi.

emicaa -> RE: Depilacija vs brijanje (28.5.2016 17:38:32)

Bebi kako raviš tu šećernu pastu i kako koristiš?

amelia -> RE: Depilacija vs brijanje (28.5.2016 18:09:27)

Emice i ja isto pravim pastu kao bebilule ja je pravim ovako primer 2 solje secera (400 g odprilike) i jednu cetvrtinu case vode i limuna da bude ista kolicina koliko vode toliko limuna. Stavis na sporetu i mesas ono se rastopi bude kao sirup onda mesas i cekas sve dok ne dodze braon boje. Ovo je najtezi deo posla trebas potrefiti tacnu cvrstinu da nebude posle tanka ni gusta prvi put sigurno ne mozes potrefiti ali svremenom naucis [sm=smiley1.gif]. Ja licno pravim cvrstiju pastu onda je stavim malo u toplu vodu ili u talasnoj i razradim prstima i onda se depiliram.. e to je bio gadan bol kad sam se prvi put depilirala, ispod pazuha i dole jojjjj kad se samo setim plakala sam kao kisa [sm=jezicek.gif]

choopa choops -> RE: Depilacija vs brijanje (29.5.2016 0:37:18)

Dakle, operacija uspjela-pacijent umro [sm=smiley36.gif]

Šalim se. Evo probala sam noćas. Imam neki očajan vosak za depilaciju lica (Čupko, nekada je bio baš dobar, ali posljednjih par puta kad sam ga kupila nije nešto). tako da ako neko ima da preporuči voak za depilaciju, neka napiše. Elem, skoro da me uopšte nije boljelo. Još sam i dobila danas pa je to ja msilim uticalo na tu "bol". Ali sve u svemu, mene to ne boli. Mnoooogo manje nego prepone. E sad, pošto je kažem neki bzvz vosak, koji kad je dovoljno tečan je mnogo vruć, a kad se ohladi onda se brzo stisne i baš ne valja. Uspjela sam da skinem baš fino, mada je ostalo malo, ali neću da se igram sad da potežem da ne iziritairam previše, pa ću kasnije ili ujutru to malo što je ostalo. Namazala sam poslije domaćim maslinovim uljem i odmah je crvenilo splasnulo.
Vidjećemo kako će se koža dalje ponašat i da li će mi urastata dlake, jer sam sklona tome nažalost [sm=smiley13.gif]

I ja se depiliram sa šećernom pastom kad god stignem i od nje mi po nogama najmanje urastaju dlake. Ali ovo ne bih mogla da uhvatim, trebalo bi ih dobrano pusti[sm=smiley36.gif]t za šećernu pastu. Drugačije je sa nogama.

Javljam dalje kako bude išlo sa depilacijom.

Mala Elena -> RE: Depilacija vs brijanje (29.5.2016 12:29:38)

Izvestavaj nas [sm=smiley36.gif]
Javicu ti ja za naziv tog voska, samo dok saznam tacno sve detalje [sm=smiley36.gif]
Treba da depiliram ruke, mrzi me jer sam sama sa decom pa znam da cu.morati bar jednom da prekinem.

Mala Elena -> RE: Depilacija vs brijanje (29.5.2016 14:38:42)

Ej Choopo, Unidepil krem 75 g u apotekama pogledaj.

UNIDEPIL efikasno uklanja malje sa lica ili tela, osvežava kožno tkivo, postepeno ga stimuliše i jača, kožu čini elastičnom, glatkom i lepom, zateže mišiće, lagano sužava pore i pospešuje funkciju lojnih žlezdi.

UNIDEPIL usporava ponovni rast dlaka.

Način primene:
UNIDEPIL se rastopi u svojoj posudi na slabom izvoru toplote, a zatim se ostavi da se malo ohladi. UNIDEPIL nanositi dugim uzanim trakama, debelim 3 mm u pravcu rasta malja sa priloženom lopaticom. Čim se UNIDEPIL stvrdne na koži, skinuti ga jednim hitrim potezom ruke u suprotnom smeru od rasta malja.

Sasta: pčelinji vosak i kolofonijum

bebilule -> RE: Depilacija vs brijanje (29.5.2016 15:16:36)

Emice, Amelija ti je sve objasnila. Pravim isti omjer kao i ona. Samo dodam kasikicu meda kada skinem sa sporeta. Bude mi bolja pasta, ne lijepi se za kozu. Treba malo vremena da skontas koja je to prava gustina. Ja licno dok kuham uzmem malo kasikicom i pod hladnu vodu. Tteba da bude malo tvrdje od zvake. Onda uzimam kuglicu, razradim je rukama i skidam. Imas na youtube milion snimaka.

suzi kju -> RE: Depilacija vs brijanje (29.5.2016 16:19:17)

Eto a ja nisam imala pojma za tu šećernu pastu a deluje ok.
Možda probam.
Ja najradije odem kod drugarice u salon, doduše malo je dalje pa sad sve ređe idem, i ona me komplet sredi voskom, to mi je najbolje i najlakše [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>