Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 12:47:34
|
|
|
|
eugenija
|
The morning after pill<-----------------------klik
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 14:58:31
|
|
|
|
inna
|
... ometa proces fertilizacije, kao i proces implantacije (proces usađivanja oplođene jajne ćelije u matericu). Već sam ranije pisala a ponovit ću i opet da se meni takvi oblici kontracepcije, koji imaju abortivan učinak, nimalo ne sviđaju.
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:04:35
|
|
|
|
magnetic
|
Ne mislim da je najzdravija stvar na svetu,ali u slucaju moguce ne zeljene trudnoce mislim da je prava revolucija za zene
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:13:32
|
|
|
|
oliveradj
|
IZVORNA PORUKA: magnetic Ne mislim da je najzdravija stvar na svetu,ali u slucaju moguce ne zeljene trudnoce mislim da je prava revolucija za zene Slažem se!
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:13:35
|
|
|
|
dicca
|
hemija nego sta! Mladost ludost..pre par godina uzela dve za dva meseca-i kod ginekologa, kaze on jesi li neku hemiju, neke tablete koristila, i kada je cuo za ove pilule nije mu bilo dobro. Da, pojavile mi se neke ciste.... Sama na svoju ruku, sada mi to ne bi palo na pamet, ali tada sa 17 godina...:(
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:17:59
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja ih nisam nikad koritila,ali sam cula da sme najvise dva puta godisnje....
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:30:22
|
|
|
|
sneza24
|
I ja ih nikad nisam koristila i nikad ni necu.
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:42:17
|
|
|
|
dicca
|
Meni je ginekolog tada rekao da je to ravno abortusu, samo je put drugaciji...Zamislite samo kakva je to kombinacija koja moze da spreci zacetak, jos oralnim putem...
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:44:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Koristila dva puta u zivotu...jeste radikalna metoda i jeste lose ali je meni tada bilo neophodno... Naravno, one ne smeju da se uzimaju cesce od jednom u godinu dana tako da to sve govori... Samo..jasno mi je gde i kada one mogu da budu resenje.
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:47:04
|
|
|
|
marince1
|
Ja sam ih koristila 2 puta,odavno.Neznam da li sme u slucaju dojenja
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:49:58
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja mislim da ne sme,jer svi lekovi preko mleka dolaze i do bebe...Mojoj kumi je skoro pozlilo,dobila je lekove da pije,i ne sme vise da doji...
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:51:22
|
|
|
|
gagana83
|
Ne bih se bas slozila s time da je jednaka abortusu,pa zaboga popijes je jutro nakon rizicnog odnosa kad se plod jos nije formirao a abortus je moguc cini mi se do kraja treceg meseca. Naravno da je ne treba koristiti kao kontracepciju,ali mislim da su puno bolje resenje od abortusa,narocito jer su danas one usavrsene i imaju vrlo malo hormona u sebi.
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:53:01
|
|
|
|
Anoniman
|
SLAZEM SE potpuno Gagana83... Manje je zlo od abortusa, od nezeljene trudnoce i slicno. Ona sprecava oplodjenje jajne celije a ne ubija je onda kad je vec oplodjena u embrion...Zar ne?
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:55:11
|
|
|
|
gagana83
|
Pilula je trebala mojoj drugarici koja je se malo zanela na odmoru,ja sam kontaktirala mog ginekologa i rekao je da sme da je popije iako doji bebu,a i na netu sam pronasla da ne skodi mleku.
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:55:26
|
|
|
|
Brand new mama
|
Mislim da bi joj najbolje bilo da ode kod ginekologa da bi se raspitala,jer niko od nas najvjerojatnije ne zna kako ti hormoni mogu uticati na dojenje...Ja sam ih pila jednom,ali prije sto godina. P.S.Neko je izjavio da je to abortivno sredstvo? Koliko ja znam, da to samo ne dopusta da se jajasce ugnjezdi.Mislim, ma koliko god to bila velika doza hormona-prije sam i za to nego za abortus,a mislim da je u Srbiji vise abortusa nego prodatih pilula za dan posle. A mislim da tek ovo drugo "sredstvo" moze da upropasti necije zdravlje.
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:55:36
|
|
|
|
Anoniman
|
spriječava da dođe do oplodnje koliko ja znam
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:57:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako doji, bolje neka ode kod lekara da pita...Mada, to moze da pita i farmaceuta u apoteci...I one to znaju. Bar mislim...
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 15:58:58
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Brand new mama Mislim, ma koliko god to bila velika doza hormona-prije sam i za to nego za abortus,a mislim da je u Srbiji vise abortusa nego prodatih pilula za dan posle. Na zalost tako je.
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 16:02:13
|
|
|
|
gagana83
|
Ma gde ce u Turskoj da ide kod ginekologa,pitala ja mog lekara,kaze da mogu i dojilje da je koriste.
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 16:04:48
|
|
|
|
magnetic
|
Zaista mislim da devojke nisu dovoljno informisane ni o starim kontracepcijama a kamoli o ovoj piluli i zato toliko abortusa
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 16:06:11
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Ma gde ce u Turskoj da ide kod ginekologa,pitala ja mog lekara,kaze da mogu i dojilje da je koriste. izvini, nisam znala da je u Turskoj
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 16:14:15
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: magnetic Zaista mislim da devojke nisu dovoljno informisane ni o starim kontracepcijama a kamoli o ovoj piluli i zato toliko abortusa Pra neki dan rodjaka od mm koja ima 24 godine dolazi od lekara,on joj prepisao pilule za kontracepciju da bi joj se regulisali inace jako neuredni ciklusi. Ona me pita:je l on sad moze da svr.. u meni? Ja joj na to u sali kazem"Ma ne, dok to pijes ne smes nikako da imas odnose." a ona ce meni"Stvarno?" Tako da na zalost o informisanosti mladih nema svrhe govoriti. A 21 je vek
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 20.8.2009 16:15:47
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: OTI izvini, nisam znala da je u Turskoj Ma nema potrebe da se izvinjavas
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 10.10.2009 14:33:40
|
|
|
|
brazilka
|
Ljudi ja sam Postinor uzela jednom i evo sada drugi put... Prvi put nije bilo problema i sve je ok prošlo...Međutim sada sam uzela posle sexa i posle 7 dana menstruacije opet sam dobila ... Jako sam uplašena ,ali sam pročitala da je to moguće....zna li neko nešto više o ovom slučaju...Hvala
|
|
|
|
RE: Pilula za dan posle 11.10.2009 9:36:12
|
|
|
|
Macak
|
Postinor kao nezeljen efekat moze dati ne regularno krvarenje ne kod svake ali desi se kod neke zene, ali naredni ciklus treba biti potpuno normalan, ako primetis nesto i sledeceg meseca i situacija ti je sumnjiva ili se ne sredi, idi na kontrolu kod svog ginekologa, da se posavetujes sa njim, nema druge!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Одмор.пеперутка16Са колико месеци бисте одвели своју бебу на море?Мање од 3 месеца. (
0%)
Са 6 месеци. (
0%)
Са 9 месеци. (
50%)
Само са годину дана и више. (
50%)
Ukupan broj glasova: 2Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!