RE: Autosedišta za bebe i decu (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Dečja oprema

Poruka

Trcosava -> RE: Autosedišta za bebe i decu (25.3.2013 8:32:26)

Anck zar ti se ne čini previše mala za buster? Mi Ani isto sad nekad moramo da menjamo sedište, ili možda i ne - kad se poskidaju jakne i zimska oprema biće više mesta, barem tako mislim. Ako ne, onda neko koje se ''rakslapa'' dok ne dođe do bustera. Ne znam, Ana je godinu dana starija od tvoje, ima isto oko 105 i oko 16 kg, ali mi ne izgleda da joj je malo[sm=zmeden.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Autosedišta za bebe i decu (25.3.2013 8:39:30)

Nije ono usko ali njima noge udaraju od sedista, sva se skvrci [sm=smiley13.gif]

Sad sam citala na sajtovima o automobilima...
Stolica je Obavezna do 3 god, posle ide buster s naslonom( znaci opet sediste do 36 kg valjda) a od 22 kg sam booster....

Sad razmisljam da prodamo jedno ovo manje pa da kupimo onda to vece.... [sm=zmeden2.gif][sm=smiley29.gif]

Jer opet mi jako jako puno putujemo, nije mi bas za igrati se [sm=smiley13.gif]

Trcosava -> RE: Autosedišta za bebe i decu (25.3.2013 9:08:05)

E pa to je kad si ti visoka [sm=smiley36.gif] ja sam metar i želja da porastem, pa je moje sedište napred i ona ima iza prostora koliko hoćeš. Dohvati ona nogama sedište, ali nije skrčena. Tako da ja kapiram da nije njima malo sedište, već je tvoje povučeno nazad. Iza muža ne bi bilo šanse da Ana sedi.... Ja vam savetujem da vi promenite auto [sm=jezicek.gif], a zakoni nam se razlikuju tako da tu ne mogu ništa da kažem.

Shishica -> RE: Autosedišta za bebe i decu (25.3.2013 9:16:10)

Meni Anck, bas nije jasan taj buster sa naslonom.. tj. nije mi jasno to sa vezivanjem, pojas dodje isto detetu od auta kao sto bi i sa samim busterom, a jedino sto ima kao naslon za glavu dete.. sa strane.. ne znam glupo mi je..

Onda bolje onaj sto ima svoje kaiseve, ali i taj ne znam koliko dugo moze dete da koristi dok ne predje na pojas automobila..

Mi smo u istoj dilemi..

Anck Su Nmaun -> RE: Autosedišta za bebe i decu (25.3.2013 10:21:12)

Trco ta ti je dobra... kupiti onaj Mini kombi i veselo [sm=jezicek.gif]

Ja kad sednem na zadnje sediste noge moram da spakujem u gepek...[sm=smiley36.gif] hihih

Shishi ja stvarno neznam sta da radim, princip je isti ali kao malecki su pa nemaju stabilno za glavu eto zato je taj naslon, nista drugo...a vezivanje isto .

Ja sad znam da nista neznam...[sm=smiley13.gif]

Trcosava -> RE: Autosedišta za bebe i decu (25.3.2013 10:23:47)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Trco ta ti je dobra... kupiti onaj Mini kombi i veselo [sm=jezicek.gif]

Ja sam ozbiljna bila, ne mora baš mini van ali ima tih koji imaju prostora više pozadi. Mi ćemo isto morati u budućnosti da menjamo auto, 307-mica teško da će izdržati prtljag za dva deteta.
Gledali smo fordov c-max, ali skupo rođače. Više nemamo nameru da kupujemo novo, ali ni polovan (neke 2-3 godine) nije jeftin - ovo je OT

Anck Su Nmaun -> RE: Autosedišta za bebe i decu (25.3.2013 10:27:54)

Heh mi vec 2 god planiramo da uzmemo nesto vece, ali bas vece kao WW Touran ili Reno Senic... gde je bas komotno i sa vecim gepekom jer kazem mni stalno putujemo... i uvek se neto vuce, il kolica il bicikli,torbe... svasta nesto...
Al eto zadovoljni smo nasim Golficem 4.... a uvek nesto iskrsne... tako da ipak mi je lakse kupiti novo sediste nego novi auto [sm=jezicek.gif]

Anhelito -> RE: Autosedišta za bebe i decu (27.3.2013 13:38:47)

Ja sam se pogubila u trazenju odgovarajuceg sedista. Ne znam vise ni koju kategoriju da gledam i sta je bolje i isplativije. Napunio je godinu dana i polako prerasta ono jaje a ja sad gledam sve kategorije sedista. I one od 9 do 18 i one od 9 do 36 i sa izofiksom i bez toga i td. evo sad sam izdvojila bar deset modela koje mi odgovaraju i po funkcijama i po ceni i ne znam sta da radim. Ne znam sta je dobro sta je bolje na duze staze, sta ce trajati sta nece, sad da mogu da pogledam sva ta sedista mozda bih i odlucila, a svako sediste u drugoj radnji. Eto, nisam pametna. [sm=zmeden.gif]

cockic -> RE: Autosedišta za bebe i decu (27.3.2013 13:44:29)

mi za sina imamo naniu sa atestom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]tako da to je od 0-18kg tako pise,e sad to nasledjuje cera,a njemu uzimamo ono do 36.i isto naniu.

a razmisljali smo se za onaj buster,ali odustasmo.jer je on mrsavije gradje,a mora da se vezuje obicnim pojasom.tako da ta opcija je otpala.

mi preko zime se nismo vozali puno,i to malo smo se nekako izvukli.jer i cera nesto nece da sedi bas u sedistu.kao sto i sin nije hteo pre 20 meseca.nije imalo sanse.a sad voli.

Trcosava -> RE: Autosedišta za bebe i decu (27.3.2013 13:54:35)

Anhelito, ja ti ispišem moje iskustvo pa ti vidi šta ti je činiti.
Prvo, svaka čast da ti dete i preko godinu dana još u jajetu [sm=smiley1.gif] mi smo našu sa 9 meseci morali da prbacimo u drugo. Tad sam kao mislila da je bolje to do 18 kg (vodeći se kilažom jel?) ali evo, ima 3 i kusur i već joj tesno, doduše možda i zbog jakni i svega... Bilo kako bilo, trebala sam da kupim ono od 9kg do 36... Ali! Evo, sad nam je drugo na putu pa ispade i dobro što sam tako uzela. Tako da, ako ne planirate drugo, moj savet uzmi do 36kg, ako planirate drugo onda do 18 [sm=smiley1.gif]

Lu -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 5:56:10)

IZVORNA PORUKA: Shishica

Meni Anck, bas nije jasan taj buster sa naslonom.. tj. nije mi jasno to sa vezivanjem, pojas dodje isto detetu od auta kao sto bi i sa samim busterom, a jedino sto ima kao naslon za glavu dete.. sa strane.. ne znam glupo mi je..

Onda bolje onaj sto ima svoje kaiseve, ali i taj ne znam koliko dugo moze dete da koristi dok ne predje na pojas automobila..

Mi smo u istoj dilemi..

Upravo taj naslon za leđa i glavu podešava visinu pojasa, tj. ti regulišeš na utorima onim sa strane da pojas ide preko ramena.
Kad dijete dostigne određenu visinu da se može vezati pojasom normalno preko ramena bez tog naslona onda ga skineš i ostane ti samo buster.
Moj R, je tek sa 6 god. i nekih 125 cm visine mogao da se veže pojasom bez naslona jer bi mu u suprotnom pojas išao preko vrata[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Na busteru će sjediti dok ne dostigne visinu samo za pojas, a to je nekih 150cm.

Lu -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 6:06:31)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ja vec mesec dana pricam o tome, i razmisljam da li ona moze vec u to, Visinu ima oko 105, a tezinu 15kg.... njoj je malo ono sediste do 18 kg. A da kupujem opet citavo sediste stvarnoooo.....[sm=smiley29.gif]

105cm nije dovoljna visina za buster a ni težina od 15kg.
Zašto misliš da joj je malo to do 18g?
Uvijek je sigurnije da je sjedalica knap nego da je velika za dijete a koliko se povećava težina djeteta u toj dobi... razmisli maloo tome.
U principu postoje 3 kategorije (i one neke međukategorije), mi smo sad u trećoj sjedalici.

Anck Su Nmaun -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 7:24:56)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Zašto misliš da joj je malo to do 18g?
Uvijek je sigurnije da je sjedalica knap nego da je velika za dijete a koliko se povećava težina djeteta u toj dobi... razmisli maloo tome.
U principu postoje 3 kategorije (i one neke međukategorije), mi smo sad u trećoj sjedalici.

Mi imamo dva sedista, jedno je manje jedno vece, i oba su do 18KG. U ovom manjem hana sedi i uvek moram da joj skupim noge jer dete nemoze lepo da ih ispruzi. Pa hocemo da ih zamenimo, da H dobije to vece, ono je komotnije a Tari ovo od 9-36kg.
Ma vidi se iz aviona ... ali odustala sam od bustera. Iskreno zbunila sam se jer svuda pise buster od 15 kg moze, a ostalo niko ne spominje...
Kad sam malo pretrazila nasla sam da nije bas pogodno, pa sam se zato ipak odlucila za ono sediste sa naslonom, od 9 kila + valjda!

Trcosava -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 7:46:19)

Lu, koje ste uzeli? Ja čekam proleće i dane bez kajni, bundi, skafandera i ostale zimske opreme da vidim da li joj i dalje odgovara. Ako ispadne da joj oni kaiševi više ne odgovaraju, moraćemo novo odnosno taj ''buster sa naslonom''. Ovaj sad je brevi čini mi se i zadovoljni smo. Daj koju ste marku uzeli pa da vidim cene ovdi

Lu -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 11:31:28)

OVO  110 eura je ovdje u BiH.

Trcosava -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 11:50:04)

Ovde ga ne nalazim... Imamo mi još vremena do proleća/leta, ionako neće pre avgusta [sm=jezicek.gif][sm=smiley19.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 21:38:16)

Vise cu izludeti.. ovo ne bi bog pohvatao... iskomplikovali su sve!!

Nadjem dva sedista 12-36 kg ista jedno ima svoje kaiseve , drugo upste nema... zasto ovo drugo nema?
Onda ovo jedno ima onaj jastuk za glavu posebno ovo drugo nema nego je izjedna [sm=smiley29.gif]

Bebilina -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 22:24:49)

Mi koristimo I boostere bez naslona za curu od 115cm I 19-20kg.
Imamo nesto stose zove Boostapak, ranac koji se transformise u booster.
Poenta dobrog boostera je da sa strane ima vertikalne rucice koje sluze da se kaiz ispod njih sprovede I spusti Tako ne ide preko vrata, vec preko ramena.
Mi smo maloj uzeli I jastik koji se stavlja preko kaisa na ramenu I na njega osloni glavu ako zaspi. Koristimo ga uvek kad putujemo, ne idem van zemlje bez osiguranog sedista tamo gde smo se uputili, I sa ovim mi je glava mirna, ne moram da zapitkujem u rentacar-u dal imaju ili ne, da kupujem dodatno I ostavljam itd...

Inace cera nikad nije bila krupno dete, zlatna sredina oduvek I prerasla je visinom 9-18kg pre cetvrtog rodjendana. Tako da se nemojte oslanjati previse sta pise na sedistu, vec kako detetu pase. Neka imaju dugacak torzo I prerasce to sediste ranije. Nisu deca piloti pa da I'm je propisana visina u sedecem polozaju I ni makac. [sm=smiley1.gif]

Sin sa 7.5 meseci ima skoro 80cm i preko 11kg I prebacili smo ga u Tobi. Nije bilo sanse da ostane u jajetu ni dan duze, noge mi nisu bile toliko bitne, al glava mu je dobrano virila van naslona. Za sad je u njemu, necemo skoro na duzi put, pa imam vremena da razmislim dal cu da ga menjam...

Bebilina -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 22:40:33)

IZVORNA PORUKA: Sanchy
pojasevi su gnjavaza za vezati a pri tom mislim da malo vece dete moze sa lakocom da otvori pojas,drugo pokretniji je bez pojasa

Slazem se ovo za ppkretljivost, za prakticnost mislim da je sve stvar navike, kakvo je dete, dal se raduje voznji I'll se otima pri vezivanju sto moji oboje nikad ne rade, skitare male [sm=smiley36.gif]
E a za otvaranje kopce jos nikad nisam cula da se nekom desilo... Cera mi sad ume da otvori na Tobi al je na jajetu recimo morala da se potrudi jer treba bas jako da se pritisne u centru. Mozda je do sedista, al, ko sto rekoh, moji nisu nikad imali ideju da beze, tako da nikad nisu otvarali.
E no sto jesam cula je da deca kaiseve ako nisu zategnuti svuku sa ramena I oslobode ruke. Zato ih ja u veca sedista nikad ne stavljam u jaknama, sve to deblje skinem da bih mogla tacno da vidim koliko je sta zategnuto.

nina26 -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 22:53:58)

mi smo bas danas isli da gledamo sedista, jer moja Z ima 5 m, i vec joj vise noge iz jajeta i to uveliko, a koliko je ono usko, o tome necu ni da pricam...

i sada ne znam sta da radim, jos uvek ne sedi, znaci pocece za nekih mesec dana, manje vise, a koje onda sediste da izaberem, kad su mi sva nesto mnogo glomazna za bebu od 5m???? ili da sacekam jos,nisam pametna[sm=zmeden.gif]

jovicaa -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 23:02:54)

mislim da vam je jaje jos uvek ok. mozes da ga okrenes na drugu stranu, kao normalno sediste, posto je sad vec veca. tako da gleda prema napred. ako kontas sta hocu da kazem.
u jaje ide i preko 10 kila.
a mozes da uzmes i sediste na kome mogu da se menjaju polozaji, takvo ima aleks sad, ali ja to ne bih uzimala dok beba bas pravo ne pocne da sedi.

ica82 -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 23:09:41)

IZVORNA PORUKA: nina26

mi smo bas danas isli da gledamo sedista, jer moja Z ima 5 m, i vec joj vise noge iz jajeta i to uveliko, a koliko je ono usko, o tome necu ni da pricam...

i sada ne znam sta da radim, jos uvek ne sedi, znaci pocece za nekih mesec dana, manje vise, a koje onda sediste da izaberem, kad su mi sva nesto mnogo glomazna za bebu od 5m???? ili da sacekam jos,nisam pametna[sm=zmeden.gif]

To sto vire noge nista ne smeta, bitna je glavica i ramena. To je uzrast kada ti se cini da je dete vec preraslo jaje ili da ce ga brzo prerasti , tako je i nama bilo, a posle oni sporije rastu, i jos ode jaknica i tona odece [sm=smiley1.gif], pa smo ga u jajetu vozili do 15 meseci (priznajem da smo preterali, ali to je bila moja neodlucnost koje da kupimo). U svakom sl. detetu je najbezbednije u jajetu i da se vozi "unazad". Jovice ja ga nikada ne bih okrenula onako kako nije pravilno, jer se tada ne moze pravilno ni pricvrstiti (bas sam sa mm imala sukoba oko ovoga, ali sam se izboriila [sm=smiley1.gif])

jovicaa -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 23:11:15)

pretpostavljam da vam ovako stoji okrenuto KLIK posto se tako stavlja za novorodjence. ali ako ga okrenes na drugu stranu, naslon uz naslon dobices pravo obicno sediste, koje ce moci da vam sluzi jos par meseci.

jovicaa -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 23:13:09)

ico ja mislim da sme jaje da se okrene i na drugu stranu, i moze lepo da se ucvrsti, kaze mm da je cvrsce tako, barem u nasim kolima.
e sad ne znam, mi smo mislili da je to dozvoljeno[sm=zmeden.gif]
mislim jos uvek nam stoji tako kao na ovoj slici koju sam okacila. ali kada pocne da sedi planirali smo da ga okrenemo. mislila sam da to tako i treba

ica82 -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.3.2013 23:21:17)

Ja mislim da nije. Ono sediste od 0 do 18 kg da, ono se valjda do 10 kg okrece suprotno od pravca kretanja, a posle u pravcu kretanja automobila, ali sa jajetom je drugacije, osim ako imate neko special, najbolje da pogdedas uputstvo. A to da muzevi tvrde kako je tako cvrsce, bezbednije, sigurnije mi je jako poznata situacija [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>