RE: Autosedišta za bebe i decu (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Dečja oprema

Poruka

Sanchy -> RE: Autosedišta za bebe i decu (26.2.2013 14:37:10)

Cani vidim da Maxi Cosi Tobi ima pet polozaja naslona to znaci da ima i lezeci polozaj,tj.koliko moze da se nagne sediste kako to vec ide[sm=zmeden.gif]...s obzirom da mu je cena [sm=smiley29.gif]

cani -> RE: Autosedišta za bebe i decu (26.2.2013 14:53:40)

Ne,ne,nema lezeci polozaj,samo moze da se povuce malo napred,nagore,da se dete bolje zavali ,tj ne pada mu glava kad zaspi onako napred,nego je vise ulegnut ali to nije lezeci polozaj.

nela79 -> RE: Autosedišta za bebe i decu (26.2.2013 16:29:02)

IZVORNA PORUKA: cani

Hvala devojke,evo narucila sam ovu Naniu sa linka,pa cu da vidim kad dodje kakva je.Treba mi kao sto rekoh za babina kola,da ima tu i tamo da ga preveze,vrtic-kuca.Mi imamo Maxi Cosi Tobi i to je stvarno extra sediste.bas je kvalitetno,ali mi se nije davalo toliko para za nesto sto treba samo da mi premosti par voznji...Nadam se da me Nania nece totalno razocarati [sm=smiley1.gif]

http://www.justclick.rs/prodavnica/auto-sedista/grupa-9-36kg/nania-auto-sediste-i-max-sp-lx-black-v-star

Ma Cani sta ti je, sto bi moralo da premosti samo nekoliko voznji. Uredno ga pricvrsti, dijete vezes i ima da sluzi svrsi kao i bilo koje drugo sjediste. Ja molim Boga da nikad ne isprobamo da li je ovo sjediste kvalitetno ili ne :)

cani -> RE: Autosedišta za bebe i decu (26.2.2013 18:28:33)

Naravno ,ne daj Boze da ima potrebe da se testira u realnom zivotu sediste,al opet bih se osecala sigurnije da znam da je provereno i koliko toliko bezbedno,Elem,kad stigne javcu vam kako sam zadovoljna.I naravno ako ne budem imala problema da ga montiram,jer sam duduk za te stvari.[sm=smiley9.gif]

Shishica -> RE: Autosedišta za bebe i decu (27.2.2013 8:38:54)

Moze li dete od tri godine i 95.cm minimum da se vozi u busteru?

Bas cemo proveriti, otici do radnje i zamoliti da isprobamo u kolima..

nela79 -> RE: Autosedišta za bebe i decu (27.2.2013 11:02:33)

Najbolje probati. Mada ja svog Vanju(imace 4 god u aprilu) jos vozim u sjedistu, i vezem samo pojasom auta. Al mislim da bi mu pojas smetao da nema one vodilice koja je na naslonjacu za glavu

cani -> RE: Autosedišta za bebe i decu (27.2.2013 11:20:26)

Vidim da je u vecini bustera napomena od 15 kg a moj sin vec ima 15 kg a nema ni 2 godine i meni je to lično isuvise rano.Ja sam bas trazila i sediste koje jos ima one dodatne kaiseve na samom sedistu ,jer mi se to cini bezbednije nego samo pojas od kola.Nekako mi je buster tek za vecu decu,4-5 godina...

Shishica -> RE: Autosedišta za bebe i decu (27.2.2013 11:38:03)

E pa to je i meni bolje, sopstveni kaisevi, ali do kad se mogu koristiti..to mi je isto pitanje.. ali eto, najbolje videti i isprobati..

Bebilina -> RE: Autosedišta za bebe i decu (28.2.2013 12:02:59)

Vidim da je u vecini bustera napomena od 15 kg a moj sin vec ima 15 kg a nema ni 2 godine i meni je to lično isuvise rano.Ja sam bas trazila i sediste koje jos ima one dodatne kaiseve na samom sedistu ,jer mi se to cini bezbednije nego samo pojas od kola.Nekako mi je buster tek za vecu decu,4-5 godina...

Tebi treba sediste grupe I/II/III tj 9-36kg.
Licno mogu da preporucim Cybex ciji su svi modeli te grupe sa jastukom jer Cybex smatra d je jastuk bezbedniji od kaiseva i manje ozleda nanosi pri direktnom sudaru
Recaro Young Sport
Britax/Romer Evolva 1-2-3
To su ona sa kojima imam iskustva i koja sam isprobala. Mislim da sam negde ranije i pisala o poslednja dva...

Bebilina -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.2.2013 12:17:39)

IZVORNA PORUKA: Sanchy
Tobi ili Priori?Ne mogu da se odlucim,mi dosta putujemo pa bih bas da bude i bezbedno a i da ima taj lezeci polozaj..ne znam..

Imamo oba i mislim da sam ih na nekoj ranijoj stranici poredila i pisala svoje iskustvo.
Nase je Tobi, u njemu smo vozili malu, sveki i dever sad imaju u kolima svaki po Priori koje ja licno ne kotiram previsoko medju MC modelima, a pisala sam vec i zasto. Prednost uvek dajem Tobi-ju, sediste je superiorno, nisam mu nijednu manu pronasla posle 3god sa mojim i godinu dana sa bratanicom. Jedva cekam da malog prebacim u njega, tezinom i visinom vec moze, ali bih ja da ga drzim okrenutog ka nazad sto duze mogu.

Bas zbog toga ovih dana gledam grupu 0+/I i zapalo mi je za oko Cybex Sirona KLIK
Sin mi ima i tezinu i visinu za Tobi, i sedi sam, ali sa nepunih 7 meseci ja ne bih da ga okrecem unapred... Tako da razmisljam da uzmemo ovo i zamenimo Tobi. Jos da prevazidjem moju zaljubljenost u Tobi i bice ok. [sm=smiley36.gif]
Inace mi je prijateljica ponudila grupu 0+/I od njenog sina, pa to uzimam u obzir da premostimo do nekih godinu dana... Videcu koje ima, ni ona nije sigurna. Idemo cesto na duze puteve, pa mi je bitno da je i bezbedno i udobno...

Bebilina -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.2.2013 12:50:20)

Evo Sanchy sta sam jednom pisala o Tobi i Priori XP:
KLIK

Inace na tim stranicama imate puno korisnih licnih iskustava pa prelistajte [sm=smiley1.gif]

Sanchy -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (5.3.2013 22:11:17)

Hvala,odlucila sam se za Cybex isis fix ,sutra cemo kupiti,nego me zanima kada ste bebu prebacili iz jajeta u ovo sediste,,,on ce uskoro devet meseci,ali jos ne sedi stabilno,jaje mu je malo posto je dugacak,noge mu se oslanjaju na sediste pod nekim uglom od 60 stepeni,bas bzv..

Sanchy -> RE: Autosedišta za bebe i decu (5.3.2013 22:43:08)

IZVORNA PORUKA: Bebilina

Tebi treba sediste grupe I/II/III tj 9-36kg.
Licno mogu da preporucim Cybex ciji su svi modeli te grupe sa jastukom jer Cybex smatra d je jastuk bezbedniji od kaiseva i manje ozleda nanosi pri direktnom sudaru

Ja sam se upravo odlucila za Cybex zbog tog jastuka,pojasevi su gnjavaza za vezati a pri tom mislim da malo vece dete moze sa lakocom da otvori pojas,drugo pokretniji je bez pojasa a Cybex se dobro pokazao na crash testovima bas zbog ovog jastuka

Sanchy -> RE: Autosedišta za bebe i decu (6.3.2013 19:34:55)

Kupili smo cybex isis fix danas i u radnji je bio kul a kuci uopste mu se ne dopada onaj deo napred,sad valjda ce se navici...inace jos je mali za njega nema punih devet kg mada jeste dugacak ali jos je mali i smesan u njemu[sm=smiley36.gif],,,jos neko vreme cemo biti u jajetu

cani -> RE: Autosedišta za bebe i decu (7.3.2013 9:11:00)

Meni stiglo pre par dana Nania I max SP luxe sediste,lepo je , nije lose ni tapacirano al me muce kaisevi za vezivanje.Prva stvar,kaisevi su mi nekako kratki,koliko god da popustim jedva ih nategnem da ga zakopcam.Ne znam gde mogu jos nesto da popustim da mi to ide lakse.Da li ono izmedju nogu mozda ,gde je kopca moze da se popusti ? A drugo ,i ceo sistem kopce mi je nekako lose resen ( doduse ja sve poredim sa Maxi Cosi Tobijem koje imam u svojim kolima i koje je super sto se toga tice uradjeno),juce skoro polomih nokat gurajuci kopcu [sm=hudicek1.gif]

MASHKA -> RE: Autosedišta za bebe i decu (19.3.2013 13:33:09)

drugarice mene interesuje da li mogu dete da izvadim noću da spava van sedišta kada idemo na more?
i baš mi je bezveze sada da kupujem sedište od 9-18 kada mi ćerka za 6 meseci puni 3 godine, uzela bi joj buster odmah ali ne znam da li smem jer ona ima 12kg.?

Snelle -> RE: Autosedišta za bebe i decu (19.3.2013 13:41:08)

Ja mislim da su pre četvrte godine premali za booster. Moja ćerka ima 16kg i još uvek je u onom sedištu do 18kg i biće još dugo. Mislim da kilaža nije tu presudan faktor već visina, jer je bitno da joj u booster-u pojas ne ide preko lica već preko grudi kako i treba da bude. Ja bih joj, na tvom mestu, naravno ako imaš finansijskih mogućnosti, uzela sedište od 9-36kg.

nela79 -> RE: Autosedišta za bebe i decu (20.3.2013 9:41:23)

Meni stiglo pre par dana Nania I max SP luxe sediste,lepo je , nije lose ni tapacirano al me muce kaisevi za vezivanje.Prva stvar,kaisevi su mi nekako kratki,koliko god da popustim jedva ih nategnem da ga zakopcam.Ne znam gde mogu jos nesto da popustim da mi to ide lakse.Da li ono izmedju nogu mozda ,gde je kopca moze da se popusti ? A drugo ,i ceo sistem kopce mi je nekako lose resen ( doduse ja sve poredim sa Maxi Cosi Tobijem koje imam u svojim kolima i koje je super sto se toga tice uradjeno),juce skoro polomih nokat gurajuci kopcu [sm=hudicek1.gif]

Ma kako su ti tregeri kratki? Ja jutros Vanju sa 4 godine bez problema smjestih u Matijino sjediste Nania. Meni su bas super njihovi tregeri tj. zatezanje. Pritisnes onaj sivi dio, izvuces koliko ti treba i super. Onda jednom rukom spajam dva dijela kopce, uguram u treci i sve gotovo za 10 sekundi.

Shishica -> RE: Autosedišta za bebe i decu (20.3.2013 10:00:14)

Mi smo isprobali buster. Tu je caka kako vezati dete dok je manje i kad je vece.. ima snimak ovde KLIK samo pratite kako se veze pojas i umetne.. Emi sa prvom varijantom kais dobro legne, ali sta znam..
Jedino sto taj buster meni bezveze, kao da ce da sklizne, kao da nije nikakva zastita kad nema svoje kaiseve..ne znam, ali mislim da mm nece ni hteti da kupi drugo sem bustera..

Shishica -> RE: Autosedišta za bebe i decu (20.3.2013 10:05:31)

A je li uveden zakon da i posle trece godine treba dete da ima sediste?

Snelle -> RE: Autosedišta za bebe i decu (20.3.2013 10:08:02)

Mislim da po zakonu dete može u booster tek sa određenom visinom. Ali ko će da proverava visinu detetu.

cani -> RE: Autosedišta za bebe i decu (20.3.2013 14:09:27)

IZVORNA PORUKA: nela79

Ma kako su ti tregeri kratki? Ja jutros Vanju sa 4 godine bez problema smjestih u Matijino sjediste Nania. Meni su bas super njihovi tregeri tj. zatezanje. Pritisnes onaj sivi dio, izvuces koliko ti treba i super. Onda jednom rukom spajam dva dijela kopce, uguram u treci i sve gotovo za 10 sekundi.

Ne znam Nela,jedva ih nategnem.Protureni su mi kroz onaj prvi prorez na samom sedistu,najvisi znaci i otpusteni su skroz do kraja.Cak sam isal u Aksu da pitam je l postoji nacin da se popuste malo,jer ga stvarno jedva zakopcam pogotovo kad je u zimskoj jakni i decko iz Akse mi kaze da ne mogu vise od toga da se popuste,(ja se sve nadala da onaj deo ,izmedju nogu u sta gurnem kopcu ,moze da se popusti al jok) i da je to to,da cu morati da ga vezujem kaisem od kola a to sam upravo htela da izbegnem jos neko vreme... I zao mi je sto mi nisi blize,sad bih dosla da vidim kako ti uguras dete od 4 godine jer ja ovog mog jedva vezem [sm=smiley36.gif]

nela79 -> RE: Autosedišta za bebe i decu (20.3.2013 14:23:09)

IZVORNA PORUKA: nela79

Ne znam Nela,jedva ih nategnem.Protureni su mi kroz onaj prvi prorez na samom sedistu,najvisi znaci i otpusteni su skroz do kraja.Cak sam isal u Aksu da pitam je l postoji nacin da se popuste malo,jer ga stvarno jedva zakopcam pogotovo kad je u zimskoj jakni i decko iz Akse mi kaze da ne mogu vise od toga da se popuste,(ja se sve nadala da onaj deo ,izmedju nogu u sta gurnem kopcu ,moze da se popusti al jok) i da je to to,da cu morati da ga vezujem kaisem od kola a to sam upravo htela da izbegnem jos neko vreme... I zao mi je sto mi nisi blize,sad bih dosla da vidim kako ti uguras dete od 4 godine jer ja ovog mog jedva vezem [sm=smiley36.gif]

Ne znam Cani sta da ti kazem. Vanja jutros imao duks i prsluk na sebi, i bez problema sam ga zakopcala. A on nije sitno dijete od 4 godine. [sm=smiley1.gif]

cani -> RE: Autosedišta za bebe i decu (20.3.2013 14:51:01)

Verujem ti al ni moj nije neki dzin (92cm i 16 kg) pa opet imam problem[sm=smiley1.gif].Zato i kazem,mozda negde gresim,mozda ima neka fora....Mozda da spustim kaiseve ,ne znam...dok mi se muz ne vrati sa broda,nista od toga ocigledno [sm=zmeden.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Autosedišta za bebe i decu (25.3.2013 8:12:14)

Shishi jeste li probavali booster? Kako ti se cini? Jel udobno, stabilno za Emu???

Ja vec mesec dana pricam o tome, i razmisljam da li ona moze vec u to, Visinu ima oko 105, a tezinu 15kg.... njoj je malo ono sediste do 18 kg. A da kupujem opet citavo sediste stvarnoooo.....[sm=smiley29.gif]
Vec Imamo dva inace e sad ovo drugo je jos manje , ni Hana vise ne moze u njega, pa bismo ih zamenili ...,.kad su digonoge [sm=smiley36.gif]
I to manje bih prodala, izbacila...zta znam.
Vec sam se bacila u podragu za boosterom...ali mi je prvo palo na pamet da ga isprobam prvo u autu kad ona sedne....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>