Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.6.2012 22:58:18)
|
Tash, pa verovatno je od vrucine ili od praska cim se i Luka osuo, a mozda je i od sunca! Ishler, super za pecenje, njaaam! Ja cu Laletu sutra da dam malo cvaraka za uzinu, jesu slani, ali nece mu nista faliti od malo, on je ipak vec veeeeejiki decko! [sm=smiley1.gif] Macaki, Ksenija je velika curica, videh pre neki dan sliku sa tobom, mnogo je slatka i nekako je bas porasla i puuuuno se promenila! Jance, Tash je u pravu, budi oprezna sa graskom on je iz porodice mahunarki iz koje je i kikiriki, mada uopste ne mora da znaci da je osip od njega. Daj jos koji put pa proveri, nemoj bzvz da ukidas detetu namirnice ako misi sigurna da mu smetaju. LJudi, jedva sam pronasla papir i knjgu koji su mi ovde dali u savetovalistu, a to je spisak i raspored namirnica kako se vremesnki uvode bebama i ovde je sve totalno drugacije! Vec sam jendom pisala da kada sam videla taj spisak da sam pomislila da je neka gresk au pitanju i da su pogresno odstampali jer sve ide obrnutim redosledom od onog nama znanog! Zato sam bila i bacila negde to i slucajno nasl apre neki dan. Elem, pazite ovo, kao prvo povrce preporucuju CVEKLU, sargarepu, spanac, boraniju, zelenu salatu [sm=smiley29.gif], tikvice, od voca banane. To sve od 4 meseca. Od 5 meseca paradajz i papriku. 6. meseci: plavi patlidzan, sparglu, karfiol, kuvane sampinjone, celer, brokoli, bundevu, krastavac, krompir. 8: repu i jos neko povrce koje kod nas nema i ne znam kako bih prevela, zove se ondiv ( endives ), fenuj ( fenouil ). Od voca dinja. Od 9 meseca, pazite mog soka, JAGODE! pomorandze, grejfrut, lubenice, breskve, nektarine, kruske, jabuke, sljive, suve sljive, grozdje. Povrce grasak i avokado. Vidite i oni kasnije uvode grasak. 1 godina: articoke ( ja uvela sa nekih 8-9 meseci, ali sam ih dala svega 3-4 puta ), male crvene rotkvice, lekovito bilje ( kod nas bih prevela kao zacine ). Voce: Kajsiju, ananas, tresnje, limun. Ostalo: masline, badem u prahu ( to bi verovatno bio mleveni badem ), mleveni lesnik, kokos. 15 meseci, soja. Kesten. 16 meseci: pasulj, biber, socivo, kupus. Smokve, kornisoni. Zamolicu mm neki od narednih dana da ovo skenira posto ja ne znam, jbg, pa cu objaviti da vidite. Dve-tri povrcke nisam prevela jer ne znam sta su.
|
|
|
|