Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.5.2012 23:53:00)
|
zille, mi jedemo grasak odavno, nisam primecivala da joj smeta. ovaj ekcem na bradi se doduse malo pogorsavao u poslednje vreme, nekako nije vise bio preko cele brade, veliki kao sto je bio (pa se nakon doktorove terapise smanjio na malecki ekcemcic na sredini brade), nego je bio na dva mesta na bradi, velicine mog nokta, plus jedan novi ispod brade, ka vratu i povremeno se pojavljivao jedan pored uva. sad je bilo jako crveno, upaljeno, sa jos crvenih pecata okolo. tako je poslednji put bilo kada je pila jogurt pre par nedelja, mada sam tada sumnjala da je jogurt bio kiseo, pa je zbog toga.. svejedno, ja sam resila da joj par dana tretiram hloramfenikolom, pa ako se ne bude smanjivalo da namazem kortiko ali samo dve veceri. ne znam kako jos i mahunarke da izbegavam, pa bas onda stavrno ne znam sta vise da jedem. ne jedem: jaja, mleko i mlecne proizvode, piletinu, sargarepu, belu zelen, soju (sto znaci da ne jedem nista iz prodavnice, cak i hleb mesim), breskvu, kajsiju, jagode, kikiriki, sve oraste plodove, pecurke, paradajz, plavi patlidzan, spanac, blitvu, zelje, zelenu salatu...... [sm=smiley13.gif] znaci jedem: hleb, krompir, pirinac, papriku, kupus, kukuruz, ribu, mahunarke (sam jela do sad), jabuke, banane... pila sam caj od maticnjaka jedno nedelju dana pred spavanje, ne bi trebalo od toga da ima ekcem. jedino sto mi pada na pamet je da je dr rekao da krece riba i pomorandza! znaci, ja jedem ribu bar 2x nedeljno i mozda joj to smeta. a po neki put popijem i orandzadu ili pomorandzu iz tetrapaka. pa ne mogu je voditi na testiranje svakog meseca! mislim finansijski bih mogla.. ali nije normalno to raditi! pocela sam da se tripujem da je postala alergicna na psenicno brasno. tash, mirodjija [sm=smiley11.gif] ja to ne jedem, sem kada mm kuka da mu stavim u grasak. tada stavim samo prsohvat, meni je to uzasan zacin. zasto ne biste probali neke druge zacine, npr. cimet? vanila? super vam je spisak namirnica!! [sm=bravo.gif] hocete uvoditi tresnje? kelj? maslinovo ulje? kako bre zene ne dajete deci hranu u ruke? ova moja nece da cuje da je ja hranim, samo da ona nas hrani. drzi u svakoj ruci po keks i naizmenicno hrani mene i tatu. ja je ujela juce dva puta dok sam pokusavala da zagrizem keks. [sm=smiley9.gif]
|
|
|
|