Ognjenka
|
Indy, nikad nisam sa tobom pricala, ali pratim tvoje postove i, imam utisak da te bar malo poznajem. I citala sam kroz sta si prosla. Moram reci da ti se divim na hrabrosti i istrajnosti. Isto tako, moram reci jos nesto, bas zato sto ti se divim: Indy, draga...pametna si zena i moras do sad znati da su muskarci sa druge planete. Mora da si naucila to do sad. I da si naucila sa se sa njima mnogo vise postize lepim nego bacanjem drvlja i kamenja. Pogotovo sa muskarcima kao sto je tvoj muz. A on je, mi se cini jako dobro ljudsko bice. Bice koje je zbunjeno, koje voli Denijala, a o tebi i maloj Sari da ne govorim. Bice koje je, oprosti mi sto kazem, pored tebe ne oseca kao muskarac. Oseca se kao muz, kao domacin, kao otac, ali ne kao muskarac. I zato ti zabranjuje suknjice i stiklice. Jer vise ne zna sta bi. Jer, on zna da tebi nije potreban. Kako bi se osecala da ti znas da mu ti nisi potrebna? Muskarcima je potrebno da budu potrebni, i nama zenama je...ali kod njih je to drugacije. Mi imamo nasu decu kojoj smo potrebne, za vjek i vjekov, a oni za svoju "potrebnost" moraju da se bore vise. Vise ces postici ako 5 min. dnevno njemu pokazes da ti treba, tebi kao zeni, makar to bilo i otvaranje tegle, makar kratak zagrljaj jer te boli glava...Mislis da ce mu biti bitne suknjice kad zna da je potreban, jedini i voljeni? Ne, tvrdim is iskustva... Indy, ljubim te, ohladi glavu i razmisli: da li zelis da Denijal opet prolazi kroz razvod? Da li zelis da se Sarah vidja sa ocem povremeno? Da li zelis da im uzmes sansu za normalnu porodicu? Da...ti...njihova majka... Divan si primer srcanosti i hrabrosti, ali nisi dobar primer kompromisa i razumevanja. A to isto toliko vredi. Nemoj, molim te pogresno da me shvatis. Zelim i tebi tvojoj deci sve najbolje. Zato ti to i pricam. I prosla sam i ja kroz razvod, pa znam...
< Poruku je uredio Ognjenka -- 20.4.2012 11:01:10 >