RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

bebać -> RE: Razvod braka (4.2.2012 17:08:31)

Ili to što Verus kaže, ili što se nema para i posla, a ljudi manje- više krivi i nedužni[sm=smiley13.gif]

snješka -> RE: Razvod braka (14.2.2012 13:52:08)

Evo ukratko, mm je dobio još jednu jedinu šansu. Kad sam mu rekla da sam našla stan i da idem čim spakujem djecu i sebe, i kad smo sjeli da se dogovorimo oko svega, nastao je haos. Suze, molbe,.... Eh sad, vidjećemo koliko će se truditi da se zaista promjeni i održi sva obećanja koja je dao. Vrijeme će pokazati, ali sada zna da uvijek postoji šansa da mogu otići i da nisam neko ko se podrazumijeva, koga može uzimati zdravo za gotovo.
Drage moje, hvala vam na podršci, iskrenoj ili ne (nekako predosjećam da je većina bila iskrena), meni je značila svaka riječ ovdje izrečena. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (14.2.2012 14:05:42)

Snješka, navijam za vas. Nadam se da će ga ovo prizvati pameti! [sm=bravo.gif]

snješka -> RE: Razvod braka (14.2.2012 14:09:49)

Sad je super, ponaša se kao nekad....e sad, da li je gluma i na silu vidjećemo. Kaže da je tek sada neke stvari skontao. Pa...vrijeme će pokazati koliko je iskreno mislio.

boba 11 -> RE: Razvod braka (14.2.2012 14:17:27)

Snjeska samo da ti kazem par stvari iz mog iskustva.Prvo cini mi se da smo jako slicne obe se bojimo razlaza i odlazemo ga maksimalno.Neznam celu situaciju ali mi smo bili kod psihologa dva puta da bismo ustanovili da su razlozi nasih problema pare i naravno sve je poteklo iz zajednice.Nazalost nije se zavrsilo ni odlaskom od njegovih jer su u zajednickoj firmi pa pare rasporedjuju i dalje oni ali to je neka druga prica.Uglavnom nam je psiholog rekla da nam ona nemoze pomoci oko razmirica u vezi novca jer nisu u pitanju neki tezi problemi tipa prevare tuce itd.Niko ti ovde naravno nemoze dati pravi savet jer nije u tvojoj kozi i sama ces kao i ja resiti sta dalje i dokle[sm=zmeden.gif]
Ja sam otisla od mm na godinu dana i preselili se tad u novu kucu sami ali problemi su i dalje slicni jedino sto nemoram vise da trpim svekijevce kad mi nije do njih.
Kad sam to rekla psihologu pitala me sta ocekujem kako ce se on promeniti kad se ja vratim opet na isto i vidi da moze da tera po starom.Nadam se da si me razumela i da ce ti ovo bar malo pomoci.A isto se tako nadam da ce ti muz ostati takav kakav je sad ili kakav ti zelis da bude i nadam se da se neces opet razocarati.[sm=smiley31.gif]

vukosava -> RE: Razvod braka (22.2.2012 17:12:46)

IZVORNA PORUKA: snješka

Sad je super, ponaša se kao nekad....e sad, da li je gluma i na silu vidjećemo. Kaže da je tek sada neke stvari skontao. Pa...vrijeme će pokazati koliko je iskreno mislio.

Ma samo mu malo opet protresi gace (kao u ljubavnim filmovima). Brzo se covek opusti i zaboravi da treba da bude super i prema svojim najblizima pre svega...

snješka -> RE: Razvod braka (22.2.2012 22:58:31)

[sm=smiley36.gif] Vuko, prodrmam ga s vremena na vrijeme da se ne opusti previše. [sm=smiley1.gif]

Ivanka 75 -> RE: Razvod braka (22.2.2012 23:11:03)

[sm=smiley36.gif] Vuko, prodrmam ga s vremena na vrijeme da se ne opusti previše. [sm=smiley1.gif]

Mnogo dobra serija "Vesele 70-te", mudra do bola [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
U jednoj epizodi žali  se tata  sinu kako je pre udaje za  njega mama za jedan izlazak sa njim kupila neke posebne cipele da mu se dopadne još više, međutim, ne sećam se dobro kako on je te cipele upropastio. Dal' ispustio nešto na njih pa se one poderale, izlomile, ne znam.

Poenta priče: ona nije bacila cipele, zadržala ih je, i nakon 20 godina braka ona ih s vremena na vreme izvadi iz ormara, obuje onako uništene, sedne u dnevnu sobu, gleda ih i uzdiše  žalosno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
A to njega nervira jer ga podseća šta je uradio[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

To je prodrmavanje!!!!

snješka -> RE: Razvod braka (22.2.2012 23:13:47)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Mnogo dobra serija "Vesele 70-te", mudra do bola [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
U jednoj epizodi žali  se tata  sinu kako je pre udaje za  njega mama za jedan izlazak sa njim kupila neke posebne cipele da mu se dopadne još više, međutim, ne sećam se dobro kako on je te cipele upropastio. Dal' ispustio nešto na njih pa se one poderale, izlomile, ne znam.

Poenta priče: ona nije bacila cipele, zadržala ih je, i nakon 20 godina braka ona ih s vremena na vreme izvadi iz ormara, obuje onako uništene, sedne u dnevnu sobu, gleda ih i uzdiše  žalosno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
A to njega nervira jer ga podseća šta je uradio[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

To je prodrmavanje!!!!

Odlično. [sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Razvod braka (3.3.2012 13:04:41)

Ko želi neka pogleda:

Porodica, kako je steći i sačuvati

bebać -> RE: Razvod braka (3.3.2012 19:27:11)

Dunja hvala na linku, ovo je za svaku preporuku. Jako poučno i istinito[sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Razvod braka (3.3.2012 19:29:16)

[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (23.3.2012 1:47:58)

Imam situaciju da sestra živi sa mužem u kući njenih roditelja. On je zaposlen, ona je ostala bez posla nakon porođaja. Razvode se. On preti da će joj uzeti dete i da će mu sud glat dodeliti to dete jer ona ne radi. Može li to? Inače, on nema kuću, tj. ima kuću od roditelja na selu , ali to su 2 prostorije i kupatilo, tj, kuhinja, spavaća od njegovih roditelja i kupatilo, a u prizemlju imaju još jednu prostoriju bez kupatila. Kuća u kojoj se sada živi, tj. kuća od roditelja moje sestre ima 2 stana-.U jednom su sestrini roditelji, a u drugom stanu ona, muž i dete. Stan je trosoban, komforan...
Ona se jako boji da će izgubiti dete jer nema posao, ali ja mislim da se tu gledaju i uslovi u kojima bi dete živelo.
Molim vas, ako ima neko od pravnika na RR da mi pomogne!!!

Anoniman -> RE: Razvod braka (23.3.2012 1:59:38)

Ne radi se o sestri, već o meni...Nažalost...ali nisam znala kako funkcioniše opcija "Anoniman". Izvinite, drage moje RR drugarice, ali jako mi je teško u periodu kroz koji prolazim...
Dakle, mi se razvodimo. Ja sam postala tehnološki višak u firmi ju kojojsam godinama radila. Živimo kod mojih u kući koja ima zasebne stanove, dakle sve posebno od mojih, i stan nam je jako komforan, trosoban... Njegovi žive u predgrađu, u kući koja na spratu ima kuhinju , kupatilo i spavaću od svekijevaca. On radi i na konto toga mi preti da će mi oduzeti dete, jer ja ne radim i po njemu nemam od čega da izdržavam dete. Prevideo je situaciju da mora plaćati izdržavanje deteta. Ipak, strah me je.
Da li on, zaista, može da mi oduzme dete sudskim putem? Da li se gledaju i uslovi u kojima bi to dete živelo, ili samo primanja roditelja?
Molim nekoga od pravnika na RR da miodgovori. Ili bilo ko sa sličnim iskustvom...

Anoniman -> RE: Razvod braka (23.3.2012 6:22:25)

Koliko znam u Srbiji mala deca uvek idu majci bez obzira na primanja osim ako je majka težak narkoman, zlostavlja decu ili neštro slično. Tako da, zaposlena ili ne trebalo bi da dobiješ decu.

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (23.3.2012 8:24:30)

[Sadržaj poruke je obrisan]

indy_25 -> RE: Razvod braka (23.3.2012 8:28:30)

Moj bivsi muz je bio imucniji od mene i nije mogao da mi oduzme dijete preko suda. Ja koliko znam kod nas funkcionise tako da uvijek majci pripada dijete. Jedino ako majka nije sposobna da djete odgaja onda starateljstvo preuzima otac. Srecno [sm=smiley31.gif]

branki* -> RE: Razvod braka (23.3.2012 11:22:08)

slazem se sa prethodnim.ja sam se malo raspitivala na tu temu-kome deca itd. u slucaju razvoda.dete ide majci u svakom slucaju do 6 godina,osim ako je majka dokazani narkoman,psihijatrijski slucaj ili sama nece dete.takve sam informacije ja dobila.licno,ne znam nijednog oca koji je uspeo da dobije dete,a da je majka normalna,bez obzira na to da li ima posao i stan.
zelim ti svu srecu.

Anoniman -> RE: Razvod braka (23.3.2012 12:13:04)

hvala vam, drae moje. Malo ste me ohrabrile.Ipak, strah me je od svega toga.[sm=smiley31.gif]

anajid -> RE: Razvod braka (23.3.2012 12:20:31)

Anonimna ne daj se,imas nasu podrsku.Koliko znam deca do 7 godina pripaaju uvek majci,osim u slucajevima gore navedenim.Nazalost znam jedan par gde je otac potegao jake veze i dobio dete od 4 godine a pri tom je majka radila i to u drzavnoj firmi.To je bila cela agonija koja je trajala i trajala a onda nakon puno ulozenih zalbi i rocista majka je ipak pobedila.Izvini nisam htela dodatno da te zaplasim,samo sam navela primer lose prakse.

Anoniman -> RE: Razvod braka (23.3.2012 12:45:01)

[sm=smiley19.gif]

Lilla -> RE: Razvod braka (23.3.2012 12:47:37)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

[sm=smiley19.gif]

Drzi se! Na kraju uvijek ispadne bolje nego smo mislili [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (23.3.2012 13:34:51)

Djubre , em zivi kod tvojih em ti preti uzimanjem dece [sm=hudicek1.gif]
Nemoj da se plasis , decu ne moze da ti uzme , mogu misliti koliko si sad osetljiva i nesigurna , razvod je ponekad bas losa stvar ali je odmah posle njega bolje [sm=smiley31.gif]

IVA 11 -> RE: Razvod braka (23.3.2012 14:20:27)

Prvo i osnovno zivi kod tvojih i moze lagano biti izbacen sa vaseg terena, a drugo teorije nema da djecu moze da ti uzme, dijete uvijek pripada majci(osim kad je majka psihijatrijski slucaj, kada se oda porocima- alkohol, droga iskl. ili kada ne zeli dijete vec ga svojevoljno 'daje" ocu)

Anoniman -> RE: Razvod braka (23.3.2012 16:14:51)

Juče je pričao sa svojimbratom telefonom i rekao mu kako radi na tome da me dovede do ludila, da će naći doktora kog će potplatiti da mu napiše dijagnozu da sam ja za ludnicu i da mi treba oduzeti dete. Preti kako će on mene da smesti u "Lazu" i kako će se pobrinuti da nikada odatle ne izađem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>