Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 10:46:35
|
|
|
|
Dudu25
|
Znas kako draga ona mi je rekla da radimo sad,ali ako dobijem odmah da pocnem neke tablete ponovo i to i ja i mm, znaci nece on jos na briseve dok ne vidimo da sam ja negativna... i prije mi je ona rekla da radimo na bebi jer kao iako imam ureao mozemo,ali ovdje su mi djevojke sa rr rekle da ako ostanem moze doci do spontanog,tako da bas je zeznuto
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 10:48:21
|
|
|
|
Anoniman
|
reci mi kakvi su ti simptomi bili? ja samo imam problema sa bešikom , često je prehladim i to je to....
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 10:51:48
|
|
|
|
Anoniman
|
evo mog malog doprinosa Simptomi: Ukoliko se radi o asimptomatskim infekcijama, kod kojih je neznatno pojacan vaginalni sekret, mikoplazme se najcesce dokazuju iz brisa vagine, dok se retko nalaze u brisu grlica materice ili uretre. Suprotno gotovo saprofitnom ponasanju mikoplazme u vagini i delimicno grlicu materice, naseljavanje same maternicne supljine, jajovoda, odnosno sirenje mikoplazmatske infekcije u malu karlicu oslikava njihov puni patogeni znacaj. Simptomi koji se pri tome javljaju su nespecificni, a obuhvataju bolove ili napetost u donjem delu trbuha, pojacani vaginalni sekret, bolovi prlikom polnog odnosa i sl. Mogu se javiti mucnina i povracanje, povisena telesna temperatura, nepravilna krvarenja, kao i smetnje prilikom mokrenja (pecenje i ucestalo mokrenje). Izgleda da je kod zena patogenija Mycoplasma hominis, dok kod muskaraca vise problema izaziva Ureaplasma urealyticum. Dijagnoza se postavlja na osnovu izolacije uzrocnika iz brisa grlica materice i/ili uretre u odgovarajucim kulturama ili detekcijom antitela putem kitova. Lecenje: Lekovi izbora su tetraciklini (Doxicyclin) kroz 10-14 dana koji su efikasni kod svih vrsta mikoplazmi. U terapiji infekcije Mycoplasmom hominis na raspolaganju stoje jos linkomicin (Lincocin) i clindamicin, dok je u lecenju Ureaplasma urealyticum delotvoran eritromycin (Eritromicin). Alternativne mogucnosti: Za seksualno aktivnu osobu ne postoji apsolutno siguran nacin kako izbeci ovu vrstu polno prenosivih bolesti. Sve sto narusava pH vagine i bakterijsku ravnotezu vagine moze dovesti do infekcije. Izbegavajte hemijske iritanse, sampone, tampone, irigatore i sl.
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 10:52:11
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: banini reci mi kakvi su ti simptomi bili? ja samo imam problema sa bešikom , često je prehladim i to je to.... neznam jesu li bili pravi simptomi ovo sto sam ja imala,ali nonstop sam bila prehladjena,pa kad bi posla da piskim suze bi mi isle prije nego sto sam mogla da mokrim jer jednostavno sam imala bolove dolje i dosta puta i bolne odnose, sad ja neznam jesu li to bili simptomi za kandidu ili urea, jer sam mjesala sta sam sve citala, ali iskreno receno znam da mi nije bilo dobro...
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 10:54:24
|
|
|
|
Dudu25
|
Koristila sam eritromicin 2 x nije pomoglo dolje se kupam samo vodom znaci nikakvi tecni sapuni ni nista, pokusavam da se toga drzim jer sam citala to na forum... sad bi trebalo da koristim doksiciklin sto je koritio i mm
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 12:47:03
|
|
|
|
Nensi*
|
Joj,Dudu,bas mi je zao sto se jos nisi resila te napasti... Meni je pomogao Hemomicin,i to 4 tablete odjednom,pa na svaka 24h po jedna,ima ih 6 u pakovanju...Pitaj svoju dr da uzmes to,nemoj na svoju ruku...Jaka je doza ali meni je dva puta pomogla... I da,evo jedne informacije za one koje su iz Bg-a,brisevi na Hlamidiju,Mikoplazmu i Ureaplazmu se u Gradskoj bolnici rade besplatno...Moja drugarica je bila pre 2 nedelje,jedino se duze cekaju rezultati...
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:14:30
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 Joj,Dudu,bas mi je zao sto se jos nisi resila te napasti... Meni je pomogao Hemomicin,i to 4 tablete odjednom,pa na svaka 24h po jedna,ima ih 6 u pakovanju...Pitaj svoju dr da uzmes to,nemoj na svoju ruku...Jaka je doza ali meni je dva puta pomogla... I da,evo jedne informacije za one koje su iz Bg-a,brisevi na Hlamidiju,Mikoplazmu i Ureaplazmu se u Gradskoj bolnici rade besplatno...Moja drugarica je bila pre 2 nedelje,jedino se duze cekaju rezultati... Malo sam razocaranu samo u ovu doktoricu,nemoguce da ponovo mi kaze radite na bebi a ja imam ovu bakteriju,... Nensi sad sam nasla nesto na netu pa cu napisati ovdje za tu bakteriju... a nije mi jasno kako je moguce da mi je rekla da samo ove tablete pijem a da ne uzimam druge uz to ili mozda vaginalete bas cudno ... jer kako sam ja citala svi kad lijece urea uzimaju jos nesto uz tablete ... ali stvarno u sebi sam mislila da sam je lecila jer bas sam se cuvala ova dva mjeseca od svega, ali ok bitno mi je da kandide nema, a i ovu cu da ubijem
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:19:40
|
|
|
|
Dudu25
|
Pomesati jednake delove sledecih biljki Hajducka trava .... Neven ...i Kopriva supenu kasiku te mesavine preliti sa dva decilitra vrele vode i piti tri puta dnevno piti mesec dana pa proveriti
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:30:15
|
|
|
|
Dudu25
|
Ovaj recept sto sam poslala prije dobila sam iz nekog sajta zaboravih kolih,ali poslali su mi taj jer preporucuju za lecenje ureaplasme.... a ovaj sam citala i pomoglo je jednoj djevojci da lijeci ureaplasmu, ... U neku posudu sipate litar vode da provri,kada provri vodu sklonite da se skroz ohladi.Zatim oljustite 600gr celera i 4 limuna i to zajedno sa sakom persuna stavite u secko da se lepo sitno isecka,sipate u vodu i ostavite da prenoci.Sutradan pijete po solju pre obroka
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:32:25
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: Dudu25 Ponovo sam pozitivna na ureaplasmu napamet davanje antibiotika... seti se... bas mi je krivo
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:33:46
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi IZVORNA PORUKA: Dudu25 Ponovo sam pozitivna na ureaplasmu napamet davanje antibiotika... seti se... bas mi je krivo trebala bi da budem sama sebi dr.
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:35:49
|
|
|
|
cipiripi
|
jel si dobila antibiogram koji ti antibiotik odgovara ?
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:37:20
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi jel si dobila antibiogram koji ti antibiotik odgovara ? Jesam, ali mi je kuci nije kod mene sad... zamisli nisam ni gledala samo sam videla + na ureaplasmu i dalje nisam gledala
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:39:14
|
|
|
|
cipiripi
|
vidi da li ti pise "S" kod tog antibiotika koji ti je dala, to znaci da on moze da ide... ja sam pila kombinaciju 2 antibiotika 10 dana jer su to podle bakterije i dr mi je objasnila da je kombinacija dva antibiotika najefikasnija..
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:42:34
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi vidi da li ti pise "S" kod tog antibiotika koji ti je dala, to znaci da on moze da ide... ja sam pila kombinaciju 2 antibiotika 10 dana jer su to podle bakterije i dr mi je objasnila da je kombinacija dva antibiotika najefikasnija.. naravno da je kombinacija dva antibiotika to sto treba ali stvarno ne mogu je ja uciti ako ona ne zna,jednostavno sta zna jedan dr. ako ne zna osnovno... znam draga to da kad je ispod one kolone gdje je S taj antibiotik se preporucuje, bas cu gledati veceras
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:45:17
|
|
|
|
cipiripi
|
to proveri pre nego sto pocnes da pijes bice sve ok..
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 15:46:41
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi to proveri pre nego sto pocnes da pijes bice sve ok.. Hocu draga ne brini,provjericu cim stizem kuci,...
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 12.2.2010 16:46:23
|
|
|
|
Nensi*
|
Dudu,sto ne promenis doktorku,jer meni je van svake pameti da radite na bebi dok imas ureaplazmu... A i ja sam uz Hemomicin pila i Dovicin...
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 2.3.2010 22:11:33
|
|
|
|
Anna79
|
MM i ja smo dve godine lecili ureaplasmu, izlecila sam je neposredno pre trudnoce, jer zbog nje nismo mogli da pocnemo da radimo na . Pila sam hemoicin i dovicin jako dugo (terapija je podrazumevala oba), ali se ureaplasma stalno vracala. Onda su mi u apoteci rekli da uzmem zamene, umesto Dovicina Vibramicin, a umesto Hemomicina Sumamed (isti je sastav, ali su drugi proizvodjaci), mnoooogo su skuplji (npr jedan je kostao oko 300-400 dinara, a drugi oko 1000, sto je u odnosu na cene Dovicina i Hemomicina razlika od 4-5 puta, mozda i vise), ali su mi pomogli. U apoteci su mi objasnili da nasi proizvodjaci verovato ne stave potrebnu kolicinu supstanci, pa da su zato zamene efikasnije. I stvarno jesu, jer mi je treca kontrola posle tri meseca takodje pokazala da je vise nemam.
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 5.3.2010 13:34:14
|
|
|
|
Anoniman
|
POZITIVNA NA UREO NEGATIVNA NA MIKO terapija Runac antibiotik 2x dnevno 3 nedelje i Nystatin vaginalete... uf..............................................................
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 5.3.2010 13:36:02
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: banini POZITIVNA NA UREO NEGATIVNA NA MIKO terapija Runac antibiotik 2x dnevno 3 nedelje i Nystatin vaginalete... uf.............................................................. Draga bas mi je zao ,ali nemoj da mi klones... Popices te tabletice i bice sve ok... Koliko imas to da pijes????
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 5.3.2010 15:08:31
|
|
|
|
cipiripi
|
3 nedelje antibiotik? nisad nisam cula za taj "runak"... jel ti muzic radio briseve?
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 5.3.2010 15:21:32
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: banini POZITIVNA NA UREO NEGATIVNA NA MIKO terapija Runac antibiotik 2x dnevno 3 nedelje i Nystatin vaginalete... uf.............................................................. Pih! ... Samo da se to zaleči, pa će vam biti lakše sa ..videćeš.... uhhhhhhh i mene čeka to 10.-og-----
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 18.3.2010 14:38:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi 3 nedelje antibiotik? nisad nisam cula za taj "runak"... jel ti muzic radio briseve? nov lek...a pošto je deficitaran nastavila sam sa roximisanom.....u uputstvu piše da je specijalno za ureo,miko u hlamidiju...... nije radio, dr mi je rekao da pije i on pa kad ispijemo radimo oboje..a do tad-šlus
< Poruku je uredio banini -- 18.3.2010 14:39:56 >
|
|
|
|
RE: Ureoplasma, Mikoplasma 29.4.2010 11:35:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: banini ja sam upravo došla od dr,dala kontrolni bris na ureo...dr kaže da mi je dole sve upaljeno,a nalaz mokraće mi je odličan...tako da sam dala i običan bris,jer sumnja da mi se pojavile gljivice od stresa,nepravilne ishrane i hroničnog umora.....tako da... ....biće bolje,mora...... i malo sam iznervirana....pitam je da me posavetuje oko hormona,izdeklamujem sve čemu me je CIPI podučila,žena me gleda belo....uz komentar:aman branka,zašto se maaalo ne opustite?čekajte da vidimo rezultate brisa,pa onda polako.... znam,rekla sam,posle mora krećemo na ozbiljne stvari i pretrage ako ne zabebim do tad....ali pitala sam SAMO za savet..... možda je žena u pravu...a možda i...ne znam.... ljubim vas žene
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?