Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 18:58:57
|
|
|
|
vonavoj
|
jadna deca ...ni ja ne bi jela krompir i tikvicu ja ne mesam sa mlekom,mozda bi trebala..kada bi imala ..nesto mi se ne izmuzava,pa posle nece da jede,i sta mi ostane u sikama?!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:02:08
|
|
|
|
Anoniman
|
znaci isto kao krompiric, obarim, izblendam, i mogu dodati moga mleka. a da li su mi one tikvice iz maxija dobre za nju? Von za njihov obrok je dosta 20-30 ml mleka naseg
< Poruku je uredio Unina mama -- 8.4.2012 19:05:06 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:10:55
|
|
|
|
vonavoj
|
UM,ondak cu da se izmuzem toliko...ali onda ce morati sve da pojede...nema bacanja a sto ne bi bile dobre tikvice iz Maxija...nemamo svi sve domace,ja prva...pa sta cu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:16:40
|
|
|
|
Anoniman
|
toliko ti je dosta, cak bude i malo redje, a ja stavim poveci krompir. pa meni je krompir iz maxija, i jabuke cu njihove dajoj dajem, pa pitam, ja uvek jedem njihove tikvice...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:19:49
|
|
|
|
vonavoj
|
ma da...neko je cak rekao da je bolje iz velikih radnji nego od preprodavaca...jer moraju da postuju skladistenje i te stvari oko voca i povrca...ih,najbolje da svi imamo vocnjak,povrcnjak...svoje pilice .,,bla,bla!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:30:05
|
|
|
|
Anoniman
|
nama je dr rekao da za 10ak dana pocnemo da dajemo voce - izmiksanu jabuku, bananu, sa malo kivija i kruske, a za 15ak dana i one kao pirincane pahuljice sa ukusom vanile.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:34:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Von i t sto kazes, ja imam jednu radnju gde uvek kupujem meso, i tu cu i za nju da kupujem , sveki za nas kupuje curke sa sela, te cu i njoj davati, baba mi je malopre poslala sargarepu domacu, sto imam domace davacu joj, sto nemam, davacu joj kupovno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:34:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj jadna deca ...ni ja ne bi jela krompir i tikvicu ja ne mesam sa mlekom,mozda bi trebala..kada bi imala ..nesto mi se ne izmuzava,pa posle nece da jede,i sta mi ostane u sikama?! Ne bi verovala šta bebe vole da jedu. Ova moja obožavala neku kupovnu kašicu sa spanaćem, mogla je samo to da jede, ostalo mrljavila a na to zevala. E ta je kašica toooliiikooo smrdela da sam okretala glavu kad je hranim. Meni muka a ona sva srećna mljacka...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:36:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Zabetina voli sve . E sta je posle tikvice na redu od povrca...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:39:26
|
|
|
|
vonavoj
|
gae,to si u pravu,sve to nama smrdi... kseno,kod vas je malo drugaciji redosled uvodjenja hrane?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:42:59
|
|
|
|
Anoniman
|
tako izgleda. nama je ovako dr rekao. sta ste vi prvo uveli?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:45:07
|
|
|
|
vonavoj
|
ja sam pirincane pahuljice sa mojim mlekom,pa onda ove sa ad mlekom..a sada prelazimo na krompir,sargareu,povrce...pa tek onda jabuka,voce... tako je kod nas!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:46:26
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama Zabetina voli sve . E sta je posle tikvice na redu od povrca... Brokoli, karfiol, spanać, peršun, paškanat...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:48:04
|
|
|
|
Anoniman
|
i kod nas je tako kao sto von kaze, a banana je zadnja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 19:57:00
|
|
|
|
Anoniman
|
a zasto prvo povrce? mi smo ga pitali pogotovo sto je rekao i malo kivija. a za kivi nam je rekao posto pije samo ad mleko, kivi je dobar izvor c vitamina i sprecice zatvor.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:00:14
|
|
|
|
Anoniman
|
pa bebe se pre naviknu na sladak ukus, nego na slani, pa zato valjda... a kazu da je vitamin c jak za bebina creva, pa se pojavi krvavi koncici u stolici...
< Poruku je uredio Unina mama -- 8.4.2012 20:01:33 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:00:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Prvo povrće jer je mleko slatkastog ukusa pa još se krene sa voćem mnoge (ne sve ali mnoooogeee) bebe naviknu na slatko pa posle dugo odbijaju povrće i meso. Takođe što se pre krene sa povrćem pre će se stići do mesa koje je važan izvor gvožđa, sa 6 meseci počinju da presušuju bebine zalihe istog.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:15:13
|
|
|
|
Anoniman
|
von, zar ti nisi ostavljala svoje mleko u zamrzivac? idu mi na nerve one milupine pahuljice, razvodnje se dok si reko "keks" pa opet ispadne da pije umesto da jede! jel se sve razvodnje ili samo one? i ovim tempom moracu da bacim ostatak, nema sanse da mi pojede celu kutiju za 3 nedelje, nece da pojede napravljenog vise od 50 ml, dosisa do 90 i kraj!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:16:49
|
|
|
|
nenja22
|
evo ja da se oglasim, sto kosta nije od ovih mnogih za ozbiljno, mislim i da je bitno ispratiti svoju bebe naravski, kao i za sve...ja da sma kostu terala sa krompirom, tikvicom i tako tim stvarcicama, mislim da bi mnogo sporije se projeo, da tako kazem...jer njemu je glavni problem bio da savlada kasicicu i hranu preko iste, a onda ako je to bivalo nesto bezukusno, nije hteo ama uopste da se zamara... tako da smo mi krenuli sa vocem, pa cak u pocetku kombinovali voce i povrce i u roku od nekih mesec i nesto, sasvim lepo je poceo prakticno sve da prihvata sto mu se ponudi...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:17:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Sve se posle izvesnog vremena pretvore u bljuzgavicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:23:10
|
|
|
|
jance
|
meni se ozbiljno to sa baby king pahuljicama nikad nije desilo, sve sam probala da ih i napravim vodenastije, i opet postanu onako sundjeraste.. cak sam mu pre koji dan napravila visnjicu sa nemlecnim pirincanim pahuljicama i stavila u teglicu da imam u gradu, ni 2 sata kasnije nisu se razvodnile...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:32:42
|
|
|
|
vonavoj
|
BB,ostavljala sam u decembru,a tome je prosao rok...u februaru sam ostavljala kada sam radila u frizu,tako da je sve popijeno..a posle se nisam toliko ni izmuzavala...nisam imala mesta u zamrzivacu! a sto se tice razvodnjavanja,i meni se razvodnje,ali je jako brzo hranim,i pojede svih 150ml,tek se na kraju razbistre! ...samo trpam!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:39:14
|
|
|
|
Anoniman
|
ma ovo nesto u 3 minuta postane retko kao mleko samo! pitala sam za baby king pa je moja dr rekla bolje milupa, nije se upustala u objasnjenje e, ili da nauci brze da jede ili neka pije rucak, sta da mu radim!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:41:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance meni se ozbiljno to sa baby king pahuljicama nikad nije desilo, sve sam probala da ih i napravim vodenastije, i opet postanu onako sundjeraste.. cak sam mu pre koji dan napravila visnjicu sa nemlecnim pirincanim pahuljicama i stavila u teglicu da imam u gradu, ni 2 sata kasnije nisu se razvodnile... Baby King nisam probala ali ove ostale se prvo zgusnu a posle 20ak minuta se razvodnje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.4.2012 20:41:47
|
|
|
|
jance
|
da, i meni je rekla da uzmem Milupine al ih majstor nije voleo nikako, probala sam i HIPP i Nestle, ali je na baby king ubedljivo najbolje reagovao.... jedino Impamilove nisam, imam averziju jos od AD mleka, prosto ih se bojim...
|
Anketa
moja bebajellenceJos malo i dobicemo decaka, a nemamo jos uvek ime. Vrtimo ovih par, i nikako da odlucimoLuka (
51%)
Petar (
49%)
Ukupan broj glasova: 201Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!