Lilla -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (4.5.2012 22:24:40)
|
Ne treba praviti dramu bez razloga [sm=smiley1.gif] I danas dan bebe odrastaju na obicnom kravljem mlijeku i keksu od rodjenja pa im nista ne fali. (provjereno ne fali!) Mislite da su sve mame u mogucnosti da kupuju adaptirano mlijeko i cuda? U danasnje vrijeme je jako tesko odgajati dijete, i nema svako uslove za skupe pakete dohrane vec daje djetetu ono sto misli da je najbolje ili ono na cemu su i sami odrasli. (Nema veze sa Beom, zadnja recenica posta je poenta napisanog). Ovo nikako ne znaci da sad svi treba da daju djeci mlijeko i keks, daleko od toga (ovo napominjem jer ce sigurno sad neko da se zakaci i namjerno pogresno protumaci napisano). Ni ja H ne bih tako rano dala nista osim formule jer nije bilo potrebe, ali Bea, tvoja je odluka i ja je postujem. Osim toga, ne mislim da radis bilo sta strasno, jer kao sto napisah iznad, djeca odrastaju i na "jacim" stvarima pa su zdrava i prava. Ne bih da polemisem oko alergija, intolerancija i cuda, toga ima bez obzira na to da li bebe prvih mjeseci doje, piju formulu ili nesto trece.
|
|
|
|