Verus -> RE: Epiziotomija (1.6.2012 21:19:14)
|
Ja stalno cujem od nasih ljudi koje NE zive u Americi ovakve price. Ovo je neka druga Amerika nego ova u kojoj ja zivim jer ja radim u bolnici i imamo non stop ljude bez osiguranja. Nije istina da ti gledaju jel imas osiguranje pre nego sto te pokupe sa ulice kad imas saobracajku. Ja sam isla kao trudnica u kliniku koja prima i siromasne i nas "normalne". Porodila sam se u bolnici gde isto, ima svakakavih, narkomanki, mexikanki, sirotinje. A ja tu radim i imam osguranje. Naravno, verujem da mene bolje tretiraju, ne zato sto imam novca, nego zato sto vide da sam obrazovana, kulturna, ne-narkomanka (te osobito ne vole).... A ove price: ne znam odakle poticu, zaista... IZVORNA PORUKA: Bebilina Ana nisam, na srecu, u USA. Iz price mojih rodjaka i prijatelja tamo ako nemas osiguranje mozes na ulici pred bolnicom da umres- nece te pogledati! Mom kolegi dete u groznici nisu hteli da pregledaju za kes dan nakon sto je izgubio posao i osiguranje jer, zaboga, oni samo osiguranike primaju... Sreca zivim onde gde drzava svima obezbedjuje besplatnu zdravstvenu negu, bez obzira na klasu, stalez, materijalno stanje itd... [sm=smiley1.gif] Cak ima i ugovor sa svim zemljama EU o besplatnom osiguranju kada smo kod njih, koliko god oni svojim drzavljanima naplacivali. Tako da ovde nema "geta" i clanova drustva sa manje prava od ostalih. Vise prava, ko sto sam pomenula, imas samo kad iskesiras 15-20 somica pa te lepo ugoste u specijalnim ustanovama [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|