Mariya -> RE: Pomaže li zaista to disanje na porođaju? (3.10.2014 13:29:48)
|
IZVORNA PORUKA: wivern Mogu ja to polako i duboko, ali kad treba kratko i brzo ne mogu da udahnem bez stomaka. I uopste ne kapiram sta treba da uradim. Jednostavno ne umem da disem na usta brzo bez da mi se pomera stomak. Jedino da pravim pauze kad se umorim od izbacivanja vazduha. Wiv, evo kako su nas ucili: 1.tip disanja - Duboko udahnes na nos, izdises polaako na nos - dises kao kad meditiras[sm=smiley1.gif] to je da predises kontrakcije. 2.tip disanja - Duboko udahnes na nos i brzo i isprekidano izduvavas vazduh kroz usta uz zvuk po zelji / moze hu-hu-hu-hu, moze s-s-s-s-s, moze f-f-f-f-f, moze H-h-h-h-h. (E sad, ovo je nemoguce raditi tako da ti se ne pomera stomak[sm=zmeden.gif], mora da se pomera kad dises) a ako ti se kod ovog tipa disanja zavrti u glavi onda dahces kao pas[sm=smiley36.gif]znaci dises plitko, brzo udises i izdises. Ovo je da predises napone, kad osecas da moras da guras a ne smes jos. Stos je u tome da ti se pomera dijafragma, da se ne napinjes. Meni je ovo dahtanje zaista pomoglo kod napona. 3. tip disanja - zadrzis dah i guras[sm=smiley1.gif]da ne objasnjavam sad. I jos da dodam da osim sto mi je prijalo vezbanje u trudnoci, bila sam razgibana i elasticna, zaista sam imala kondicije, porodjaj mi je bio laksi jer sam imala snage, a evo i sad posle porodjaja sam razgibana i bas fit, a i dr nam je rekao da je oporavak posle porodjaja neuporedivo laksi i brzi ako si bila aktivna trudnica, pa nemoj da odustajes od vezbi. Dahci[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|