RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

srna001 -> RE: Double test (14.5.2013 12:44:33)

Ja sam prošli put dabl radila u Višegradskoj i sad bih opet tamo išla ali se ne sećam koliko ranije treba da se zakaže.Da li neko zna?

Sanja90 -> RE: Double test (14.5.2013 12:57:58)

Uh Srna mora mnogooo ranije,ja kad sam htela da zakazem bili su popunjeni do aprila,a isla sam u januaru kod njih tako da nisam ni radila. Najbolje da odes da proveris ili da ih pozoves.

Tiziana -> RE: Double test (14.5.2013 13:06:03)

Ja sam u Frontu zakazivala za narednu nedelju...oba puta. Posle pregleda kod mog dr koji bi mi rekao kad da zakazem,zvala sam i zakazivala za narednu nedelju.

mojaprvabeba -> RE: Double test (15.5.2013 10:10:43)

Ja sam zvala 3 nedelje pre i vec su me kritikovali da zovem kasno. Isto Front... Treba reagovati na vreme. Sad planiram da zovem da zakazem sledeci UZ koji je krajem juna, pocetkom jula.

srna001 -> RE: Double test (15.5.2013 11:20:26)

Ma da li su oni normalni, kad treba da se zakaže u 4. nedelji?Bože mili!

dunja RR -> RE: Double test (15.5.2013 11:30:18)

Ja razmišljam, meni stvarno nema smisla da zakazujem pre prvog UZ koji je za dva dana, a tada otprilike ulazim u 8.nedelju. Srna, mi smo tu negde čini mi se.

Jel si ti zakazala dabl?

Gde inače zakazujete dabl? Tamo gde vodite trudnoću ili?

Sanja90 -> RE: Double test (15.5.2013 11:35:40)

Meni je dr.cak dao uput za duble za Visegradsku,ali eto i pored uputa nisam mogla nista.

srna001 -> RE: Double test (15.5.2013 11:38:29)

Ja pokušavam da zakažem u Višegradskoj ali je non stop zauzeto.Devojke uglavnom rade dabl privatno pošto se on sastoji od UZ pregleda i testa krvi.Tj odeš kod svog dr on ti uradi UZ i sa tim nalazom odeš u privatnu lab gde ti izvade krv ubace rezultat UZ-a i krvi u kompjuter i izračunaju u procentima mogućnost postojanja hromozomskih anomalija.Tek ako dabl nije baš najbolji šalju na tripl ili amnio.PZa mene lično je to baš suvišan pregled ali ajde kad je bal nek je maskembal.Sa prvim detetom ga nisam radila a sa drugim jesam.Sad ako uspem da ga zakažem radiću ga ako ne neću da plaćam.

Dunja ako smo tu negde sa terminima onda si ti već u 8. nedelji.Ja sam trenutno 7 nedelja i 6 dana što znači da ću sutra biti punih 8. i ulazim u devetu.Meni je termin 26. decembar

Sanja90 -> RE: Double test (15.5.2013 11:43:00)

Srna ja nisam radila nista od tih testova u predhodne dve trudnoce,a ni sad[sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Double test (15.5.2013 11:55:20)

IZVORNA PORUKA: srna001

Ja pokušavam da zakažem u Višegradskoj ali je non stop zauzeto.Devojke uglavnom rade dabl privatno pošto se on sastoji od UZ pregleda i testa krvi.Tj odeš kod svog dr on ti uradi UZ i sa tim nalazom odeš u privatnu lab gde ti izvade krv ubace rezultat UZ-a i krvi u kompjuter i izračunaju u procentima mogućnost postojanja hromozomskih anomalija.Tek ako dabl nije baš najbolji šalju na tripl ili amnio.PZa mene lično je to baš suvišan pregled ali ajde kad je bal nek je maskembal.Sa prvim detetom ga nisam radila a sa drugim jesam.Sad ako uspem da ga zakažem radiću ga ako ne neću da plaćam.

Dunja ako smo tu negde sa terminima onda si ti već u 8. nedelji.Ja sam trenutno 7 nedelja i 6 dana što znači da ću sutra biti punih 8. i ulazim u devetu.Meni je termin 26. decembar

Hvala Srna!

Ma ja samo nagađam, ništa ne znam dok ne odem na prvi UZ, pa tada sve saznajem. Do tada sam baš nestrpljiva, ali ipak ne previše, čim sam izdržala do sada da ne odem negde privatno, hehe. Po mojim proračunima meni je termin baš 31.12. ali videćemo da li se i dr slaže [sm=smiley1.gif]

srna001 -> RE: Double test (15.5.2013 12:00:42)

Dunja a gde ideš u DZ, Višegradsku ili na neku drugu kliniku?

nela79 -> RE: Double test (15.5.2013 12:05:36)

Ja sam sa drugim djetetom Dabl radila u Gradskoj. Ali sam ga i opet placala. Tad je bio oko 2000din, ako se dobro sjecam, a to je bilo pre otprilike dve godine.

dunja RR -> RE: Double test (15.5.2013 12:09:02)

IZVORNA PORUKA: nela79 RR

Ja sam sa drugim djetetom Dabl radila u Gradskoj. Ali sam ga i opet placala. Tad je bio oko 2000din, ako se dobro sjecam, a to je bilo pre otprilike dve godine.

Znači on se svuda plaća? Jer i ja sam planirala da radim u gradskoj, tj. razmišljam da t vodim trudnoću jer mi je na 5 minuta od kuće, i volela bih kod dr. koji me operisao (Bojović, hvalile su ga devojke na RR).

dunja RR -> RE: Double test (15.5.2013 12:10:32)

IZVORNA PORUKA: srna001

Dunja a gde ideš u DZ, Višegradsku ili na neku drugu kliniku?

UZ imam zakazan u klinici Ivanović, gde sam i radila VTO, i zakazan mi je za petak. NIsu hteli ranije, uveravali su me da ne treba ..

A za dalje, još ne znam ..ne znam da li kod njih imam pravo na još neki UZ, ili bi prešla tamo gde vodim trudnoću. Dogovoriću se sa njima u petak.

Tiziana -> RE: Double test (15.5.2013 12:17:17)

U Fontu se pre dve godine nije placao dabl!!! cini mi se da se ni sad ne placa. Jeste,moze i dr privatno da uradi,ali meni je moj dr kod koga sma isla privatno savetovao da to ipak uradim na klinici jer su oni usko strucni za te stvari i da treba da odem na kliniku.

nona* -> RE: Double test (15.5.2013 12:25:43)

ja sam uz radila na zvezdari i kosta 2400(placa se samo vadjenje krvi ne i uz)...radila ga sad u aprilu.
procedura je sledeca:prvo se ode na obican uz da dr ustanovi moze li se raditi dabl test,pa se onda ide u drugu sobu gde ti za narednu nedelju zakazuju uz i vadjenje krvi tj dabl test.tako je bar meni bilo,a i pricala sam u cekaonici sa drugim trudnicama isto...dolazis na zakazan pregled uz,pregledaju te pa nakon toga se odmah ide na vadjenje krvi....rezultati gotovi sutradan a citanje rezultata je cetvrtkom...eto nadam se da sam pomogla..inace sa prvim detetom sam radila u visegradskoj i ista je procedura samo sto se ne placa...i sad sam htela tamo ali nije bilo mesta.

Veca77 -> RE: Double test (15.5.2013 12:27:32)

U Institutu za majku i dete se ne plaća dabl test. Samo treba da zakažete što pre i sa uputom odete tamo... Ja sam tamo radila i imaju moju preporuku [sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Double test (15.5.2013 12:29:44)

Hvala vam devojke!

Veco, da ne zakazujem pre prvog UZ? Nekako mi potpuno besmisleno, šta mislite?

U petak mi je prvi UZ, i ako Bog da bude sve ok, onda bih zakazivala. Ako sam sada 8 nedelja ima li šanse da zakažem dabl?

dunja RR -> RE: Double test (15.5.2013 12:30:30)

I da li mora lično ili može i telefonom da se zakaže?

Tiziana -> RE: Double test (15.5.2013 12:58:59)

Za Front sam ja imala br.mobilnog neke sestre koja radi tamo i kod nje se zakazivalo..Za Institut i Zvezdaru ne znam..

janabons -> RE: Double test (15.5.2013 13:09:38)

Za front mozes da pozoves savetovaliste za trudnice , pa da ti daju broj za zakazivanje, ne placa se tamo

mojaprvabeba -> RE: Double test (16.5.2013 12:01:38)

Ja sam radila u Frontu, ne placa se. Samo uzmite uput za Front od svoje doktorke. Zvala sam da zakazem kada je bilo 9 nedelja i dan-dva. Zakazali su mi za 3 nedelje uz malu kritiku da zovem prekasno, ali jedna devojka je odustala pa su me ubacili umesto nje.
Moja doktorka mi je rekla da je jako tesko zakazati u Visegradskoj. Kaze ako imas neku vezu da te prime tamo, mozes, ali u suprotnom je tesko.
Za Visegradsku vam preporucujem da ih ne zovete nego da odete licno, na salter da zakazete. Imam iskustvo sa Visegradskom od ranije - ne javljaju se na telefon. Odete licno tamo oko 8-9 ujutru i zakazete, naravno, ako vam dozvole. Ja sam ranije isla iz drugih razloga, pa sam htela opet tamo, ali sam odustala i otisla u Front bez ikakvih problema.
Broj telefona na koji mozete da zakazete je: 011/2068202 od 11h do 14h.
Srecno!

Tiziana -> RE: Double test (16.5.2013 12:11:21)

Ja sam drugi put bila 11,2 kad sam zvala da zakazem, beba mi je bila 10 dana ispred termina,dr je izracunao i rekao odmah da zovem da zakazem za narednu nedelju i zakazali su mi bez problema,bez komentara.cak su me i zapamtili i secam se da je komentar bio ovo je ona 11,2.
E sad jedna savet,zakazite pred kraj radnog vremena,za npr 14h ili 13.30,jer ako zakazete u 9h ili 11h svejedno cete vrlo verovatno cekati do tih 13h jer na taj uz ulaze i trudnice koje tu leze pa kako ciji dr dodje tako one ulaze a vi sedite i cekate!

janabons -> RE: Double test (16.5.2013 12:29:52)

JA nisam zakazivala double, jer su mi vodili trudnocu tamo, tad je islo vrlo brzo, uz gotov za 5 min, i onda u laboratoriju na vaddjenje krvi. Sve ukupno, nek je bilo 15min. Sad kad citam , ko da pricamo o dve razlicite ustanove[sm=smiley1.gif]
A gde ste vi radile taj uz?

Tiziana -> RE: Double test (16.5.2013 12:31:50)

JA oba puta tamo ne cini mi se 4.spratu,gde su visokorizicne trudnoce. Prvi put samo tako zakazala u 10h pa stigla poslednja na red u pola 3. A drugi put zakazala u 14h i u 14h usla,nisam milnut cekala...Ali imam puno drugarica koje su se tamo nacekale.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>