Duca trudnica -> RE: Double test (14.7.2011 14:53:13)
|
Mi smo trenutno stari 12 nedelja i 5 dana. Iako je ovo druga trudnoca,vredi se podsetiti analiza koje sam radila prvi put. Danas nam je expertni uz,a sutra treba da idem da uradim double test. Moje iskustvo sa tom lab u centru NS je izuzetno negativno,te cu za sutra naci novo resenje. Cene su im i dalje iste,a rezultati poprilicno namesteni. Kod prve trudnoce sam poslusala dr.-a,te otisla tamo,ali je ovog puta izbor laboratorije samo moj. Takodje,u prvoj trudnoci sam radila totalno bespotrebnu amniocentezu i to 15 dana pre svadbe,bila potpuno uplasena. Suprug i ja smo taa ziveli kao "rogovi u vreci",a sve samo zato sto su rezultati doubla bili nesto malo snizeni. Nakon amniocenteze,sve je bilo potpuno u redu i dobili smo zdravu devojcicu-Lenu. Ovog puta cu biti malo manje naivna. Odradicu double,ali mi amniocentezu niko nece raditi. Genetskih predispozicija za Daunov sindrom nemamo,jedno dete nam je veselo ,cilo i zdravo,te se nadam da ce tako biti i sa ovim drugim. Jedina lepa stvar koju dobijate amniocentezom je sto saznajete pol deteta. Ali,sve ostalo je izuzetna trauma i za mamu i za bebu.
|
|
|
|