RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

vonavoj -> RE: Double test (21.5.2011 15:45:38)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

*boka* -> RE: Double test (21.5.2011 16:28:20)

Ivanice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Evo i ovde da ti cestitam devojcicu!
Inace ja imam identicne rezultate markera, free beta HCG mi je 4,91 MoM, a PAPP-a 1,33 MoM. I ja nosim devojcicu i nadam se da ce i kod mene sve biti u savrsenom redu.
Mazi svoju princezu sada i uzivkajte zajedno!

moody -> RE: Double test (2.7.2011 14:47:51)

meni su stigli rezultati testa:

fb-hCG 29,3 ng/ml 0,69 MoM
PAPP-A 2,29 mlU/ml 0,84 MoM
NT 1,20 mm 0,80 MoM

bichem. risk+NT 1:10000 below cut off
double test 1: 7237 below cut off
age risk 1:767
trisonomy 13/18+NT 1:10000 below cut off

kako vam se cini?

*boka* -> RE: Double test (2.7.2011 14:49:37)

moody fenomenalno dobri! To ce ti i lekar reci. [sm=bravo.gif]

cockic -> RE: Double test (2.7.2011 15:20:11)

ja samo da vam kazem da se nenervirate.
ja vec imama sina,i sad sam drugi put
trudna.
meni je u prvoj trudnoci rizic dabla bio
1:107 i rodila sam zdravo dete i jako
pametno.
tako da je najbitniji taj nabor na vratu.
ostalo je cista matematika.
ja cu ici i sad na taj uz i vadjenje krvi
ali se necu nervirati.
za te rezultate sam preplakala 5 dana.
ja koliko sam njihova objasnjenja svatiila
to 1:107 znaci da moje dete u tih 107
moze da ima sindrom.ali dao bog bilo je sve super.
ima slucajeva gde je rizik bio jos manje od mog
i isto je sve bilo u najboljem redu.

mama kukunka -> RE: Double test (2.7.2011 22:34:27)

Ja cu rezultate da dobijem u ponedeljak, ali sam vec spremna na to da ce biti losi..Imacu punih 37 god kad se porodim,  i tu mi je age risk vec 1:150 i vise...Nt je  1.9,  i nosna kost je vidjena... E sad, pokusacu da  odem na EUZ, pa da vidim sta cu sa amniocentezom, jer mi je zakazana jako kasno- bicu 20 ili 21 nedelja tada..Imam vec devojcicu, zdravu i pravu, nemamo takve slucajeve u porodici... 

ielena -> RE: Double test (2.7.2011 22:55:41)

Mama kukunka, ne mora da znaci da ce ti zbog godina konacni rezultat testa biti los. Meni je u drugoj trudnoci bio mnooogo bolji nego u prvoj (prva u 32. godini, druga u 35). 

*boka* -> RE: Double test (2.7.2011 22:59:06)

mama kukunka, a zasto si radila double test, ako vec imas zakazanu amniocentezu? Ko odluci da radi amnio, sto je dijagnosticki test, zasto bi radio statisticki double test i samo trosio vreme i novac? Nije bilo potrebe da ga radis, ako ces vec ici na amnio i tu dobiti potvrdu da ces roditi zdravu i pravu bebicu.

mama kukunka -> RE: Double test (3.7.2011 8:34:15)

mene su    iz fronta poslali da zakazem i jedno i drugo-s‚tim sti ja od pocetka nisam nacisto da li cu da radim amnio..jos sad kad je kasno  zakazana...Da, i jos mi je rekla , ako ne daj Boze dabl bude los , radicemo CSV a otkazati amnio..Medjutim, mislim da je i  za CSV  kasno. Najvise bih volela jedan detaljan UZ, pa da budem mirna!!

zivka -> RE: Double test (3.7.2011 8:42:26)

mama kukunka, mi smo isto godiste! ja za 4 dana punim 37! Kao sto sam ti rekla radila sam amniocentezu u 19,3 nedelja i nista strasno STVARNO i ne boli!
Mojoj koleginici su isto rekli da se bebi ne vidi nosna kost pa kad je digla frku  posle dva dana su jojh rekli da se u tom polozaju prosto ne vidi. Ja sam vadila uzorak u frontu a nosili smo na analizu u Palmoticevu. Sve je o.k. XY
a dabl i tripl -puj pike....ne vazi to su gluposti- mislim da to i pise na nalazu da nisu merodavni

zivka -> RE: Double test (3.7.2011 8:45:07)

A sem toga imas i Ana life sa odlicnim UZ - zvala sam i pital. Rekli su mi ako dolazim prvi put onda bi se radio i 3D i 4D UZ i to je 7800. Inace u Frontu kad uzimaju uzorak za amniocentezu pregledaju sa 3D a ako imas nekog oni imaju i 4D

*boka* -> RE: Double test (3.7.2011 9:49:31)

Mama kukunka nemoj da te double test uplasi kakav god rezultat da dodje, jer to je statisticki, a ne dijagnosticki test. Ako si citala ovde na temi ima devojaka kojima je double test bio katastrofalno los, poslali ih na amnio i sve u savrsenom redu, rodile su hvala Bogu zivu i potpuno zdravu decu. Zato sam pitala, ako vec ides na amnio, zasto su ti uopste double zakazivali, samo da te zbune. Glupost. To se u svetu vise ne radi bez potrebe, samo u slucaju ako postoje indikacije da se radi. Jedino kod nas se kao sve trudnice salju na te testove, koji ti na kraju unesu samo nemir i nervozu, umesto da uzivas u svojoj trudnoci.
Kao sto ti Zivka rece, mozes u ana life da odes na expertski UZ, ja sam tamo takodje isla, radi fenomenalan doktor i ako ti on preporuci amnio, odradi, a ako ne, uzivaj u trudnoci.

mama kukunka -> RE: Double test (4.7.2011 8:12:19)

Hvala vam drage moje...pokusacu danas da vidim sa dr da li ce mi mozda odraditi expertski uz u Frontu...ako ne, onda u Ana life ili kod dr Tike  u Vojvode Dobrnjca...
Zivka, generacijo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image], ne plasim se ja bola kod amnio, nego statistike  1:100 da  bebi ne bude dobro..a i kasno je zakazan..Ukoliko je budem radila, isto cu je raditi u NF, a posle trk u Palmoticevu, na onaj divni 5. sprat..
Znam i ja da ja dabl statistika, i da velikom broju ne pokaze dobre rezultate.. Ne znam, mislim da cu se osloniti na taj EUZ..mada, shiyofrenicno menjam odluke u ovom stanju, sta znam sta cu jos odluciti...

*boka* -> RE: Double test (4.7.2011 10:08:31)

Ja sam zbog povisenog free beta hcg na double testu i zbog obilnog krvarenja koje je trajalo preko mesec dana bila kandidat na amniocentezu, medjutim na expertskom UZ u ana life, pregledana je na 4D kompletna morfologija ploda, ehokardiografija, uzete precizno sve mere ekstremiteta i organa i doktor me je posavetovao da nema potrebe da radim amnio, koja je za mene bila posebno rizicna zbog krvarenja i hematoma koji sam imala. Poslusala sam ga i nadam se da nisam pogresila. Inace sam u terminu i verujem da ce sve biti u najboljem redu sa mojom devojcicom. Inace, meni je na double testu i pored povisenog fb hcg konacan rizik bio 1 : 588, sto je opet u zoni niskog rizika. Inace imam 31 godinu.
Tako i ti mama kukunka imas vremena da prvo odradis ekspertski UZ kod nekog dobrog ultrazvucnog dijagnosticara, saslusas njegov savet i onda razmislis i odlucis o amniocentezi. A bice sve u redu, videces. [sm=smiley1.gif]

moody -> RE: Double test (4.7.2011 12:14:30)

*boka* hvala na odgovoru! doktorica je rekla da misli da je sve ok, poslala me je kod geneticarke za svaki sl. na kraju su se slozile da je ok!

mama kukunka -> RE: Double test (5.7.2011 9:18:28)

Drage moje RRajke, evo mojih rezultata..Bolji su nego sto sam ocekivala...cak i AGe risk sam icekivala oko 1:100..Ja sam Zadovoljna, ici cu u petak kod geneticara..samo onako..pa cu onda ipak da se oslonim na neki dobar UZ..
EVO brojki:
fb-hcg 22ng/ml   0,63 MOm
PAPP-a 1,39 mlU/ml 0,90 MoM
NT 1,9 mm   CRL 60 mm    1,22MOM
Biochem risk+NT 1:5103
Double test   1:3331
AGe risk 1: 255
Trisomy 18 +NT 1 <10000

malo u mi sniyeni hormoni..ali mislim da nije strasno...Eto

vonavoj -> RE: Double test (5.7.2011 9:29:42)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] mislim da su dobri! 

*boka* -> RE: Double test (5.7.2011 9:35:27)

mama kukunka rezultati su ti fenomenalni! Nemas sta da se sekiras i mislim da neces imati potrebe da radis bilo kakve dalje pretrage, pa ni amnio. Evo moj rezultat je bio 1:588 (ukupan rizik) sto je mnogo manje nego kod tebe, pa me nisu slali na amnio. Opusti se i uzivkaj sada dalje u trudnoci. Ali moja preporuka je da svakako uradis EUZ izmedju 20. i 24. nedelje, kada se radi ehokardiografija ploda i pregleda kompletna morfologija. I tada ces biti potpuno mirna i spokojna. [sm=smiley36.gif]

mama kukunka -> RE: Double test (5.7.2011 9:48:48)

Hvala devojke!! Meni je bitno da mi nisu neka velika odstupanja od 1 u hormonima.. E sad jos da dobijem dozvolu za more.. I  verovatnp cu osloboditi jedan termin izmedju 15 i 19 avgusta u Palmoticevoj, pa nek`se javi, ako nekom treba (da ne bude kao meni-zakazano za 20 ili 21 nedelju)..Ne znam da li to moze da se izvede-da se prepusti termin nekom kome ja zelim..

jelena0202 -> RE: Double test (5.7.2011 19:33:17)

drage moje,da li bi neko dao misljenje na moj nalaz dubl testa,dobila sam ga danas,i neznam nista o ovom nalazu,a doktorici idem tek za 3 nedelje.

NIVO SLOBODNIH BhCG 39 mlU/mL: 1,9 MoM
Nivo PAPP-A 2393 mlU/:0,77 MoM
Nivo NT 1,2mm (CRL 58,6mm) :0,78 MoM

UZV PREGLED
Nuhalni nabor 1,2
tjeme-trtica CRL 58,6
UZV-GESTACIJSKA DOB 12n + 2d

vision -> RE: Double test (5.7.2011 19:56:11)

jelena koliko se ja razumem, ovo izgleda skroz u redu. Nuhalni nabor ti je najbitniji, da ne prelazi 3. Sve ostalo je statistika. javice se jos neko ko se razume verovatno...

mama kukunka -> RE: Double test (5.7.2011 22:39:45)

I ja mislim da je ok! Nemoj da se sekiras!! Uporedi ih sa mojim malo iznad Nt ti je manje, Mislim da su ti i hormni bolji od mojih-moji su snizeni

*boka* -> RE: Double test (5.7.2011 22:40:30)

Jelena nisi navela rezultate double testa, rizike nisi napisala.

beboni -> RE: Double test (7.7.2011 1:08:58)

cao svima! danas su mi gotovi rezultati double testa i PAPP-A mi bas nije najbolji. dr mi je rekao da ne brinem jer su mi ova dole tri navedena rizika dobra, ali...ludim od brige.moze li neko da mi kaze svoje misljenje o testu i neka svoja iskustva. koliko sam citala dosta laboratorija drugacije oznacava markere. test koji mi je radjen u prvoj trudnoci je sa "kracim ciframa", a sada u PAPP-A imam cetvorocifrenu cifru i skroz drugacije oznake tj merne jedinice...( mlU/ml , mU/ml....)?!? da li se tu samo pomera zarez ili je sama racunica drugacija???? (u prvoj trudnoci mi je PAPP-A bio:1,68mlU/ml 0.74Korr.MoM )
a ovo je od druge trudnoce:
CRL: 66mm
NT: 2,0mm
UZ-CRL: 12+6
f-bHCG: 25.74mlU/ml 0,86Kor.MoM.
PAPP-A: 7885.00mU/l 3,81Kor.MoM.
1. Preracunat rizik starosne dobi u terminu: 1:1013
2. Preracunat rizik double testa u terminu: 1:10 000
3. Preracunat kombinovani rizik sa NT u terminu: 1:10 000.

Anoniman -> RE: Double test (7.7.2011 7:58:19)

beboni, ne razumem se bas najbolje, ali mislim da ono sto treba pre svega da te zanima jesu ove razmere i mislim da su ti one odlicne.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>