RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

*boka* -> RE: Double test (17.3.2011 18:25:29)

Isto znaci kao i ja. Kad sam prokrvarila, to je bilo kao kad dobijes ciklus. Za sat vremena napunila sam dva uloska, a kad sam stigla u bolnicu, slivalo mi se niz nogu koliko je ulozak bio prepunjen. Mani su cak rekli da je povisen free beta HCG mozda upravo ukazao da ce se to dogoditi. Ni meni nisu tacno znali da kazu zbog cega sam toliko prokrvarila.
I mi smo se takodje posteno namucili da dobijemo dete. Jako sam tesko zatrudnela, a sad punim 31 godinu. Bas mi nije bilo za zezanje jos da izgubim trudnocu zbog amnio... e sad, ja sam pitala nekoliko lekara i svi su mi rekli istu stvar, da je prerizicno, ali da ipak sama moram doneti odluku. Sto se UZ tice (radila sam do sada vec 2 expertna i idem za 10 dana na jos jedan) sve je savrseno, beba nema ni jednu jedinu anomaliju i savrseno se razvija. Pitala sam i tog doktora koji mi je radio expertski i on mi je rekao isto da je veca sansa da cu izgubiti trudnocu, nego da sa bebom nesto nije u redu, jer mi je dijagnoza na otpusnoj listi iz bolnice abortus iminnes (preteci pobacaj)
E sad, ni sama nisam pametna da li sam uradila dobru stvar sto sam poslusala doktore i nisam otisla na dalje analize...

*boka* -> RE: Double test (17.3.2011 18:28:46)

Inace meni je ukupan rizik 1 : 588

zeksi -> RE: Double test (17.3.2011 18:30:33)

I meni je ista dijagonoza, zato se najvise i plasim....
Ipak nebi mogla nikad sebi da oprostim kad bi izgubila trudnocu, a posle ko zna dali bi ponovo mogla da zatrudnim.
Javljam sutra sta sam odlucila posle konsultacija sa geneticarom.

*boka* -> RE: Double test (17.3.2011 18:40:05)

Obavezno nam javi sta je bilo kod geneticara. I pitaj sve sto te zanima. saljem ti veeeeliki [sm=smiley31.gif] da sve bude u savrsenom redu!

Anoniman -> RE: Double test (17.3.2011 18:44:10)

boko, nemoj uopste da sumnjas vise, sigurna sam da je sve ok sa bebom!
ja sam vec pisala.. kada sam otisla na double test, srela sam tamo na odelenju jednog naseg druga koji radi u neonatoloskoj laboratoriji i on mi je rekao sledece: ultrazvuk je najverodostojniji! ako je na njemu sve ok, onda najverovatnije i jeste. sto se tice double testa, to je statisticka, a ne dijagnosticka metoda i jako puno ima pogresnih rezultata. on zna jer svakoga dana radi sa tim, svasta je video. znaci, ako su vam bebice super na ultrazvuku, opustite se i uzivajte!

zeksi -> RE: Double test (17.3.2011 18:46:42)

Hvala ti puno, obavezno javljam.

*boka* -> RE: Double test (17.3.2011 18:54:22)

Macaki [img]http://yoursmiles.org/tsmile/hug/t4614.gif[/img]
I ja verujem da je sve OK, jer mi je na UZ bebica taaaaako lepa, ljubi je majka! Moj doktor, inace nacelnik odeljenja na kom sam lezala u Dragisa Misovic mi je rekao da jako veruje doktoru koji mi je radio expertski UZ jer je on jedan od najboljih ultrazvucnih dijagnosticara kod nas i ako me on nije poslao na dalje analize, da se on priklanja njegovom misljenju.

mikica sa -> RE: Double test (17.3.2011 20:42:52)

IZVORNA PORUKA: Macaki

boko, nemoj uopste da sumnjas vise, sigurna sam da je sve ok sa bebom!
ja sam vec pisala.. kada sam otisla na double test, srela sam tamo na odelenju jednog naseg druga koji radi u neonatoloskoj laboratoriji i on mi je rekao sledece: ultrazvuk je najverodostojniji! ako je na njemu sve ok, onda najverovatnije i jeste. sto se tice double testa, to je statisticka, a ne dijagnosticka metoda i jako puno ima pogresnih rezultata. on zna jer svakoga dana radi sa tim, svasta je video. znaci, ako su vam bebice super na ultrazvuku, opustite se i uzivajte!

Baš tako boka!
Vjerovatno si već dosta toga u ovoj temi pročitala pa si možda našla i moj "slučaj" koji je bio nekad u decembru. I ja sam se tako isto jela danima šta ću i kako ću. Plus, ja sam imala rizik 1:12!!! To ti je da se odmah onesvijestiš,vjeruj mi. Na UZ je sve izgledalo super, ništa neobično ili opasno dr nije vidio i to mi je i rekao.Ali, ja ne bih bila ja, da nisam uradila AC. Hvala Bogu,dr je to super uradio i danas se ne vidi ni tačkica kuda je igla prošla ali sam normalno imala strah.Strogo sam mirovala oko 10-tak dana,za svaki slučaj iako me ništa nije boljelo niti sam krvarila. I sad kad odem na kontrole na UZ sve super izgleda, tako da sam sigurna da ti je Macaki dobro rekla. Uzdaj se u  UZ jer zaboga, na njemu se vidi i kretanje bebe i sve što treba, zar ne? I, zapamti, double test je samo STATISTIČKI PODATAK ne stvarno mjerilo naših [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]!
Držim vam svima fige i čekam dobre vijesti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

*boka* -> RE: Double test (17.3.2011 20:52:54)

Mikice [img]http://yoursmiles.org/tsmile/hug/t4614.gif[/img] [img]http://yoursmiles.org/tsmile/bouquet/t4451.gif[/img]
Jesam citala sam i mnogo mi znaci sto sam ovde procitala puno pozitivnih iskustava i srecnih ishoda nakon loseg double ili triple testa. To mnogo umiruje.

mikica sa -> RE: Double test (17.3.2011 22:49:07)

i tebi draga punoooooooooooooooo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
samo budi pozitivna i vjeruj da je sve OK. meni je to čini mi se, puno pomoglo. imala sam osjećaj da je sve u redu i bilo je.
pusica od nas tebi i tvojoj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]

mikica sa -> RE: Double test (17.3.2011 22:50:32)

P.S. hvala na ruži, obožavam ih [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley14.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
evo i tebi jedna [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozica.gif[/image] i [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

basso -> RE: Double test (18.3.2011 7:10:44)

Zeksi,cini mi se da si prvi put napisala da ti je kombinovani rizik 1:94,a sada citam da je 1:600+.To je dobar rezultat.Meni je lekar rekao da ako je rez dabla 1:500 ili manji da ne radim ac bez obzira na moje godine.U prosloj trudnoci mi je double bio 1:600,mada mislim da je promasena gestacijska nedelja,na eksp. uz je sve bilo u redu i lekar mi je rekao da nema potrebe ni triple da radim a kamoli ac.Ja sam ipak odradila triple jer je neinvazivna metoda i bio je cini mi se oko 1:2500 i bila sam mirna.Nesto citam i stekla sam utisak da u Novom Sadu mnogo "vole" da salju trudnice kod geneticara,odnosno na ac.Moj lekar je nacelnik na klinici za neplodnost i na celu tima za vto i uglavnom radi sa starijim trudnicama i vazi za veoma dobrog lekara u mom gradu,jedva se dolazi do njega i sigurna sam da vas on ne bi slao ni kod kakvog geneticara a kamoli na ac sa dobrim ekspertskim i dablom 1:600 i manje,a vazi za veoma preventivnog lekara i znam dosta zena koje je uputio na ac.

Debeljuca -> RE: Double test (18.3.2011 9:18:47)

ja znam da je zeni sa rizikom 1:74... radjena amnio bez potrebe... jer su nesto zeznuli sa uzorcima...

kao sto vec pisah xxx puta... dabl _ trpl (ili kvadripl ima jedan parametar vise nego tripl)
i ekspertski UZ od 16-20 nedelje... daju sve odgovre...

jer geneticari u amnio idalje jure samo kariotip i broj hromozoma... a na eksprteskom UZ se gleda razvoj bubrega, besike, rascep usne, razvije nosna kost, razvijenot srca, broje prsti na nogama i rukama, itd...

Podrzavam ne invazivne metode... jer sam se u bolnici sa prethodnom trudnocom nagledala prousta lekara sa amnio...

E sad sto se krvarenja tice... svako krvarenje u trudnoci se vodi kao preteci pobacaj ili preteci prevremeni porodjaj... sve koje smo prokrrvarile, bez brige...

vazno je otkriti uzrok... meni je u ovoj trudnoci nisko postavljena posteljica prvo je bila previa lateralis, a sad je marginalis sto je kao bolji polozaj nego sto je bio... pa sta sad... treba da dramim... i ja znam ako jace prokrvarim da ce mi raditi carski rez... da spasavaju glavu majke tj. mene a sa detetom sta bude.... da se pokidam.... nerviram... pa posle tako nenormalno iz porodilista mogu na peihijatriju, a dete nek odgajaju otac i babe i dede jer mu luda majka nece biti od koristi...

molim bez negativnih misli time mozete samo nauditi sebi... i tom malenom bicu u stomaku... glavu gore... svet je ruzicast!!!

zeksi -> RE: Double test (18.3.2011 10:32:40)

Drage moje, sta da vam kazem i ja sam zbunjena, ekspertni uje bio super....a kad sam uraila dabl, onda problem...
Doktorka kaze da nije skroz los, ali to je na granici, da je preko hiljadu, ona me nebi slala kod geneticara....nisam ni sama pametna.....
videcemo veceras idem kod geneticara da vidim kakav je njegov savet...

E, da jel znate da su mi u drzavnoj zakazali geneticara tacno za mesec dana.... pa ko ce to cekati!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zeksi -> RE: Double test (18.3.2011 10:58:54)

Htela sam jos nesto da vas pitam....
kao sto znate i same, ako ste na pocetku trudnoce primile prignil radi pucanja folikula, onda ne smete suvise rano vaditi bhcg jer mogu biti lazno povisene vrednosti.
E sad mene zanima posto ja primam pregnil na svaka tri dana, zanima me dali je moguce da sam ja zbog toga dobila lazno povisen rezultat fb-hcg.

*boka* -> RE: Double test (18.3.2011 13:09:24)

Za to zeksi nisam sigurna, jer i moja snajka je pila pregnil od pocetka trudnoce (jer je neposredno pre toga imala spontani), a double test joj je bio idealan. Vidis i meni su rekli da krvarenje moze biti uzrok povisenog free beta HCG, ali da ne mora da znaci. Moze da se desi i da je postojala na pocetku blizanacka trudnoca (sto su takodje kod mene posumnjali, ali nisu dokazali) pa da se jedan plod nije razvio i da je zato beta povisena... Ma ko bi ga znao.
Ja sam se cula sa drugaricom i ispricala joj sta je sa mnom sve bilo i ona mi kaze da je njoj beta na double testu bila 267, radila je amnio i nosi zdravog decaka, u aprilu treba da se porodi. To me nekako umirilo.

Mima1707 -> RE: Double test (18.3.2011 13:26:53)

Jutros sam bila u Decijoj bolnici kod geneticara. Sad sam 15 nedelja.
Zena uopste nije pricala samnom nego kao na traci, ides na amnio i dovidjenja.
Posto sam joj dala oba rezultata ekspertnog koji su super i oba rezultata markera, od kojih je jedan super, a jedan malo losiji, ona nije ni gledala one sto su dobri. Ne znam sta da radim. U velikoj sam dilemi.

Ivana. -> RE: Double test (18.3.2011 13:42:47)

Ja sam izguglala sve zivo zbog toga sto sam i ja, od 7. nedelje primala i pregnil i progesteron depo na 3 dana, plus sam uzimala utrogestan 3x2. A i tri dana pred double test sam prokrvarila. Tako da mi ostaje da se nadam da je nesto od ovih stvari zakomplikovalo taj viski free HCG.

Mima, ja koliko vidim iz iskustva mnogih trudnica, u Novom Sadu nisu bas najnormalniji sto se tice slanja na amnio. Za svaku sitnicu i pritom su prilicno bezobrazni. Meni su u savetovalistu na IMD rekli da moraju da mi predloze, ali mi je jedan od njih, koji je ginekolog, rekao da je u principu rizik za DS mali, a ja pritom u tom momentu imam i hematom, i da mi je rizik od komplikacija zbog AC veliki. Otisla sam na ekspertni UZ i doktorka mi je, posle detaljnog pregleda rekla, da 99 % tvrdi da mi je bebica zdrava, ali da mora da se ogradi makar taj 1 %. Sto je meni bilo dovoljno da ne odem na AC, jer je i njena pouzdanost 98-99%. Sad mi ostaje samo da se nadam i da molim Boga da je sve u redu.

zeksi -> RE: Double test (18.3.2011 13:42:58)

kako to mislis boko da je pila pregnil, mozda mislis da je pila utrogestan (progesteron).... jel pregnil je inekcija ....

New Mom -> RE: Double test (18.3.2011 14:07:38)

IZVORNA PORUKA: Mima1707

Jutros sam bila u Decijoj bolnici kod geneticara. Sad sam 15 nedelja.
Zena uopste nije pricala samnom nego kao na traci, ides na amnio i dovidjenja.
Posto sam joj dala oba rezultata ekspertnog koji su super i oba rezultata markera, od kojih je jedan super, a jedan malo losiji, ona nije ni gledala one sto su dobri. Ne znam sta da radim. U velikoj sam dilemi.

S obzirom da ekipu gore na genetici susrećem redovno, moram ti reći da te razumem, često su jako neodmerene i grube.
Ako nisi sigurna šta da radiš, ja bih otišla privatno na dodatnu konsultaciju, gde će te na tenane i saslušati i objasniti opcije. Ipak je to i velika odluka.

Mima1707 -> RE: Double test (18.3.2011 14:55:17)

Mislila sam da odem privatno kod geneticara, ali mislim da ce oni opet poslati na amnio, samo sto ce biti ljubazniji.
Otici cu na jos jedan pregled kod ginekologa, ako uspem da zakazem kod Saske Novakov posto mislim da je ona ok.

zeksi -> RE: Double test (18.3.2011 16:02:27)

Mima ja upravo idem kod geneticara privatno....
Kad se vratim napisacu kako je bilo....
A sto se tice decje bolnice, znam da oni sve redom salju na amnio.....

Anck Su Nmaun -> RE: Double test (18.3.2011 16:25:47)

Da, sve salju, ali ja sam odlucila da ne radim Amnio u decijoj vec  na betaniji kod Dr Belopavlovica.

Verus -> RE: Double test (18.3.2011 16:38:35)

anck razmisljam nekad jel oni malo promene te testove da bi slali zene na amnio zbog novca???

*boka* -> RE: Double test (18.3.2011 17:06:17)

IZVORNA PORUKA: zeksi

kako to mislis boko da je pila pregnil, mozda mislis da je pila utrogestan (progesteron).... jel pregnil je inekcija ....

Izvini, lose sam napisala. Pila je utrogestan, a primala je inekcije pregnila, ne svaki dan, mislim svaki drugi ili treci dan. Posle su joj pojacali dozu, jer je imala tragediju u porodici, a par meseci pre te trudnoce je imala spontani u 11. nedelji. I pored pregnila i utrogestana imala je odlican double test.
Ivana i meni je kao i tebi beta bila visoka, jos visa nego kod tebe, a prokrvarila sam par dana nakon double testa. U bolnici su mi rekli da je povisena beta verovatno ukazala na krvarenje koje se dogodilo par dana nakon toga. To mi je rekao i doktor kod koga sam isla privatno. Pricala sam i sa drugaricom koja je obilno prokrvarila pre double testa, i njoj je beta bila 267, ona je radila amnio i nosi zdravu bebu. I mene su savetovali bas kao i tebe... nadam se da nismo pogresile i da ce nam svima bebice biti rodjene zive i potpuno zdrave, pa da se radujemo i cestitamo jedne drugima! [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>