RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

New Mom -> RE: Double test (18.3.2011 18:03:56)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Da, sve salju, ali ja sam odlucila da ne radim Amnio u decijoj vec  na betaniji kod Dr Belopavlovica.

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]Meni radio, moje preporuke!

zeksi -> RE: Double test (18.3.2011 18:29:24)

Ja sam se upravo vratila od privatnog gneticara. Savetuju amnio.... rizik mi je malo veci zbog komplikovane trudnoce...... neznam sta cu raditi
Jel zna neko za koliko ti zakazu amnio na betaniji, jer se u decjoj cek apo seces dana na red ijos skoro toliko na rezultate.

zeksi -> RE: Double test (18.3.2011 18:31:15)

Izvinjavam se brzo sam kucala .... htela sam reci da se u decjoj zakazuje za mesec dana a rezultati budu za 3-4 nedelje

SnezaNS -> RE: Double test (19.3.2011 1:12:55)

to zakazivanje zavisi od toga u kojoj si nedelji.. ja sam u ponedeljak bila kod geneticara u decijoj a amnio mi je bila zakazana odma za cetvrtak isto u decijoj.. tj pitaju da li cete kod njih raditi..

Dima -> RE: Double test (20.3.2011 21:11:48)

pozdrav svima...
pomoc oko rezultata?
ne znam ni sama sta da zapisem kad ima toliko toga?[sm=smiley13.gif]
CRL 63.2
BPD19.3
NT 1.4

free bHCG 27.1 IU/L 0.774 Mom
papa 3.967 IU/L 1.212 MoM

Inicijalni riyik od Tr21 1 u 990
KOnacni od Tr21 manje od 1 u 10.000

Inicijalni od Tr18 1 u 2410
Konacni od Tr18 manje od 1 u 10.000

Inicijalni od Tr13 1 u 7562
Konacni od Tr13 manje od 1 u 100.000

za organe pise da su svi vidjeni!

*boka* -> RE: Double test (20.3.2011 21:25:54)

Dima [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ovo su savrseni rezultati. Svi konacni rizici su ti
1:10 000 To se retko vidja na double testovima! Uzivaj u trudnoci!

Dima -> RE: Double test (20.3.2011 21:28:24)

Stvarno?
[sm=bravo.gif]
I ovo NT, PApa i ostalo?
Sve je ok?[sm=smiley36.gif]

Jao...daj Boze!!!
Hvala ti, sada si me obradovala!

*boka* -> RE: Double test (20.3.2011 21:33:36)

Sve ti je idealno, nemas sta da se sekiras. Videces da ce to i doktor da ti potvrdi [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Double test (20.3.2011 21:37:17)

Ja sutra idem na duble bas sam nekako uznemirena. [sm=smiley13.gif]

*boka* -> RE: Double test (20.3.2011 21:40:16)

Razumem te Maro skroz, to je normalno. Sve smo bile negde uznemirene dok smo cekale rezultate. Drzim ti palceve da i tebi budu kao Dimini [sm=smiley1.gif]

sandrina 85 -> RE: Double test (20.3.2011 21:41:24)

IZVORNA PORUKA: popadija Mara

Ja sutra idem na duble bas sam nekako uznemirena. [sm=smiley13.gif]

Ej Popi... navijam da bude sve Ok[sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif] i bice!

Dima -> RE: Double test (20.3.2011 22:06:52)

ma bice!!![sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Double test (20.3.2011 22:07:16)

Hvala vam puno [sm=smiley31.gif] Nadam se da ce sve biti uredu.
Samo jel ide expertski uz duble posto mi nista nije reko dr za expertski ?

Anoniman -> RE: Double test (20.3.2011 22:12:44)

maro draga, pa vec ste stigli do 12. nedelje! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] cestitam ti ja na tome, a za double ne brini. sve smo prosle kroz to, mislim da je to i izmisljeno da bi mucili nas trudnice. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image] ne brini, bice sve ok! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

*boka* -> RE: Double test (20.3.2011 22:17:25)

Marusko, prvo ce ti uraditi UZ, tu uzimaju mere NT, CRL i gledaju da li se vidi nosna kost, zatim ti izvade krv i to je to. Dobices rezultate u roku od dan-dva.

Dima -> RE: Double test (20.3.2011 22:19:59)

Maro...ekspertni i dpoble se rade u isto vreme...mislim u istom periodu :D
Kombinacija tih rezultata daje pravu analizu.
Mislim da sada po zakonu sve trudnice posle prvog ekspertnog idu na double.
Ja licno sam direktno sa stola otisla da vadim krv!

Anoniman -> RE: Double test (20.3.2011 22:21:46)

Hvala puno Boka za to nisam bila sigurna. [sm=smiley1.gif]
Iskreno nisam verovala da mogu uopste da zatrudnim, a kamoli da dodjem do 12-te nedelje [sm=smiley1.gif] Hvala Bogu na tome.
MAlopre sam bila do dr jer mi se popodne pojavio roze sluzav sekret. I bas sam se bila uplasila. Ali kaze da je sve uredu sa bebom a da je ta sukrvica zbog pucanja kapilara materice jer se siri. Beba po uz je 12+6 a po kalendaru 11+5. Pa mi to malko stvara konfuzije.

Dima -> RE: Double test (20.3.2011 22:24:52)

Pa to se stalno desava...ovulacija nije na sredini ciklusa!
Opusteno i ne brini, to samo znaci da ces svoju bebu ugledati ranije [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Double test (20.3.2011 22:27:12)

Ili je debela na tatu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Mora da je nesto [sm=smiley1.gif] Hvala vam od srca na savetima i objasnjenjima [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

New Mom -> RE: Double test (20.3.2011 22:28:27)

Samo jel ide expertski uz duble posto mi nista nije reko dr za expertski ?

Da, uradi se prvo UZ i to najviše 48 sati pre vađenja hormona (što je jako bitno zbog referetnih vrednosti).
Inače, kao VTP se gleda po tom prvom UZ kao merodavnije, baš zbog individualnih odstupanja u ciklusu).

madre -> RE: Double test (20.3.2011 22:30:41)

Hvala puno Boka za to nisam bila sigurna. [sm=smiley1.gif]
Iskreno nisam verovala da mogu uopste da zatrudnim, a kamoli da dodjem do 12-te nedelje [sm=smiley1.gif] Hvala Bogu na tome.
MAlopre sam bila do dr jer mi se popodne pojavio roze sluzav sekret. I bas sam se bila uplasila. Ali kaze da je sve uredu sa bebom a da je ta sukrvica zbog pucanja kapilara materice jer se siri. Beba po uz je 12+6 a po kalendaru 11+5. Pa mi to malko stvara konfuzije.

sve je to u redu! moj bogdan je kroz celu trudnocu bio napredniji za jednu nedelju i rodio se sa 3100, znaci mrsavko[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*boka* -> RE: Double test (20.3.2011 22:30:54)

Dima ne postoji zakon vezan za prenatalne testove. Same odlucujemo da li cemo raditi bilo sta od tih testova ili necemo. Sada se double i triple test preporucuje svakoj trudnici, bez obzira na godine, ali ne postoji zakon koji te obavezuje na bilo sta. Iskreno, ja ga vise nikada necu raditi.
Marusko i ja sam jako tesko zatrudnela i imala grozne komplikacije, ali hvala Bogu dragom, sve je proslo, tako da ni ja nisam jos svesna da dogurah do 22. nedelje tako brzo. A to sto se tice velicine bebe po UZ i po poslednjem ciklusu, nemoj da te buni. Svima nam to odstupa i to je sasvim normalno. I moja bebana sve vreme zuri, nekad nedelju dana, nekad 10, a nekad par dana. Na kraju se sve to izjednaci. Vazno je da lepo napreduju.

Dima -> RE: Double test (20.3.2011 22:34:44)

Ma da!
Ja sam srecna zbog svih nas koji smo dosli u drugi trimestar!!!
I ja sam imala komplikacije, pa razumem potpuno brigu!

Anoniman -> RE: Double test (20.3.2011 22:35:37)

Ma napreduje super ja sam zadovoljna. Ja nisam bila 3,250 mm je bio 3,200. Tako da ocekujem da se i njena tezina vrti oko tih cifara. Ako to uopste ima veze sa tim. Hvala Bogu da je sve dobro ja jos ponekad ne mogu da poverujem jer mi je sve to tako nestvarno pored svega sto sam prosla. Mislim da sanjam i da cu samo uskoro da se probudim i shvatim da je sve to samo bila masta.
Sto se tice duble koliko sam pratila ovde i skontala da su to samo statisticki podaci a ne bas realna situacija stanja i da su samo mnoge od vas isprepadali time. A na aminosintezu necu tako da sta mi Bog da tako ce biti.

*boka* -> RE: Double test (20.3.2011 22:43:03)

Sto se tice duble koliko sam pratila ovde i skontala da su to samo statisticki podaci a ne bas realna situacija stanja i da su samo mnoge od vas isprepadali time. A na aminosintezu necu tako da sta mi Bog da tako ce biti.

Naravno, to je samo statisticki, a ne dijagnosticki test, ali sada ga (ne znam iz kog razloga) savetuju svim trudnicama, evezano za godine. Ranije su ga radile samo one preko 35. U svetu se ovi testovi skoro uopste ne rade. Cak se za celu trudnocu ide samo 2-3 puta na UZ, naravno ukoliko je sve u redu sa trudnocom. A nas ovde gnjave i plase svim i svacim. Ja ga Boga mi u sledecoj trudnoci necu raditi...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>