potyi -> RE: Double test (14.11.2010 8:11:10)
|
Pozdrav svima na forumu! Da li neko moze da mi pomogne? Kao sto je Nunica rekla, i ja sam potpuno izbezumljena, ali vec mesec dana (Nunice, i po meni su ti rezultati sasvim ok) Moji rezultati su sledeci: ekspertski UZ: starost 11+4, UZ starost 11+6 BPD: 18.3 mm CRL: 53 mm NT: 2.4 na trece merenje, dva puta pre toga 2.0, ali se bebica toliko mrdala, da nisam bas ubedena da je to ok Nosna kost videna, sve ostalo ok, sve u svemu OK, nista sto ukayuje na Down. Isti dan Double odvratni, ja ga nikad vide ne bih radila, po cenu zivota Starost: 38+7 meseci (pogresno su uneli, ja imam 37+10 meseci, ok, nije neka razlika, ali ipak) dalje: pusac (sto ja nisam, i to su pogresili). frekvenca rada srca 160 otkucaja u min, to je ok i sad> free b hCG: 49.3 IU/l, jednak 1.029 MoM - znaci ok, posto je medijana 1 MOM PAPP-a> 7.516 IU/l, jednak 2.814 MoM - visok, ali ne znam referentne vrednosti, cini mi se da je neko spominjao 5 MoM posle svega toga, procenjen je rizik na Down sindrom, 1 : 164!!!!!!! Nazvala, trazila da mi unesu validne podatke o starosti i nepusenju. Rekli su mi ovako, u tom slucaju je oko 1:230, ali vama to ne pomaze, podvlacim, svakako morate na amnio. Ako sumiram sva nasa saznanja ovde, zar kod Downa nije VISOK hCG i NIZAK PAPP-A?????? Visok PAPP-A moze biti prouzrokovan necim drugim (neka druga anomalija, ali bi u tom slucaju i rad srca bebe bio los, ili upalnim procesom, ili krvarenjem, ili sta god) ali KAKO DOWN??????? Ocajna sam . Da li ja nesto ne razumem? Da li vama ovo lici nan Down???? Da li iko moze da mi kaze nesto utesno?
|
|
|
|