Natalie018 -> RE: Double test (18.8.2010 15:34:30)
|
IZVORNA PORUKA: optimista2011 Zene pomagajte!!! evo mojih rezultata valjda cu prepisati sve kako treba, samo par redova o meni imam 31 godinu, treca mi je trudnoca a test sam radila u 12 nedelji. fb-hCG 112 NG/ml 3.38 Corr.MoM PAPP-A 3.1 mlU/ml 0.69 Corr.MoM Nuchal Translucency 1 mm CRL 70mm 0.57 MoM Gestational age by CRL 13+0 Gestation age on the day of serum taking 13+1 Risk a term Biochem. risk + NT 1: 684 below cut off Duble test 1:106 above cut off Age risk 1: 809 Trisomy 18+NT < 1: 10000 below cut off Molim vas da mi neko kaze nesto o ovom rezultatu Dr kaze bice sve u redu al moram na neku komisiju u petak tj. 20.08.2010.god. nije mi dobro vec par dana, ja se osecam extra, al mi nije jasno sta ce mi sada raditi? sa prvom i drugom trudnocom nisam imala ovakve preglede niti bilo kakvih problema Hvala Bogu. Optimisto, kod ovog rezultata fb-hcg je visi nego sto bi trebalo.. tebi je corr.MoM za fb-hcg 3.38, a idealno je da bude oko 1.0, tj. sto je blize 1.0 to je bolje.. to vazi i za PAPP-a. Double test sa visokim fb-hcg moze da ukazuje na povecan rizik od Daunovog sindroma, ali nemoj da se plasis jer cesto se zenama desi da ovaj test pokaze los rezultat, a da se kasnije ispostavi da je sve u redu. Ne znam sta ce lekar da te posavetuje, verovatno ce prvo da ti predlozi da ili ponovis double test, ili da malo kasnije, tj. u 15.-16. nedelji odradis triple test.. Ako i on ne bude zadovoljavajuci verovatno ce ti predloziti amniocentezu. Cesto double test pokaze lose rezultate, a posle amniocenteze se ustanovi da je sve u redu. Nadam se da ti amniocenteza nece ni trebati, i de ce sve biti u redu. Moj dr. kaze da su samo u toku zadnjih mesec dana na klinici imali 5-6 amniocenteza koje su pokazale odlicne rezultate.. a double je bio los. Nemoj da brines, tj. potrudi se da budes sto smirenija i ostani optimista! Zelim ti sve najbolje![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|