Tammara -> RE: Double test (15.6.2010 23:41:42)
|
Pozdrav svima. Već sam napisala moje iskustvo na temi Aminocenteza, iako je nisam radila, pa neću sad ponavljati, samo moram da prokomentarišem double test. Radila sam ga u privatnoj laboratoriji za koju sam jedino znala da radi te testove u mom gradu jer mi dr nije predložila gde da radim, već samo rekla da mora privatno. Sad kad čitam vaše rezultate vidim da meni fale neki podaci. Imala sam samo rezultat za Daunov sindrom iako bi taj test trebao da pokazuje verovatnoću trizomije 13, 18 i 21. I bio je dobar... recimo... bila je mala verovatnoca. A onda u 21. nedelji dr na UZ vidi da ipak nešto nije u redu... I tako, morala sam na prekid [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] a već je bila 25. nedelja kad je sve bilo gotovo. Sumnjaju da je bila trizomija 13 i za 10-ak dana ću dobiti rezultate analize (ne mogu da to nazovem pravim imenom) posteljice i bebe. Večeras sam pogledala moj rezultat double testa i videla da na papiru piše za NT da je 0 mm. Nije mi jasno kako su mogli da daju onda bilo kakav rezultat ako je NT 0? A moja dr je gledala samo vrednosti hormona i taj 1: ... a nije gledala šta su oni napisali od podataka. A na kartonu za UZ ima vrednost za NT. Znači da je dr dala sve podatke, a oni nisu gledali. Šta mislite da li to znači da je test pogrešan? I šta sad? Možda da su uradili za sve, možda bi me poštedeli ovog bola i stresa koji sam preživela... Svakako sam odlučila da sledeći put, kad i ako skupim hrabrost da pokušam ponovo, ne radim ni jedan od tih testova već ću odmah da radim biopsiju horionskih čupica, ma koliko bila invazivna metoda, da mi se ne ponovi ovo iskustvo jer mislim da još jednom ne bih mogla podneti. Izvinjavam se na dužini posta, nadam se da vas nisam smorila.
|
|
|
|