|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Double test
31.3.2010 13:30:24   
inataly
hvala, hvala, hvala... user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 601
31.3.2010 13:48:28   
inataly
hvala, hvala, hvala...user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 602
31.3.2010 20:58:56   
Manjika
Devojke-žene, ako se neko razume u ovo, neka nam pomaže-prijateljica u 18oj nedelji na u.z. dobila sledeće nalaze. Posle bebine mere je stajalo sledeće:

obostrano ciste horoidnog pleksusa. pijeloni obostrano do 3,9 mm. pojacana hiperehogenost creva. hiperehogeni papilarni nodus u levoj komori.

Dali ovo nekome nešto znači, dali neko ovo zna protumačiti?

Hvalaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu inataly)
Direktna veza do poruke: 603
31.3.2010 21:02:49   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: Manjika

Devojke-žene, ako se neko razume u ovo, neka nam pomaže-prijateljica u 18oj nedelji na u.z. dobila sledeće nalaze. Posle bebine mere je stajalo sledeće:

obostrano ciste horoidnog pleksusa. pijeloni obostrano do 3,9 mm. pojacana hiperehogenost creva. hiperehogeni papilarni nodus u levoj komori.

Hvalaaaaaaaaaaaa

Manjika, ja se vec nedelju dana "mucim" sa slicnim problemom
KLIK i svuda po forumu pisem o mojim daljim analizama, triple testu, kordocentezi, trudnice kada idete na pregled i sl.

< Poruku je uredio pahulja76 -- 31.3.2010 21:03:19 >

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 604
31.3.2010 21:07:42   
brljavica
samo da se javim sa resenom dilemom - bila sam danas na IMDu, uradili su najpre ultrazvuk, a potom uzeli krv. rezultati ce biti verovatno u cetvrtak. sad cekamo...

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 605
31.3.2010 21:08:51   
Lilly*
Manjika, pa da li joj je dr išta rekao, šta to znači i šta treba dalje da radi user posted image

Direktna veza do poruke: 606
31.3.2010 21:09:59   
Lilly*
Brljavice, držim palčeve da rezultati budu dobri user posted image Šta kažu, koliki je nuhalni nabor?

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 607
31.3.2010 22:15:07   
Manjika
IZVORNA PORUKA: pahulja76

Hvalaaaaaaaaaaaa

Manjika, ja se vec nedelju dana "mucim" sa slicnim problemom
KLIK i svuda po forumu pisem o mojim daljim analizama, triple testu, kordocentezi, trudnice kada idete na pregled i sl.

Hvala, poslala sa joj taj KLIK-forum!

Direktna veza do poruke: 608
31.3.2010 22:17:07   
Manjika
IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Manjika, pa da li joj je dr išta rekao, šta to znači i šta treba dalje da radi user posted image

Radili su joj amniocentezu. Pa to su nalazi u.z.-a za vreme amniocinzete, tu niko ništa ne kaže, a rezultati amniocinteze tek sl. nedelje, a ona se sekira.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 609
31.3.2010 22:25:05   
pahulja76
samo bez nerviranja!!! user posted image user posted image i kod mene je tako

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 610
1.4.2010 8:39:27   
Manjika

Ćao pahuljica-jel možeš to malo opširnije??? I ja sam to prošla, ja sam ok, a naša koleginica samo plače. Ovo drugo stanje je čudo user posted image

Direktna veza do poruke: 611
1.4.2010 9:36:30   
pahulja76

Ćao pahuljica-jel možeš to malo opširnije??? I ja sam to prošla, ja sam ok, a naša koleginica samo plače. Ovo drugo stanje je čudo user posted image

pogledaj teme trudnice kada idete na pregled i sl. gde sam pisala, meni su prosle ned. krajem 17.ned. i pocetkom 18.ned. nasli cistu promera 16x13mm u prednjem delu bebinog stomaka, posto im je trudnoca jos "mala" ne mogu tacno da lociraju gde se cista nalazi, bila sam prosle ned.2x na uz-u u frontu i oni me poslali na konzilijum za fetalne anomalije u institut za majku i dete. pre toga sam i juce isla kod privatnice na uz da ona to jos jednom pogleda, trudila se zena da nadje i drugi bubreg (jedan je odlicno razvijen i potpuno zdrav) al je beba mnogo bila nemirna i vrtela se non-stop user posted image . rekla mi je da ce me pratiti narednih dana da vidi da li se beba normalno razvija i da li ce cista i dalje rasti. ona misli da nije policistican bubreg je jer bi se on video prema kicmi a ova cista je na prednjem delu bebinog stomaka. za dve nedelje ce moci da se tacnije locira gde je dok beba jos malo poraste. rekla mi je da ce me konzilijum verovatno poslati na kordocentezu jer tako obicno rade i sad cekam, imala sam zakazano za danas al zbog praznika se ispostavilo da danas niko iz fronta nece dolaziti u institut pa su mi zakazali za sledeci cetvrtak.

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 612
1.4.2010 9:45:59   
pahulja76
ovako izgleda cista
user posted image
crno zasenceno al je problem sto je kao dupli mehur pa zbog toga ne mogu da lociraju gde se tacno nalazi a nije na srcu.
+ nalazi double i triple testa su odlicni i ne ukazuju na poremecaj jer kako mi dr kaze ovo nije genetski.

Direktna veza do poruke: 613
1.4.2010 13:12:30   
Manjika

ovako izgleda cista
user posted image
crno zasenceno al je problem sto je kao dupli mehur pa zbog toga ne mogu da lociraju gde se tacno nalazi a nije na srcu.
+ nalazi double i triple testa su odlicni i ne ukazuju na poremecaj jer kako mi dr kaze ovo nije genetski.

Pa imala sam ja slično nešto, u 16oj nedelji su primetili da ima neka cistična formacija u moždanoj komori bebe, pa sam se upaničila, međutim moj doktor me smirio, rekao je da se ciste javljaju skoro kod svake bebe, pa isto tako i nestanu brzo, pa posle sam 7 dana kasnije ponovila u.z. i rekli su da je sve uredu. Prema tome, lekar je bio u pravu. Čim si zakazana za kordocentezu, verovatni si oko 21-22 nedelja. Jel tako?

Moja prijateljica se jako uplašila, kaže da joj je dete sva u cistama. Do duše, meni nisu jasni latinski izrazi sa njenog nalaza.

Direktna veza do poruke: 614
1.4.2010 15:07:25   
pahulja76

ovako izgleda cista
user posted image

Pa imala sam ja slično nešto, u 16oj nedelji su primetili da ima neka cistična formacija u moždanoj komori bebe, pa sam se upaničila, međutim moj doktor me smirio, rekao je da se ciste javljaju skoro kod svake bebe, pa isto tako i nestanu brzo, pa posle sam 7 dana kasnije ponovila u.z. i rekli su da je sve uredu. Prema tome, lekar je bio u pravu. Čim si zakazana za kordocentezu, verovatni si oko 21-22 nedelja. Jel tako?

Moja prijateljica se jako uplašila, kaže da joj je dete sva u cistama. Do duše, meni nisu jasni latinski izrazi sa njenog nalaza.

vidis, meni su cist unasli prosle nedelje i juce je jos uvek bila tu, nije nestala user posted image kao kod tebe. nisu mi jos zakazali kordo, tek treba da idem na konzilijum al oni ce me verovatno poslati na kordo jer sam danas usla u 19.nedelju i dok oni to pogledaju sledeceg cetvrtka bicu na poc. 20.ned.-odakle si ti, inace?

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 615
1.4.2010 22:46:10   
Manjika
vidis, meni su cist unasli prosle nedelje i juce je jos uvek bila tu, nije nestala kao kod tebe. nisu mi jos zakazali kordo, tek treba da idem na konzilijum al oni ce me verovatno poslati na kordo jer sam danas usla u 19.nedelju i dok oni to pogledaju sledeceg cetvrtka bicu na poc. 20.ned.-odakle si ti, inace?

Gde ćeš na kozilijum?
Ja sam u 20oj nedelji. U 18oj su mi radili amniocinzetu, od tada pratim ovaj forum-bila sam uplašena i tu sam našla utehu kad sam videla da nas ime više sa sličnim problemima. Ja sam iz Apatina. A ti?

Direktna veza do poruke: 616
2.4.2010 10:18:44   
pahulja76

vidis, meni su cist unasli prosle nedelje i juce je jos uvek bila tu, nije nestala kao kod tebe. nisu mi jos zakazali kordo, tek treba da idem na konzilijum al oni ce me verovatno poslati na kordo jer sam danas usla u 19.nedelju i dok oni to pogledaju sledeceg cetvrtka bicu na poc. 20.ned.-odakle si ti, inace?

Gde ćeš na kozilijum?
Ja sam u 20oj nedelji. U 18oj su mi radili amniocinzetu, od tada pratim ovaj forum-bila sam uplašena i tu sam našla utehu kad sam videla da nas ime više sa sličnim problemima. Ja sam iz Apatina. A ti?

zivim na novom beogradu a na konzilijum idem u institut za majku i dete.

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 617
2.4.2010 13:33:04   
Manjika

Gde ćeš na kozilijum?

zivim na novom beogradu a na konzilijum idem u institut za majku i dete.

pa javi sta je bilo. I ja sam tamo radila amniocentezu.

Direktna veza do poruke: 618
6.4.2010 20:09:11   
dacica
jel isao neko u Gradsku bolnicu na dabl test...ako jeste da mi preporuci nekog dr,kod koga da idem...moze u pp.
hvala puno...

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 619
8.4.2010 14:58:32   
brljavica
dobila konacno rezultate sa IMDa!

svidja mi se kakav izvestaj dobijes, tj. sve ti je jasno na prvi pogled, ne treba da neko tumaci razne skracenice, a tu je i lekarka koja kaze neku rec uz izvestaj.

Bogu hvala, sve je u redu!!!

elem, ovo su rezultati (najkrace):

kombinovani rizik      - na Daunov      1:3360
                                - na Edvardsov  1:10386
                                - na Patau         1:32486

to je super s obzirom na moje godinice (36) :-).

hvala vam puno!

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 620
8.4.2010 15:02:07   
pahulja76
superiska brljavice user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brljavica)
Direktna veza do poruke: 621
8.4.2010 15:15:55   
Lilly*
Bravo brljavice user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 622
8.4.2010 15:19:09   
luma
Djevojke trebala bi mi mala pomoć u vezi double testa.
Konkretno nekoga ko je iz Sarajeva, a vidjela sam da ima par djevojaka. Naime želila bih raditi double test, ali kada sam to spomenula mom ginekologu, samo se nasmijao i rekao da mu navedem barem jednu laboratoriju u BiH koja je sertifikovana da radi taj test. user posted image Ostala sam PAF jer sam ja kao radila taj test privatno u prvoj trudnići. Nisam vidjela rezultate, ali mi je ginekolog telefonom javio da je sve OK. To sam mu i rekla, a on mi je odgovorio da ako želim bacati pare, da nema ništa protiv, ali da on tvrdi da u BiH nema sertifikovane laboratorije. To mi je pomalo nevjerovatno, a tek s obzirom na činjenicu da u Srbiji u svim većim gradovima trudnice rade taj test. Molila bih djevojke iz Sarajeva koje su radile taj test da mi kažu gdje (laboratorija) ili koji ih je ginekolog uputio.
Hvala vam unaprijeduser posted image

Direktna veza do poruke: 623
8.4.2010 15:35:38   
pepino
Luma ja nisam iz Sarajeva pa ti ne mogu pomoci,ali mora negdje tamo biti bar jedna,kad ima u Banja Luci mislim da treba biti i u Sarajevu.Nadam se da ce ti se javiti neko iz Sarajeva sa konkretnim odgovorom!Ja sam dabl radila u B.L. u Medico's kod Dr. Sanje Sibincic,oni uzimaju krv i ostale podatke,salje se za Beograd i budu nalazi za 4-5 dana otprilike!

(odgovor članu luma)
Direktna veza do poruke: 624
9.4.2010 12:23:53   
Manjika
IZVORNA PORUKA: brljavica

dobila konacno rezultate sa IMDa!

svidja mi se kakav izvestaj dobijes, tj. sve ti je jasno na prvi pogled, ne treba da neko tumaci razne skracenice, a tu je i lekarka koja kaze neku rec uz izvestaj.

Bogu hvala, sve je u redu!!!

elem, ovo su rezultati (najkrace):

kombinovani rizik      - na Daunov      1:3360
                               - na Edvardsov  1:10386
                               - na Patau         1:32486

to je super s obzirom na moje godinice (36) :-).

hvala vam puno!

Čestitam!!!!!!user posted image

(odgovor članu brljavica)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tanasković Gordana: Moja porođajna priča
“Da tata,trudna sam....Treba da se porodim.“ Na njegovom umornom licu smenjivale su se boje od crvene, plave crne....Jed...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here