|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Double test
27.3.2010 10:07:09   
dakana
Ma i doktroka je rekla da je OK, al ja opet volim da cujem i misljenje drugarica sa RR user posted image user posted image

(odgovor članu srecca)
Direktna veza do poruke: 576
27.3.2010 20:46:56   
Manjika
Ćao koleginice.
Ja stigla sa amniocinteze, ništa posebno, sve je bilo uredu pa ćemo da vidimo za rezultate koji trebaju da su gotovi za 2-3 nedelje.

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 577
29.3.2010 22:54:24   
Anoniman
manjika,bice sve u redu user posted image
meni je danas doktor (konacno)procitao rezultat double testa i kaze da je ok

(odgovor članu Manjika)
  Direktna veza do poruke: 578
30.3.2010 11:40:36   
Lilly*
Manjika, navijamo da sve bude ok i čekamo (dobre) rezultate sa tobom user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 579
30.3.2010 13:49:37   
inataly
danas popodne ću dobiti rezultate od double testa....

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 580
30.3.2010 14:17:04   
Manjika
IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Manjika, navijamo da sve bude ok i čekamo (dobre) rezultate sa tobom user posted image user posted image

Hvala-hvala. Nadam se da će biti sve ok, nije mi sve jedno. Mnogo sam opterećena.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 581
30.3.2010 15:04:03   
Lilly*
Znam kako ti je, i ja sam skoro prošla kroz to, a u životu 2 puta user posted image Ali, uglavnom sve bude uredu, pa tako će, verujem, biti i kod tebe, samo se drži user posted image

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 582
30.3.2010 16:59:20   
brljavica
meni su zakazali double (tj. dual, kako ga tamo zovu) na Institutu za majku i dete jos pre mesec dana. sad se priblizilo vreme (treba da idem sutra), a ja se nadjoh zbunjena nakon vasih postova - mislila sam da ce tamo da urade i ultrazvuk i analize krvi, ali mi se po vasim postovima cini da ste vi to radile odvojeno. da li je neka od vas radila double na IMDu? da li je potrebno da uradim ultrazvuk negde drugde? veoma "ljubazne" sestre mi prilikom zakazivanja telefonom nisu nista rekle, sem da dodjem sa uputom za bolnicu.
hvala unapred na svakoj pomoci!

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 583
30.3.2010 17:02:02   
Lilly*
Dabl test je test krvi. Uzmu ti izvesnu količinu krvi i nekim metodama odrede rizik od daunovog sindroma. Nema veze sa uz, njega radiš kod svog dr.
I da, dobro nam došla user posted image user posted image

(odgovor članu brljavica)
Direktna veza do poruke: 584
30.3.2010 18:17:49   
brljavica
hvala na dobrodoslici :-).
hm, sad ne znam sta da radim - da probam da zakazem negde ultrazvuk za sutra? rekose mi da je bitno da ultrazvuk bude od oistog dana kad i analize krvi....

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 585
30.3.2010 18:21:08   
Lilly*
Ja to prvi put čujem user posted image Mene je dr pregledao jedan dan, i rekao mi da odem u laboratoriju da mi izvade krv i dao mi uput šta da urade sa njom, tj da urade dabl test i da sve to uradim do sledećeg pregleda koji je npr. bio za 2 nedelje. Možda će tebi tamo uraditi i uz, ali stvarno ne vidim nikakvu vezu između dabl i obaveznog uz tog dana user posted image

Direktna veza do poruke: 586
30.3.2010 19:21:35   
Mishica 77
Najbolje je da se UZ i lab. urade isti dan. Ako ne može, onda UZ uradiš jedan dan i što pre uradiš lab. Može i sutra, prekosutra...
Znači bitno je da prvo uradiš UZ jer se u lab. uzimaju u obzir neke vrednosti parametara sa UZ.

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 587
30.3.2010 19:25:10   
dakana
Prilikom double testa uzimaju u obzir i meru nuhalnog nabora. Meni i ta vrednost stoji na rezultatu. Zato je dobro da se UZ radi ili dan pre ili isti dan...

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 588
30.3.2010 19:27:11   
Mishica 77
Upravo to, Dakana. Ja nisam baš htela da komlikujem. 

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 589
30.3.2010 19:28:18   
dakana
A ja se napravila pametna user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 590
30.3.2010 19:29:43   
Mishica 77
Ne! Nisam to mislila... user posted image

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 591
30.3.2010 21:29:37   
Manjika
IZVORNA PORUKA: brljavica

meni su zakazali double (tj. dual, kako ga tamo zovu) na Institutu za majku i dete jos pre mesec dana. sad se priblizilo vreme (treba da idem sutra), a ja se nadjoh zbunjena nakon vasih postova - mislila sam da ce tamo da urade i ultrazvuk i analize krvi, ali mi se po vasim postovima cini da ste vi to radile odvojeno. da li je neka od vas radila double na IMDu? da li je potrebno da uradim ultrazvuk negde drugde? veoma "ljubazne" sestre mi prilikom zakazivanja telefonom nisu nista rekle, sem da dodjem sa uputom za bolnicu.
hvala unapred na svakoj pomoci!

Nemoj se zbuniti. Prati instrukcije tvog lekara. Recimo, ja se pratim na VMA, pa tamo su uradili i dubl i tripl test, međutim tamo nerade amniocentezu i tako sam dobila uput za IMD sa VMA. E, međutim neke ženice koje sam upoznala, recimo iz Šabca, vode svoje trudnoće u Šabcu, međutim u Šabcu ta bolnica gde se one vode, ne rade testove, pa su dobili uput iz bolnici iz Šabca za IMD. Neznam dali si me razumela.

Direktna veza do poruke: 592
30.3.2010 22:43:06   
dakana
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Ne! Nisam to mislila... user posted image

Ma samo sam se salila Mishice bre. Ne ljutim se ja user posted image user posted image user posted image . I ljubi onu tvoju slatkicu malu...

Direktna veza do poruke: 593
31.3.2010 9:33:11   
brljavica
hvala vam puno, divne ste!

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 594
31.3.2010 12:15:27   
inataly
Budući muž mi je odneo danas rezultate od vađenja krvi doktorici ( jer je takav bio dogovor ) i zaokružila je neku referentu vrednost i dala mi uput na institut za majku i dete u Novom Sadu, za genetičarauser posted image Rezultati su mi sledeći:
fb-hCG 172 ng/ ml 3.99 Corr.MoM
PAPP-A 2.76 mIU/ml 1.27 Corr.MoM

Može li neko da mi pomogne jel se to zakazuje na dečijjoj klinici?

Direktna veza do poruke: 595
31.3.2010 12:19:34   
Lilly*
Treba da uradiš amniocentezu, ona se radi u Betaniji, samo se dugo čeka. Nazovi ih i reci da treba da zakažeš ac user posted image Imamo i temu o ac pa pročitaj malo i tamo KLIK

(odgovor članu inataly)
Direktna veza do poruke: 596
31.3.2010 12:25:03   
gagins
Može li neko da mi pomogne jel se to zakazuje na dečijjoj klinici?

Zoves deciju bolnicu i trazis genetiku za odrasle,tamo ce ti sve objasniti,prvo moras na konsultaciju sa geneticarem pa ti onda oni zakazu termin za amniocintezu ako je potrebno!Evo ti broj decije bolnice 021 4880 444!

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 597
31.3.2010 12:26:36   
gagins
Ja nisam puno cekala na red,ali bolje zovi odmah danas mislim da su do 13h tamo!

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 598
31.3.2010 13:07:39   
inataly
Hvala lepo! user posted image
Zvala sam ih i zakazali su mi tek za maj mesec user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 599
31.3.2010 13:14:13   
gagins
Mislim da uvek zakazuju u 18.nedelji trudnoce,verovatno te je pitala koja si sad nedelja!Ali kad odes ako je potrebna amniocinteza,zakazu je za dan ili dva od tada,ne brini sve obave na vreme!

(odgovor članu inataly)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cvećka: Moja porođajna priča
Prva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here