pepino -> RE: Double test (18.3.2010 9:43:38)
|
Ja sam radila dabl izmedju 13-14 nedelje,rezultati nisu bili dobri,kad nadjem nalaz bas cu napisati rezultate da cujem vase misljenje... Tu bebu sam i izgubila,sad da li znaci da posto je bio los nalaz i beba nije bila uredu(zdrava) mislim da mogu samo da nagadjam.... Pitam vas jer meni nije jasno zasto se on radi(dabl),jer ja kada sam ga otisla privatno raditi,kada su mi javljeni rezultati i kada mi je receno da se preporucuje amniocinteza,posto sam se naravno nasikirala,doktorica mi je rekla da se ne plasim,da to ne znaci odma da sa bebom nesto nije u redu,da on samo upucuje na neku mogucnost postojanja anomalija i da je bolje da se provjeri,ali da sa bebom moze biti sve ok! A kada sam je izgubila poslije par dana (do amniocinteze nismo ni stigli),moj doktor koji radi u bolnici i koji mi je to sve vodio,na pitanje zasto sam bebu izgubila da li se zna razlog,posto sam imala septum materice,pitala sam da li je on uzrok ili beba jednostavno genetski nije bila dobro,on je rekao bukvalno da ni on ne zna,kaze mozemo samo nagadjati,dokaza zbog cega je doslo do toga nemamo! A onda mi je ispricao za djevojku koja je bila u sobi do moje,naime,ona je imala samo 21 godinu,u porodici joj niko nije bolovao od nasljednih bolesti,radila je dabl-dobar,mislim da je radila i tripl (nisam sigurna da li je i zasto,ako je dabl bio ok),6 mjesec,on joj vodi trudnocu,na ultrazvuku primjecuje da beba ima zadebljanje vrata,....Daunov Sindrom,on meni kaze,ja vidim i siguran sam.Naravno to joj saopstavaju,ona odlucuje da izazovu prijevremeni porodjaj sto su i uradili isto vece i vec poslije dan ona odlazi kuci,mozete zamisliti kako joj je bilo,ja sam se strasno uznemirila,cak je i ona to vece kada se to sve trebalo desiti izasla iz bolnice,iz sobe,sestre digle uzbunu,ona otisla ispred bolnice,pusiti,kad je dosla samo govori ,,Ja cu se ubiti..." Drage moje zato mi nije jasno,moze biti lazno dobar,lazno los,zasto ga onda radimo,koja je svrha????Ne razumijem i jako se plasim,doktor mi je rekao da kada sledeci put zatrudnim sve cemo kontrolisati,raditi sve te nalaze,a ja se pitam cemu sve to,hoce li biti efekta ili je to samo bacanje para...?
|
|
|
|