Manjika -> RE: Double test (19.3.2010 11:26:38)
|
Hvala ti, pomogla si mi. Meni su rekli da na u.z. debljina vrata je ok, ali još ne vide nosnu kost. tek sad kapiram šta to znači. HVALA Ja nemam iskustva sa amniocentezom i komisijama, ali sam isla na double i tripple u prvoj trudnoći, u ovoj sam išla samo na double a videćemo da li će da mi zakažu i tripple. U svakom slučaju, ono što pouzdano znam u vezi ovih testova je da rezultati nisu klinički/empirijski nego statistički, u smislu da oni mere te neke parametre i traže gde je to u odnosu na statistiku (svojevremeno su nekih par stotina hiljada žena testirali, a znaju koji je bio ishod svake od tih trudnoća, pa su tako došli do statistike). Znam za nekoliko slučajeva da je double bio loš, pa tripple dobar, ili double dobar pa tripple loš, ili double loš pa analiza čupica OK, ili double i tripple loši pa amniocenteza OK. Sigurno važi i obrnuto, ako su testovi dobri, to ništa ne mora da znači. Meni je najrelevantnije ono što moj dr vidi na UZ: ako vidi nosnu kost i dobru debljinu nuhalnog nabora, briga me za rezultate. Ukoliko bi mi moj dr savetovao da idem na amniocentezu, otišla bih. U suprotnom, ne. Eto, pa koliko god da sam pomogla ili nisam... [/quote]
|
|
|
|